SON DAKİKA

Oypa işçi çıkarmayı seriye bağladı

19 Eylül, 2021 16:18 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Oypa’da işten çıkartılan 11 Kişinin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü Sıcak Haddehane banyosu hijyen bölümünde çalışan bir işçinin işine son verilmesi ile çıkışı verilen işçi sayısı 12’ye ulaştı. Önümüzde Pazartesi (Yarın) günü 3 Kişinin daha işten çıkartılacağı öğrenildi.

Bir taraftan resmi olmayan açıklamalara göre 80 Kişinin işe alındığına dair bilgi paylaşılırken, diğer yandan işçi kıyımına devam edilmesi ise Erdemir’e tepkilerin çığ gibi büyümesine sebep olmakta.

Hiçbir sendikal hakkı bulunmayan Oypa çalışanlarının işten çıkartılması noktasında, siyasi parti ve STK yöneticilerinin de sessiz kalması dikkat çekici. Kdz. Ereğli’de bulunan hem siyasi partiler hem de STK’lar her konuda olduğu gibi bu konuda da üç maymunu oynamaktadırlar.

Haberi 16.09.2021 Perşembe günü ilk olarak duyuran Rota Haber’in ardından Kdz. Ereğli’de yayım yapmakta olan bazı basın kuruluşları gelişmeyi haber portalların da paylaştıktan sonra silmişlerdir. Biz Rota Haber olarak 27.09.2013 Yılında kurulan misyonumuzu şu şekilde açıklamıştık. Doğru ve objektif bir haber politikasıyla, İlçenin sorunlarını gündeme taşıma, İlçe halkına ve değerlerine sahip çıkarak, yalan yanlış haberlere asla izin vermeden, halkımızın ve ilçemizin menfaatlerini ön planda tutarak, hiçbir zaman kendi menfaatlerimiz doğrultusunda hareket etmeyeceğiz.”Dedik.

Mesleki olarak 24 senedir, S Rota Haber’in kurulduğu günden bu yana da tam 8 senedir, amacımız halkın sorunlarını gündeme getirmek, çözüm için yetkili mercileri uyarmak en büyük amacımızdır. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın.

Oypa’nın bu şekilde işçi çıkartmalarını gerçekleştirmesi ile ilgili konunun sıkı takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Özelleştirme sonrası Erdemir’in şehirde yaşayanlara karşı vermediği değer, asgari ücret ile çalışıp evine ekmek götürmek için mücadele eden, Erdemir’in kar sağlamasına en büyük katkıyı sunan işçilerin, alın terini ve emeğini hiçe sayarak acımadan atan kurumun 80 yerli ve milli işçi alması hususu bu gelinen nokta da gerek mutluluk verici, gerekse sevindirici bir yanı bulunmamaktadır.

Oypa, derhal bu kıyıma son vermelidir.