SON DAKİKA

Erdemir Ereğli Gençlerine Öncelik Tanımalı

11 Nisan, 2021 17:36 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Kdz. Ereğli Eski Belediye Başkanı Murat Sesli’nin geçtiğimiz gün basın aracılığıyla yaptığı çağrıya kulak verilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Erdemir’e işçi alımı ile ilgili en çarpıcı açıklamayı aslında Sesli yaptı diyebiliriz.

Bazı Siyasi Partilerin İlçe Başkanlarının gerçekleştirdiği açıklamanın tam tersine sunduğu fikir dikkat çekici idi.

Sesli’nin yaptığı açıklamada öne çıkan ve iyi okunması gereken kısım şu şekildeydi;

“Kdz. Ereğli Belediye Başkanı öncülüğünde oluşan “Ereğli geleceğini konuşuyor” Platformunun tüm belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve STK başkanlarının acilen toplanması gerekmektedir. Platformun alacağı ortak karar ile Erdemir yöneticilerini ziyaret edip taleplerini iletmelidir. Bu konu şu anda Ereğli’nin en öncelikli konularından biridir.”

Ancak aradan 3 Gün geçmesine rağmen, Belediye Başkanlarından, (Belde belediye Başkanlarından) STK’lardan Erdemir’e alınacak işçi ile ilgili bir platform oluşturulup dosya hazırlanarak bir talep iletilmedi.

Sadece Zonguldak AK Parti Milletvekili Polat Türkmen yuvarlak bir söylem ile yaptığı açıklama da “ OYPA personelinin de kadroya alınabilmesinin önü açılacak diye düşünüyorum" dedi

Öte yandan, 16 Nisan Cuma günü saat 17:00’ta Erdemir Ana kapıda OYPA çalışanlarının seslerini duyurmak için eşleri, çocukları ve aile bireyleri ile eylem yapacaklarına dair net olmayan bir duyum Gazetemize ulaştı.

Şayet eylem olursa bu iplerin koptuğunun ve OYPA çalışanlarının son noktaya geldiklerinin göstergesi olur.

Ereğli’de yetkili ve etkili olan başta Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık olmak üzere, diğer Belde Belediye Başkanları, STK’lar el birliği ile beraberlik göstererek 2019 Yılında gerçekleştirdikleri “Ereğli Geleceğini Konuşuyor’  toplantıların da verdikleri mücadelenin devamı olarak, Ereğli gençlerine sahip çıkma adına aynı platformun el ele vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Kdz. Ereğli Geleceğini konuşmaya devam etmeli.

Erdemir’e alınacak işçilerin kentimizden ve yöremizden olması, OYPA çalışanlarının haklarının bu derece yok sayılmaması, bu şehirde yaşayan vatandaşların hak ve hukuklarının korunması yine sizlerin öncülüğün de olacaktır.