SON DAKİKA

Ödül ve Bedel

31 Aralık, 2015 19:29 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Hedeflerimize ulaşabilme umuduyla dolu dolu yaşayabildiklerimiz ve yaşayamadıklarımızla bir yılı anılarımıza bırakırken yeni yıla giriyoruz.  Yaşam beklentilerimizi , hayallerimiz ve umutlarımızı bir yaş daha olgunlaştırarak günlük, haftalık, aylık ve mevsimlere göre planlayarak 2016’yı yaşayacağız.

Yaşadığımız kentte bir yılın artı ve eksi değerlerin yaşamımızdaki edinimlerinin sağladığı inanç ve gücümüzü yeni yılla birleştireceğiz. Özetle yeni  yılla birlikte yaşamımızın her alanında yenileneceğiz. Bu yenilenmeyi  misyonumuzun sorumluluk bilinciyle bireysel ve kurumsal  yaşayacak, izleyecek, gözlemleyerek  insanlarımızla paylaşacağız.

Bu kapsamda 2015 yılında yaşadığımız kent ve bölgedeki toplumsal, sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel , bölgesel ve yöresel kalkınma,  iş ve aş alanlarındaki duraganlıklarla sağlık, eğitim alanında da ki verileri değerlendiriyoruz. Özellikle son yıllarda  ortaokullara kadar yaygınlaşan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin  madde bağımlılığına yönelmelerine karşı  Emniyet ve jandarmanın etkin mücadelelerinin bir yıla yansıyan  ve iz bırakan operasyonlarını okurlarımızla paylaşıyoruz.  Benzer operasyonların bu yılda aralıksız devam edeceğini gözlemliyoruz. Madde bağımlılığıyla mücadelede  Emniyet güçlerinin Milli Eğitim ve Okul aile birlikleri ve bazı ST֒lerle  ortaklaşa projeler geliştirilerek  yararlı olacağına inanıyorum.

7 Haziran ve  ardından 1 Kasım’da yapılan yenileme seçiminin siyasal sonuçları yerel yönetim hizmetlerine de farklılık getiriyor. CHP İlçe Başkanlığında yeni bir siyaset anlayışı işbaşına geldi. Klasik particilik döneminin geride kalarak görev bölümüne  bakıldığında gençlerin de siyasette aktif sorumluluk üstlendiği görülüyor. Bunun yansımalarını önümüzdeki süreçte göreceğiz.  AK Parti’de ise    seçim sonucu yerel seçimlerden buyana dengeleri ve algıları değiştirdi.

Yerel seçimlerde Ercan Candan’ın desteğiyle Ereğli’de  Belediye Başkanlığı koltuğunu kazanan Dr. Uysal’ın   eski siyasal kimliğinden ne kadar arınmış olsa dahi  özellikle 1 Kasım seçim sonuçlarının bölgedeki yeni dengeler içerisindeki yeri ve konumu halen tartışılıyor. Muhafazakar liberalist  görüntünün  1 Kasım seçim sonucunun  yöre siyasetinde nereye kadar  hizmet üretmeye  dönüşebileceğini izleyerek göreceğiz.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, basın toplantısında kent meydanı projesiyle ilgili olarak,’’ Bazı projelerin yapılması süre alır. Kent Meydanı ile ilgili yer takasları uzun sürdü. Belediyenin yapacağı bir iş merkezi, belediyeye hem gelir getirecek hem de o bölgedeki iş dünyasına katkı sağlayacak bir proje olacak. Belediyelerin direk manada ekonomiye katkı sağlamaz dolaylı sağlar. İmarda daha hızlı projeleri hızlandırmada iş dünyasının önünü açar. Yatırımcıya teşviklerde bulunur. Bunlarla ilgili hem milletvekili hem belediye başkanımız ile yatırımcı davetlerine gideceğiz.’’derken de siyasetin ,’’Ödül’’ ve,’’Bedel’’ ilişkisini vurguluyor:

’’ Belediye ile koordineli çalışmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz . Belediye başkanı siyasetin direk içinde yetişmediği için belli bir süre alıyor koordinasyonu sağlamak. 1 Kasım seçimlerinden sonra çok daha fazla koordineli çalıştığımız kanaatindeyiz. Hiçbirimizin şahsi düşünceleri Ereğli'ye hizmetten daha yüksek değildir. Süratli bir şekilde Ereğli'yi hak ettiği noktaya taşıyamazsak vebal altındayız. Bunun sebebi ben isem ben belediye başkanı ise belediye başkanı, milletvekili ise milletvekilidir. 20 Senelik bir belediye başkanının üstüne sıfırdan siyaset alanının dışından gelince biraz zaman alıyor. Gün geçtikçe başkan siyasete alışıyor daha üstüne koyuyor. Daha iyi olabilir miydik ? Olabilirdik ! Gün geçtikçe daha iyi olacak kanaatindeyiz’’

Siyasette kanaat ne kadar önemli ise, söylentiye göre, milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun Başkan Uysal’a,’’ Ben Ercan Candan’a benzemem’’ sözü kanaat ve güveni güçlendirir mi ?  ya da siyaseten demoklesin kılıcı gibi mi görünür ?

Bu arada Kent Projesinde  Hükümet Konağı içinde Emniyet Müdürlüğü’ne verilen yer için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nün görüşü alınmış mı ?   Eğer alınmış ise İl Emniyet Müdürlüğü  Ereğli’de yeni Emniyet Müdürlüğü binası için neden  arsa arasın !

Bu söylentilerin sonuçlarını 2016’da göreceğiz.  Yeni  yılın  yöremize ve tüm insanlarımıza sağlık, huzur, mutluluk ve refah getirmesi dileklerimle kutluyorum.