SON DAKİKA

Uyuşturucu tacirlerine korona engeli

25 Mayıs, 2020 22:39 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Kdz. Ereğli’de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar korona engeline (mi!) takıldı.

Hatırlayacağınız üzere, en son 02.03.2020 Tarihin de Kdz. Ereğli’de 20 Yaşında ki bir gencin uyuşturucundan dolayı vefat etmesi sonucu 03.03.2020 Tarihinde 6 Kişi gözaltına alınmış bunlardan 2 Kişi tutuklanmış, 4 Kişi ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar ile ilgili geçmiş dönemler de Ereğli’de zehir tacirlerine geçit verilmedi. Çok başarılı operasyonlara imza atıldı. Ereğli’de neredeyse son 3 aydır bir sessizlik hakim.

Kdz. Ereğli’nin en temel sorunlarından biri uyuşturucu ile mücadele. Sadece emniyetin mücadelesi yetmiyor. Kanunlar ve adliye boyutu da önem arz ediyor. Yakalanan suçlu “Ben satıcı değil, içiciyim” diyerek serbest kalıyor. Her ne olursa olsun, mücadeleye devam edilmesi gerekiyor.

Emniyette bugüne kadar görevli emeği geçen tüm polislerimize uyuşturucu ile ilgili verdikleri mücadele konusunda şükranlarımızı sunuyoruz. Merkez Güvenlik Şube Müdürü Hakan Çelik, Emniyet Müdürü olarak, 5 Ay önce Kdz. Ereğli'ye atandı. Kdz. Ereğli’de kendisini hangi sorunlar beklediğini mutlaka araştırmış, bilgi almıştır. 

Uyuşturucu ile mücadele de,  Emniyet, korku salıp, göz açtırmazsa bu kişiler rahat hareket edemez. Uyuşturucu ile mücadele dışında iki ayrı konu daha var Ereğli için önem teşkil eden ve çözülmesi gereken. 

Bunlardan bir tanesi trafik sorunu. Bu konuda Belediye - Emniyet işbirliğinde ciddi çalışmalar yapılarak trafik sorunu asgari düzeye indirilebilir. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde emniyetin çok da yapacak bir çalışması yok. Lakin, küçük dokunuşlar aksayan trafiği rahatlatacaktır. 

Özellikle yaz ayların da motosiklet ile Ereğli – Alaplı asfaltı üzerin de, makasçılar, motosiklet ile hız denemesi yapanlar, abartı egzos ile gürültü kirliliğine sebep olanlar ya da magandalar konusunda ciddi yaptırım uygulanmalı. Bu konuda emniyetin elini güçlendiren en önemli araç mobese kameraları. 

Ereğli’nin, bir diğer sorunları arasında ise Fuhuş yer almakta. Ereğli’de ki vatandaşlar bile günlük kiralanan evler olduğunu parmak ile göstererek yapılan bu ahlaksızlıktan son derece rahatsızlık duyduklarını ifade etmektedir. 

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, günlük kiralanan evlere verilen cezaları twıtter hesabından iki kez paylaşımda bulunarak buna Vilayette izin vermeyeceklere dair altını kalınca çizerek takipçileri ile paylaşmıştı. Bu konu ile ilgili de, Kdz. Ereğli’de, önemli çalışmalar bekleniyor yeni Emniyet Müdürü Hakan Çelik’ten. 

Kdz. Ereğli zor İlçe’dir. Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Çelik’in işi kolay değil. Bu üç sac ayağı üzerin de ciddi yol alması gerekiyor. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çok değerli amirler ve memurlar görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Güzel bir ekip ruhuyla bu sorunların üstesinden gelineceği inanmak istiyoruz.

Esen kalın.