SON DAKİKA

2013'ÜN SON GÜNLERİ

19 Aralık, 2013 16:26 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Hayatımızın  365 gününü geride bırakacak son  günlerin içindeyiz.

Bir yılı değerlendirdiğimizde hayatımızın  akışını değiştiren ve bu değişikliklerin hayatımızdaki yeni uğraşlarımıza neden olduğunu gördük. Bir yaş daha  büyürken bazı şeylerde ise  yeni başlangıç ve emekleme dönemini yaşıyoruz.

Hayatımızın  yanlışlarını tepkiden çok benimseyebilmek, kabullenebilmek  gerçeğini olgunlaştırabilme gayreti  bizi ‘’Kendi İşinin Sahibi’’haline getirdi. İşimize,  ekmeğimize sahip çıkabilme gücü geleceğimizin  gösterge hedefine odaklanabilmek zor, zor olduğu kadar yorucu. Ancak o zorluk ve yorgunluk amatör bir anlayışla profesyonleştikçe huzura, sevince ve de özgüvenimize yansıyor.

S.Rota Haber’i de bu anlayış ve düşüncenin ürünü olarak  her yeni sayıda bu  doğum sancısı  ve doğum sevincini yaşıyorum. Eleştirileri  değerlendirerek daha iyiyi, daha güzelini yaratabilmeyi hedefleyebiliyorum. Bu  hedefe ulaşabilme gayretini  okurlarımızla, haber kaynaklarımızla paylaşabildikçe güç  ve güven veriyor.

S.Rotası’nın bu sayısında yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin  kesinleşen adaylarıyla gerçekleştirdiğimiz röportajlar serimizin bir yenisini okurlarımıza sunuyoruz.  Çocuk yaşlarda ticarete başlayan ve bugün Özmar Alışveriş Merkezleri’yle Ereğli ve çevresine hizmet veren işadamı Mevlüt Özdemir  röportaj konuğumuz oldu. MHP’den Belediye Başkan adaylığını açıklayan Özdemir,  sorularımızı içtenlikle yanıtladı.  30 mart’taki seçimlerde  MHP’nin Belediye Başkanlığını kazanması halinde ‘’Ereğli Milliyetciliği ve Ereğli’yi  barış ve huzur kentine ‘’nasıl dönüştüreceğine  dair sosyal ve kültürel  projelerini  okurlarımıza sunuyoruz.

Nüfusu 100 bini aşan Ereğli’de futbolumuzun 4 büyüklerinin taraftarları her maçta gerek İstanbul’a  veya  gerekse en yakın deplasmanlara giderek destek verdikleri gibi ilçemizde de dernek çatısı altında bir aradalar.   Bu sayımızda Ereğli  Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı arkadaşımız Özgür Barış ile Galatasaraylılık ruhu ve taraftar kaynaşmasını görüştük.  Özgür arkadaşımız  Galatasaraylılık ruhunun taraftar olmanın ötesinde sosyal ve sportif paylaşım olduğunun bilinciyle projelerini bizlerle paylaştı. Önümüzdeki sayılarımızda  4 büyüklerin taraftar dernekleri başkanlarıyla  paylaşacağız.

Yerel seçimlerin önde gelen adaylarıyla ilgili gelişmeleri  ve açıklamaları  internet sitemizde ve gazetemizde yer verdik. Bunlardan  öne çıkanı adaylığını aylar önceden açıklayan Murat Sesli’nin Çelik-2 Operasyonu nedeniyle  onaylanan ve bozulan cezaları ilçe gündeminde bomba etkisi yarattı.  Sesli’nin tepkileri  seçimlere mutlaka yansıyacak.  Bir başka önemli gelişme de  Kantarın tamamen kapatılmasıydı.Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ereğli-Alaplı arasında Mevrealtı ‘nda sorun olan  karayolları kantarının ruhsatsızlığı ve daha sonraki süreçte mühürlenerek kapatılması  bir haksız uygulamanın  sona erdirilmesiyle sona erdi. Belediyenin hukuk mücadelesi en çok araç sahipleri ve nakliyecileri sevindirdi.

Yeni bir sayıda buluşmak dileğiyle sevgiler saygılar