SON DAKİKA

Hadi! Ben de aday adayıyım

02 Aralık, 2018 13:29 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Ereğli’de ki aday adayları…

24 Haziran´dan sonra adapte olmaya çalıştığımız yeni sisteme uygun bir yerel seçime doğru gidiyoruz. Henüz şöyle elle tutulur projelerle ortaya çıkanını görmedim. 

Geçtiğimiz haftalarda özellikle CHP Ereğli Belediye Başkan aday adaylarının gösterişli aday adaylığı açıklamalarını (Buket Müftüoğlu’nun ki hariç) kalabalık bir topluluk karşısında kamuoyuna ilan ettiler.AK Parti aday adayları ise; daha mütevazı bir şekilde dosyalarını İlçe Başkanına teslim etmekle yetindiler.

Partili, partisiz çoğunluğun sevdiği saygı duyduğu Ereğli’nin her karışında imzası olan duayen belediye Başkanı ve politikacı Halil Posbıyık, her dönem partisine olan gönül bağını ve vefa borcunu aday adayı olarak gösteren Semih Özkök,sükûnet halinde bekleyen Erol Çivici ve Sertan Ocakcı Genel Merkezin vereceği kararı sessiz bir şekilde beklerken, açıklamalarıyla partili, partisiz herkesin yadırdığı, sürekli CHP’nin geçmiş dönemlerinde yaşananları ısıtıp ısıtıp anlatan Müftüoğlu söylemleri ile değil, eylemleri ile iddialı olduğunu ortaya koymalıdır. Bir  Belediye Başkan Aday Adayı olan Müftüoğlu hali duruşu tavrı ve sosyal yaklaşımı ile kendisini belli edebilmeli. Ereğli’yi yönetmeye talip olan bir aday adayının bana göre geçmişle değil, geleceği hedef alarak yol almalıdır.

Kusura bakmayın ama bencilsiniz. Aday adaylığı açıklamanızda bile, sizi dinlemeye gelen 3-5 kişiyi gördüğünüzde yüzünüzde ki şaşkınlık ve bunu nitelikli kalabalık olarak vurgulamanız sanki sizin aday adaylığınızı ilan ederken gelmeyenlerin niteliksiz olduğunu iddia ettiğinizin yegane kanıtıdır.

Müftüoğlu’na birkaç sorum olacak. Gerçi bana röportaja geldiğinde de sordum ancak net cevaplar alamadım.

Sayın Müftüoğlu; Şu şunu yapamadının yerine siz ne yapabilirsiniz.? Ereğli’yi daha iyi bir geleceğe nasıl taşıyabilirsiniz.  Gerek eğitime olan destekleriniz, gerek sosyal ve kültürel projeleriniz,  gerekse  Ereğli’nin  Türkiye ve Dünyada olan varlığını nasıl gür bir sesle duyurabilirsiniz. 
Ekibiniz sadece sizi alkışlayan şakçılardan mı olacak, yoksa gerçekten bilgi birikim ve tecrübelerini Ereğli’nin geleceği için harcayacak kararlı ve tecrübeli ehliyetli kişilerden mi kuracaksınız? Aday adaylığı dönemi çok önemli. Çünkü bu dönemin belli bir geçmişi var. Aday adayı´nın tesbitleri olmalı ve bu tesbitler hiç kimse tarafından reddedilememeli. Çözüm getiren projeleri olmalı. İşsizliğin en aza indirilmesi için projeleri olmalı. Gençlerin eğitim düzeyini ve sayısını bilmeli. Yaşlısını bilmeli. Çalışan kişi sayısını ve bu sayının üzerindeki yükü bilmeli. 
‘Hadi ben de aday adayıyım.´ Demekle olmaz bu işler. Aday adayının bir vizyonu olmalı. İkna edebilmeli.  Lafla değil. Yerinde tespitler ile sorunlara yaklaşımları ile. Nefsinin öfkesi ile değil, aklı  ve mantığı ile tecrübesinin gösterdiği yolda üretken fikirlerle aday adayı olmalı.  
Yoksa aday adayı olmak önemli değil ki. Herkes aday adayı olabilir. Aday adaylarının vizyonu  önemli. Vizyon derken sadece dış görünüş değil, her yönü ile donanımlı dolu dolu olmalı. Es kaza kazandığın zaman Ereğli’nin 5 yılını heba edersiniz. Hadi hayırlısı.

AK Parti aday adaylarının içinde ise en dikkat çekici olan isim “Biz Ereğliyiz, Biz Kdz.Ereğli’yiz” sloganı ile yol alan Esra Alpago. Alpago, akıllı bir kadın. Ancak iyi bir lider ve yönetici vasıflarına sahip değil. 5 sene boyunca Belediye’de ki baskın tarzı ile idarecilik yapmış.Ve bugün şehrin gelinen noktasında en büyük eser sahibidir. Alpago’nun Ereğli halkının hafızalarında yad edilecek anılar bıraktığıda söylenemez.

CHP’de Müftüoğlu, AK Parti’de Alpago’nun tez zamanda siyaset arenasından çekilip daha başarılı olabilecekleri platformlarda yer almaları isabetli bir karar olacaktır.

Sevgiyle kalın….