SON DAKİKA

Her gün dünü aratıyor...

12 Haziran, 2016 15:51 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Güneşli ve sıcak günlerle dolu bahar mevsimi beklentimiz aşırı yağmur ve soğuklar nedeniyle hayalden öteye gitmezken gündem sıcaklığımız hareketli bir Mayıs ayını da geride bıraktı. 

Atatürk’ü Anma Gençlik  ve Spor Bayramının bu yılda alternatifli olarak kutlanmasının yansımaları sıradanmış gibi algılanırken Ereğli ile özdeşen Osmanlı Çileği Festivali’nin önceki yıllara oranla  beklenen ilgiden uzak olması dikkati çekti. Şehit acılarımız nedeniyle birçok etkinlik iptal edilse dahi  program içeriği beklenenden uzaktı. 

Yerel siyasetçilerin Ereğli’ye yapılacak yatırımları  tekrarlamaları , muhalefetleri  yöneticilerinin yanıtlar vermeleri  Ekonomik ve sosyal değişim-gelişimin,’’Demeç siyaseti’’ becerisi görüntüsünden başka bir şey değildi. 

Gülüç beldesinde halk sağlığını ciddi biçimde tehdit eden ve çok yakından ilgilendiren   kansorejen madde içeren içme suyu borularının değişimine ilişkin iddiaları kamuoyuna yansıttık.  İktidar ve muhalefet temsilcileri alışılagelmişin ötesinde iddialara ne kadar  sahip  çıkabildiler !  Halk sağlığı ve çevreci  STK’lar neredeler ?   Zonguldak ve ilçelerine Butik hastane müjdeleme furyasına  Milletvekili Özcan Ulupınar da katıldı. 

Ereğli’de Belediye Başkanlığına seçildiğinden buyana çalışma ekibini oluşturmaya çalıştıkça Başkan Yardımcılarını değiştiren Hüseyin Uysal, bir kez daha değişiklik yapmak gereğini duydu. Milletvekili Çaturoğlu- İlçe Başkanı Çakır ve Belediye Başkanı Uysal üçgenindeki hizmet anlayışı ve işbirliği yerel siyasetçileri ne kadar memnun edebiliyor ki.. ! 

Zonguldak’ın ön bahçesinde bunlar gözlenirken  ücretlerini alamadığı için maden ocağında açlık eylemi yapan maden işçilerinin olayı TTK ve özel  maden sahalarına yeni düzenleme yapılacağını gündeme getiriverdi. TTK Genel Müdürünün veda ederek yıllık izne ayrılmasının ardından TBMM’de görüşülen ve Zonguldak’ı da çok  yakından ilgilendiren bir yasa tasarısının görüşülmesi sırasında  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat bayraktar’ın açıklaması TTK’da yeni yapılanmaya start verildiğini ortaya koydu. 

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş’ın TTK’ya işçi alımı ve kumun özelleştirilip özelleştirilmemesine ilişkin  sorusu Zonguldak’ın yol haritasını  çiziyor. Buna ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtını okurlarımızla paylaşıyoruz.  

Bakanın açıklamasına göre yılsonuna kadar siyasi uygulamalar bölgenin sosyo-ekonomik ve istihdam açısından konumunu belirleyecek. Zonguldak kömür havzası artık yeni bir sürec. yaşamaya başladı diyelim.

 Yeni bir sayıda buluşmak  umuduyla mübarek ramazan ayınızın bolluk bereket ve huzur vermesini dilerim.