SON DAKİKA

YAZ-BOZ TAHTASI GİBİ

31 Ekim, 2014 16:49 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Ereğli’de AK Parti’nin Belediye Başkanlığını CHP’den ithal adayla kazanması 10 ay içinde zafer sevincini  önce ekipsizliğe, sonra  şaşkınlık gruplaşmasına şimdi de yaz-boz tahtasına çevirdi. Bu gidişle de  arap saçına çevirecek gibi görünüyor.

CHP’de  geçen dönemin Belediye Başkanı Posbıyık’la ters düştükten sonra siyasal ideallerini AK Parti’de arayanlar  birkaç meclis toplantısından sonra kazan kaldırınca  ekipsizlik de  saman alevi gibi önce parladı sonra da sönüverdi. AK Parti içinde bağımsız grup gibi hareket ederek bazı kararlarda ya CHP ile birlikte ya da çekimser veya çeşitli  mazeret gerekçeleriyle  toplantılara katılmamakla  siyaset yapıyorlar.

Belediye Başkan Yardımcısının  birkaç saatliğine  Hal Müdürlüğüne getirilip yeniden eski görevine dönmesinin çalkantıları  geçince   Doktor Uysal, deneme yanılma yöntemi gibi nereye ve nasıl neşter vuracağını şaşırdı. Birkaç ay önce göreve atadığı Belediye Bürokratını bu kez yerinden alarak bir başka göreve kaydırması, haftada bir gün olarak düzenlenen halk günü iptal ederek mahallelere kaydırıverdi.  Kadınlar 1.Futbol liginde  Beşiktaş ile yapılan hazırlık maçını zafer kazanmış gibi bültenle duyurulurken  ligin ilk maçında  geçen yılın şampiyonundan 9 gol yiyince  basın bürosunun taşeron işçi muhabirleri her nedense suspus oldular.

AK Parti’de delege seçimlerinden sonra  İlçe Kongrelerinin kulisleri yoğunlaştı. Doktorun hamisi Candan bir yanda, Fatih Çakır yandaşları bir yanda sessiz bir mücadele içindeler.  İl Başkanına göre ise Fatih’in tek aday olarak katılması da net değilmiş. Herşey İlçe kongresi ve ardından İl Kongresiyle Haziran’daki genel seçimlerin Zonguldak’daki sonuçlarının nasıl olacağının işaretlerini de verecek.

Balıkçı Barınağındaki lokantaların akibeti her geçen gün çıkmaza giriyor. Geçen gece Belediye Başkanı incelemelerde bulunmuş.. Nasıl çözüm üretecek bilinmeyen denklem gibi. Geçmişin ihmalleri  düğümlenince bulmaca çözmek de zorlaşıyor.

Cumhuriyet Bayramı  konserleri , Ermenek’de maden ocağında meydana gelen su baskını nedeniyle iptal edildi. Cumhuriyet Yürüyüşünde AK Partili Doktor ve İlçe Başkanı ön sırada yer alarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüdüler. CHP’liler de daha önce yürümüşler.. Cumhuriyetimizin 91.yılında  birlik beraberlik sözleri  mesajlardan öteye geçmeyince alternatif yürüyüşleri daha çok izleriz.

Cumhuriyetimizin kazandırdığı edinimler kadınlarımıza pek çok hakları da sağladı. Cumhuriyet kadınını simgelemek amacıyla bu sayımızda röportaj konuğu olarak CHP’li bir aile yuvasında yetişen ve CHP’den Belediye Meclis üyeliği yapan Nur Oğuz’u konuk ettik.  Yaşamın her alanında var olan kadınımızın yerel siyaset arenasındaki mücadelesini okurlarımızla paylaştık.

Yeni bir sayımızda buluşmak umuduyla her şey gönlünüzce olsun.