SON DAKİKA

Güç Verdiniz

03 Aralık, 2013 17:19 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Radyo ve TV yayıncılığının 17.yılımda S.Rota Haber’i ilk sayısıyla yerel basın arasında yer almanın heyecanını ve sevincini yaşadım.

Yayıncılıkta zaman unsurunu çok iyi kullanabilmenin ürün yaratmadaki keyfinin yanı sıra  malzeme ve düşüncedekinin objeye dönüşmesindeki eksiklikler ise mesleğimizi paylaşanların olumlu eleştirileriyle üzüntümü hafifletti.  Her yeni sayıyı büyük bir heyecanla hazırlamanın gayretinde olurken bir öncekinin eksikliklerini gidermek ve okurlara istenilen düzeyde gazete sunabilme titizliği  işimizin  temelini oluşturuyor.

S.Rota Haber’e hayat verebilmemde bana destek ve katkı sağlayan, moral ve güç veren meslekdaşlarıma ve ilan desteğinde bulunanlarla okurlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.

S. Rota Haber’i  farklı ve özel haberler sunarak okurlarımızla paylaşma ilkemizle ikinci sayımızı  Kurban  Bayramı’nda yayınlıyoruz. İlk sayının çıkışındaki,’’Doğum’’ sevincimi ikinci sayımızda Bayram kutlamalarıyla bütünleştiriyoruz. Her sayımızda Ereğli kamuoyunun yakından izlediği kişi ve kurumlarla röportaj serimizin bu haftaki konuğu AK Parti İlçe Başkanı sayın Fatih Çakır oldu. Çakır, Genel siyasetin yerele yansıyan ve yereldeki hedefleri ve oluşumlara ilişkin görüşleri siyaset edebilmenin açılımlarını da yansıtıyor.  Yerel siyasetçiler ve siyasete ilgi duyanların dikkatle izleyeceklerine inanıyoruz.

15 günlük periyotla Gazete yayınlamanın artıları olduğu kadar eksileri de var. Günlük gelişmeleri izleme zorunluluğuyla birlikte bir ve 2 haftalık süreçe damgasını vuran gündem konularının işlenmeyen ve görülmeyen yönlerini ele alarak işlemek de meleğimizin bir kuralı. O nedenle  geçen hafta  Erdemir’in yeni Genel Müdürü  Sedat Orhan’ın basın yayın, iletişim ve medya kuruluşlarının muhabir ve  temsilcileri ile  kahvaltıda buluşarak   tanışması bizim için önemliydi. Yerel basını destekleyen Erdemir’in  yeni patronunun  dünya çelik sektöründeki  rekabet gücü ve konumu, strateji anlayışı ilgi çekti.İl ve ilçe bazında   kurumsal  işbirliği, paylaşma kültürünün gücü ve hoşgörüsünü de yansıttı. Ereğli-İlichevsky  arasında yeni başlatılan RO-RO seferlerinin ekonomik açılımını desteklemesini örnekleyebiliriz.

İleriki aylarda yerel seçim ortamının haber  trafiği ve gelişimleri de hareketlenecek. Yaşamımız siyasetin içinde olmasına rağmen Ereğli’de çeşitli kesimlerin ve halkın sesi olma ilkemizle pek çok sektördeki gelişmeleri de yakından izleyeceğiz.  Sosyal ve kültürel yaşamla birlikte sanatın da içinde yeralacağız.

S.Rota Haber, Mübarek Kurban bayramınızı en içten duygularla kutlar, mutluluk, huzur ve esenliklerle  nice nice bayramlar dileriz.