SON DAKİKA

Rüzgarla esen vaadler

02 Nisan, 2016 16:43 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

      Karadeniz’in özeliğini yansıtan rüzgarları her zaman ilgimi çeker.  Ne de olsa denizle iç içe yaşıyoruz. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan seçimler siyasal rüzgarları farklılaştırdı. İddialı siyasetçilere sürprizlerle esti. 

    Doğal liman kenti Ereğli’de AK Parti, sosyal demokratları temsil eden partinin keşişlemesinden yararlanarak Kıble rüzgarıyla pupa yelken açınca Belediye Başkanlığına fundaladı. Yerel siyasetin dalgalanmasına 20 yıl sonra neşter vuran Hüseyin Uysal ve yönetimi Başkanlık koltuğunda  24 ayı dolduğu bugünlerde  Belediye Gazetesiyle baharı yeni vaadlerle karşılıyor. 

 Koskocaman 24 ay bitmiş, 25.nci aydan gün alırken  seçim bildirgesindeki vaadlerden hangileri gerçekleşti?  7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Milletvekilliği sıralama değişikliği, Üniversiteye dönerek siyaseti noktalayan Ercan Candan’ın saf dışı edilmesinin  etkisi ve Karadeniz’in poyraz rüzgarıyla projeleri dalgalanan Belediyede taşlar yerine oturdu mu?  24 ayın somut hizmet bilançosu nedir ? 

    Belediye Gazetesi’nde , “İşte 2 Yılımız’’ başlığıyla duyurulan Belediyenin hizmet ilkeleri ile, “Bu dev yatırımlar Ereğli için ‘’denilen 7 projenin  artık  35 ayda gerçekleşeceği vaad ediliyor. 31 mahalleye vurulan neşter enfeksiyon kapmış gibi Belediye Meclisinin her ayki toplantısında adeta pansuman ediliyor. 53 araçtan oluşan filodaki sıfır km araçlar  belediyenin  ya da  temizlik firmasının mı? Halen tartışılıyor. 

   Gazetenin sürmanşetindeki başyazınızda,’’Güzel şehrimin güzel insanlarıyla ortak yaşam, ortak hayal hayallerimiz için birlikte yol alıyor, projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz’’ sözünüzle,‘’Beraber yürüdük biz bu yollarda..Beraber ıslandık yağmurlarda’’siyasi nakaratın akort bozukluğu giderildi mi ?   Ya da  fırtına dindi de Nisan yağmurları bereket verecek mi ? 

      Ormanlı Belediye Başkanının MHP’den istifa ederek AKP’ye geçmesinden sonra partinin transfer uzmanları Gülüç’e çengel atmışlar. Armutcuk’da sondaj yapıyorlarmış. Güya Gülüç ve Armutçuk  Belediyeleri kapatılacakmış! Yani AK Parti’ye geçerlerse koltuğu kurtaracaklar! İşte siyasetin basitliği..AK Parti’nin bu tür şantaj ve tehdidiyle ilgili  CHP Milletvekili Şerafettin Turpçu  sohbet toplantısında sorumuza  üzerine  bu iddialardan söz etmişti. 

    Yerel siyasetin çengel attıkları çengele takılır takılmaz, sondajdan   maden, havagazı mı çıkar ? Bakarsın  belki de 1 Nisan şakasıdır ! Nisan yağmurlarını bekleyelim.