SON DAKİKA

EREĞLİ'DE BİR İLK

03 Aralık, 2013 17:49 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Güne güneşin hazan sıcaklığıyla,’’Günaydın’’ diyerek  programladığımız işleri kurtarmaya çalışırken akşam ışıklarının göz kırpan,’’Mesaiye paydos’’ uyarısını fark edemiyoruz.

Okura farklı açılardan gelişmeleri iletebilme gayreti  mesleğimizin gereği  randevuları, görüşmeleri ve iş denetimini de  statik hale getiriyor. Her yeni sayıyı hazırlamanın kendine göre bir koşuşturması, bir heyecanı ve de sevecenliği  günün artı ve eksileriyle tamamlanıyor.Günün yorgunluğunu gidermeye çalışırken dahi ertesi günün planı ve iş programı da doğal olarak yaşam tarzımızı oluşturuyor.

İzlediğimiz konuları haberleştirebilmek biryana günün  akışı ister istemez yerel seçim kulvarına yöneltiyor. Siyasetçiler farklı enstrümanlarla kamuoyu önüne çıkmaya çalışırken  alışılmışlık dışına çıkamıyorlar. Dar alanda siyasetin yeterli olabileceği  düşüncesinden çıkamadıkları için kendileriyle ilgili  gerçekleştirmeye çalıştığımız çalışmalarda  ileri sürdükleri gerekçeler sadece zamanı hoyratça kullanmaktan başka bir şeye yaramıyor. Yerel siyasette yer almaya çalışanların özellikle basın yayın çalışanlarıyla ilişkilerinde  sağduyu ve duyarlılık  taşıdıkları misyonla  çelişki olarak görülüyor.

Yerel seçimlerde Belediye Başkanlıkları, İl Genel ve Belediye Meclis üyelikleri için öne çıkan aday adaylarının  pek çoğu aday olabilme hayalleri sona erecek sayılı günlerdeyiz. İster istemez  eski işlerine dönecekler. Siyasi beklentileri gerçekleşmediği için belki de siyasete küsecekler. Bunlar her yerel seçim öncesinde yaşanıyor.  Şimdi de yaşanacak.

Belediye Başkan adaylığında son günlerde isminden  sözedilen  2 dönemin milletvekili Fazlı Erdoğan’ın İttifak Metal’de basın toplantısı çağrısı  adaylık konusunda olacağı düşüncesinde olanları yanılttı. Fazlı bey, firmasının yabancı bir ortakla işbirliğine girdiğini açıkladı.  AK Parti Milletvekili Ercan Candan  da  Devrek yol ayrımında yapımı tamamlanma aşamasındaki köprülü kavşağın asfaltlamasını  inceliyordu.  Her ikisi de  Ereğli gündemine ortak olmuşlardı. Yerel seçimin taktiği mi ya da tesadüf mü ?

Yerel siyasetle bağlantılı olan ve yeniden gündeme gelen dershaneler konusundaki röportajımızı okurlarımızla paylaşıyoruz.  Ereğli dershaneler sektörü açısından oldukça yoğun ve  iddialı bir konumda. Final Dergisi Dershaneleri Karadeniz Ereğli Şubesi Yönetim Temsilcisi ve Müdürü Recep Vural’ın görüş ve değerlendirmeleri ile sektörel bakışı net bir şekilde yansıtıyor.

Güzellik,makyaj, Medical  Manikür, Pedikür ve diğerleri  kadınların olmazsa olmazı. ‘’Güzellik ve Bakım’’ tepeden tırnağa kadının yaşamında sürekli var. Bu sayımızda Ereğli’de genç girişimci Nurdan Fethiye Gebeş’in bir ilk’ini sizlerle  paylaşıyorum. Tırnak Tasarımı ve Protez tırnak uygulamasını ilçemizde başlatmış. Pek çok kadınımızın tırnak bakımı, tırnak kırılmasına çözüm üretebilmenin verdiği akademik eğitimle bayanlarımızın hizmetinde. Söyleşimizin ilginizi  çekeceğinize inanıyorum.

Hafta sonunda  Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen Hamsi Festivali etkinliğini izleyeceğiz. Volkan Konak’ın sevilen şarkılarıyla müzikle  bütünleşeceğiz. Gelecek sayımızda festivalden iz bırakanları sizlerle paylaşacağız. Yeni bir S.Rotası’nda buluşmak dileklerimle