SON DAKİKA

ADAYLAR SEÇİM SAHNESİNDE

23 Şubat, 2014 14:57 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Belediye Başkan adaylarının belirlenmesinden sonra  belediye meclis  üyeleri isimlerinin yer aldığı listeler Ereğli siyasetini hareketlendirdi.

Sıralamada yer alması beklenenler  ile  hiç şans tanınmayanlar sürpriz isimler olarak kamuoyuna yansıdı. Ereğli’de haftanın sürpriz gelişmesi Murat Sesli’nin Demokrat Parti’den seçime gireceğinin açıklanmasıydı.

Terörle Mücadele Kanunu’nu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması’na ait yeni düzenleme Murat Sesli’ye yeni bir şans yarattı.  Çelik Operasyonundan hakkında ağır hapis cezaları verilen ve bir cezası da bozulmasına rağmen   AK Parti’de önü kesilen Sesli, yeni yasa düzenlemesiyle adaylık yolu yeniden açılınca  DP’den hamle yapması siyasi dengeleri  bozdu. Belediye Başkanlığında iddialı olan partiler yeniden hesap yapmaya başladılar. Bu hesap Belediye Başkanlığını kazanmayla birlikte Belediye Meclis üye sıralamalarına kadar da etkileyecek gibi görünüyor.

Ereğli’de 5.kez Belediye Başkanlığı seçimini kazanacağı söylenen Halil Posbıyık’ın seçim bürosu açılışını miting havasına çevirdi. Seçim Bürosunun açılışı  ile Slogan Yarışması ödül töreni gecesinde yaptığı  konuşmalarında  CHP’den koparak DSP ve AK Parti’den  Belediye Başkan adayı olan 2 doktoru eleştirmesi  gündeme girdi. Aynı şekilde  CHP ocağında yetişip kendisiyle ters düşerek ayrılan Belediye Meclis üyelerine de göndermede bulundu.  Yerel seçim çekişmesi giderek hareketlenecek.

Milli görüş çizgisinde siyaset yaparak Saadet Partisi İl Başkanlığı’ndan ayrılarak AK Parti’ye geçen ve Gülüç’den Belediye Başkan adayı olan İsmail Yılmaz, bu sayımızın röportaj konuğu oldu.  Gülüç’ün sosyal, ekonomik ve siyasal yapısını ayrıntılarıyla dile getiren Yılmaz,  Gülüç’ün geleceği konusundaki projeleri ve düşüncelerini okurlarımızla paylaştı.

Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle.