SON DAKİKA

LAKAYİT DERNEK BAŞKANI

25 Ocak, 2015 15:58 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Toplumsal hizmetin hangi alanında olursa olsun insanlar,  önce kendilerine sonra da temsil ettikleri makama ve gazetecilere karşı sorumluluk bilincinde olmalılar.

Bu her şeyden önce bir kültürdür. O kültüre uygun davranış biçimi gösterilmezse güvenilirlik ve sorumluluk zaafiyeti eleştiriye hedef olur. Onlardan biri de Ereğli’de  kırsal kesimdeki meslekdaşlarını da temsil eden bir STK’nın Başkanı.

Röportaj  yapmak için prensip görüşmesi yaptığımız bu Başkan, ne iletişim kültürüne, ne randevu kültürüne  ne de gazetecinin  günlük iş programını sekteye uğratabileceğini düşünemez.. Ha köy kahvesindeki anlayış, ha Dernek Başkanlığındaki yeri… Farketmez. Telefona bakmaz,, SMS’i okumaz. Randevuya bağlı kalmaz. Bizim bu yörelere göre ‘’Gelecem’’ der.. Ne zaman geleceği üzerine bulmaca çözersin. Hani bir  deyim var.. ‘’Yazı var kışı var, evecek (acele) ne var’’… gecesi var gündüzü var.. Belki de danışacağı birileri var… Bende röportajdan vazgeçmedim sadece erteledim.

******

CHP, Gülüç’deki Büyük Anadolu Otelde  yemekli bir geceyle  Haziran ayında yapılacak seçim startını verdi vermesine de  özellikle basın mensuplarının tepki ve protestosuna neden oldu.Davet edilen  gazetecilerden katılacakların sayısı 12 olarak  bildirilmiş. Bir masa basına ayrılmış. Katılacaklar listesinde bulunanlar daha sonra gelince kısa bır tartışmanın ardından  yeni bir masa açıldı. Örtü, çatal  bıçak ilk taksitte geldi. diğerleri de  taksitli satış gibi geldi ama masa üzerlerindeki  menü fiyat listesi dikkati çekti. İlçe Başkanlığı ile organizede yer alan genç partililer arasındaki iletişimsizlik tepkiyi artırınca bazı gazeteci arkadaşlar ördövr tabağını bırakıp terk ettiler. PM üyesi Tuncay Özkan’ın halk iktidarı projesindeki vaadleri alkışlandı ama gerçekleşmesi hayalden öteye de gitmeyecek  gibi  görünüyor..

******

AK Parti İl Başkanlığı için  hareketlenme göze çarptı.  İl Başkanlığı aday adaylığı için kulislerdeki işbirliği 7 aday adayına kadar yükselince Genel Merkez’de boy gösterdiler. Önümüzdeki günlerde 3 isim üzerinde yoğunlaşacak ama  bölgenin kurt siyasetçileri şimdiden  ihtimal hesaplarına girdi. İttifaklar oluşturulurken kimin kimin lehine veya aleyhine hareket edileceğinin stratejileri çizildi bile.. Hele aday adayları bir belli olsun..  Tek aday önerisine daha çoook var..

********

Bu sayımızda Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile mini söyleşimize yer verdik. Zonguldak’da mülkiyet hakkı ve bireysel tapu yıllardır sorundu. ANAP döneminde başlatılan Tapu Tahsis Belgeleri’nin tapu senedine dönüştürülememesi bu yıl  70 hektar alanda uygulanacak. Başkan Akdemir uygulamayla ilgili teknik bilgilerle birlikte Zonguldak ve Ereğli’de de netliğe kavuşamayan 65 yaş ve üstü emeklilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasına ilişkin yasanın uygulanması hakkında görüşlerini okurlarımızla paylaşıyoruz.

Yeni bir sayımızda buluşmak dileklerimizle.