SON DAKİKA

SEÇİM SÜRECİ-ŞAŞIRDIM

05 Mart, 2015 12:34 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

7 Haziran 2015 yılında gerçekleşecek genel seçimlere ilişkin süreç hızlandı. Seçimlere üç aydan daha fazla süre olmasına karşın Kdz.Ereğli’de hareketlenmeler başladı. Özellikle son bir haftada önemli gelişmeler oldu. Bunun iki nedeni var. Birincisi Ak Parti'de temayül yoklaması. İkincisi ise CHP'nin yarın (07.03.2015) eğilim yoklaması olması.

Ak Parti geçtiğimiz Pazar günü( 01 Mart 2015 ) temayül yoklamasını gerçekleştirdi.Ak Parti'deki temayül yoklamaları belirleyici nitelikte değil. Ancak aday adayları için büyük bir destekleyici kriter olarak kabul ediliyor. Bundan önceki gibi, yine temayülde hedefe ulaşan isimleri milletvekili adayı yapmayacaklar mı? Yine bildiklerini okuyup, istediklerini mi seçilecek sıraya yazacaklar? Bu soruların cevabı genel merkezde gizlidir...

CHP'deki eğilim yoklaması ise kısmen belirleyici bir etkiye sahip. İki Milletvekili hedefleyen MHP'den ise şu an için gözüken 15’in üzerinde Milletvekili aday adayı bunların içinde en çok öne çıkan isimler ise, Eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve Yerel seçimlerde MHP’nin Ereğli’de oy oranını artıran Mevlüt Özdemir.

Ak Parti’den aday adayına baktığımız da ise 30 sadece Çaycuma’dan aday adayı için müracaat olmadı. CHP’den ise 16.

Ak Parti’den bu kadar çok aday adayı olmasının yegane sebebi iktidar parti oluşu, hizmet etmek için aday adayı olanlar gibi sıralamada hiç yer alamayacağı bilerek başvuru yapanlarda oldukça fazla.

Ereğli’de halkın çoğunluğu Ak Parti’ye kırgın,vatandaş 30 Mart seçimlerinden sonra yerine getirilmesi için verilen sözlerin tutulmadığını ifade etmekte.Ereğli halkı Ereğli’nin önünün açılmasını istiyor.Ekonomi en dipte esnaf para döngüsünün olmamasından ötürü muzdarip, kavga siyaseti, iç hesaplaşmalar, kişisel atıfta bulunmalar ve “mış muş” ile yol kat edilmediği görüldü.Ereğli’nin bir an önce Ameliyat masasına yatırılıp hasta olan organlarının tedavisine başlanılması lazım, Antibiyotik ile yapılan tedavi yöntemi vitaminsiz verildiği için hücre ölümlerine neden olmakta.Bu süreçte, 1 sene önce Ak Parti saflarına geçen Ereğli Belediyesi’nin sancılı süreci, artçı sarsıntılar tahammül edilecek düzeyin üstündeydi.Yeniden yaşanabilecek artçılar yeni oluşabilecek depremin habercisi olacaktır.O nedenledir ki 1 senede algı, empati, geçiş süreci derken yaşanan zaman Ereğli’de Ak Parti’ye büyük yaralar açmıştır.Vatandaş oy verdiğim parti neznin de baktığı için Ereğli’de Ak Parti’ye küsmüştür.

Tabi ki bu 7 Haziran’da yaşanacak Genel seçimlere oy oranında yansıyacaktır.Zonguldak bölgesinde Ak Parti’nin tek kalesi olarak görülen Ereğli’de grafik değişkenlik göstermiştir.

Ak Parti sıralamasını parti tabanından gelen, örgütün kuruluşunda yer alan, Bakanlıkların kapısını çaldığında bu bölgeye yatırım getirebilecek,yatırımcıyı çekebilecek isimler üzerinde durmalıdır.22.ve 23.dönem Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan döneminde Ereğli’ye yapılan yatırımları kimse inkar edemez,Tüneller başta olmak üzere, Adliye Binası, Hastahane ve pek çok kalıcı yatırımın temeli Fazlı Erdoğan’ın döneminde atılmış olup sonra ki süreçte de tamamlanmıştır.Fazlı Erdoğan’ı sıralamada görmek hiçte sürpriz olmayacaktır.Tabi yine Fazlı Erdoğan dışında teşkilatın içinden gelen,kuruluşundan bu yana parti’nin her kademesinde yer alan kişilerin sıralamada olup olmayacağı yazımın başında da belirttiğim gibi cevabı Genel Merkezdedir.

Özetle yeni milletvekillerini genel merkez yada partilerin güçlü isimleri belirleyecek. Bu seçimde Ak Parti’nin 2, CHP’nin 2 vekili garanti. Geriye 1 vekil kalıyor. Bu vekili de adayları iyi olan ve çok çalışan parti alır.

ŞAŞIRDIM

Cevat Kır’ın hızına yetişilmiyor.Her dönem aday adayı olur, ancak bir türlü aday olamaz...Ancak; Ne yazık ki dur-durak bilmeden aday adayı olur...Cevat Kır, Ak Parti’'nin değişmez aday adayları arasına girmeyi başardı

Yerel seçim olur; Cevat Kır belediye başkan aday adayı olur...Genel seçim olur; Cevat Kır milletvekili aday adayı olur...Yine duydum Cevat Kır, bu kez de 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayı olmuş Cevat Kır’ın hızına yetişilmiyor...Cevat Kır , bu kez hedefe ulaşabilir mi? Bekleyip göreceğiz.

*****************************************

J.R.R. TOLKIEN Yüzüklerin Efendisi Kitabının birinci bölümü olan Yüzük Kardeşliği Kitabında Karamanlarından biri olan Bilbo Baggins doğum gününde bir konuşma yapar.

Söze “Aziz Bagginsler ve Boffinler ve aziz Took-lar, Brandybucklar, Grubblar, Chubblar, Barınaklar, Boynuzüfleyen-ler, Toluklar, Belkuşaklar, lyikişiler, Porsukevler ve Ayağıkibirliler.” diye başlar ve şöyle bitirir:

“Her şeyden önce, hepinizden ne kadar çok hoşlandığımı, yüz on bir yılın böylesine mükemmel ve şayanı takdir hobbitler arasında yaşamak için çok kısa bir süre olduğunu söylemem gerek.

İçinizden en az yarısını, arzuladığımın yarısı kadar bile tanımıyorum

ve yarınızdan azını da hak ettiğinizin ancak yarısı kadar sevebiliyorum

Sözleri bitince parmağına o meşhur yüzüğü takarak ortadan kaybolur. Etraftaki herkes şakın. Ne oldu? Ne demek istedi? Nereye gitti?

Bizim seçimlerimiz de biraz böyle oluyor galiba. Kimse ne olduğunu anlamadan başlayıp bitiyor. Sonunda aslında pek bir şey değişmiyor. Sadece arada sırada yüzler değişiyor.

Seçim ertesi sabah kalkarsın, varsa bir işin gidersin. Yoksa, aman canım, seneye yeni bir seçim olur nasılsa