SON DAKİKA

“Mutlulukları görülmeye değerdi…”

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, bölgedeki engellilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 10 tanesi akülü olmak üzere, toplam 30 Engelliye tekerlekli sandalye düzenlenmesi dolayısıyla tören düzenlendi. 14 Şubat, 2018 13:54 Güncelleme: 14 Şubat, 2018 13:54 “Mutlulukları görülmeye değerdi…”

Fiziksel Engelliler Derneği’nde düzenlenen törene, Karadeniz Ereğli Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Op.Dr. Hüseyin Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sertan Yalçın, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, Ereğli Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler, engelliler ve aileleri katıldı.

Tören öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, Duyan İşitme ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinin işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı seslendirildi.

MADENOĞLU: “ÖRNEK VE EMSAL OLMASINI DİLİYORUM

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptığı konuşmada, dağıtılan sandalyelerin değerinin 30 bin TL olduğunu söyledi.

Madenoğlu “Burada görev yaptığımız süre içinde, Fiziksel Engelliler Derneği’nde düzenlenen törenlere gele gele mutlu oluyoruz. Bıktık demiyoruz, mutlu oluyoruz. Yine bugün böyle memnun olduğumuz günlerden birini yaşıyoruz. Bugün, 10 tanesi akülü olmak üzere 30 sandalye dağıtılıyor. Bu sandalyeler gökten yağmıyor. Evet, yağıyor ama hayırseverler tarafından yağıyor” dedi.

Bağışları yapan hayırseverlerin isimlerinin gizli tutulmasını istediklerini, ancak hiç değilse şirket isimlerini anmak için hayırseverlerden ricacı olduğunu ifade eden Madenoğlu şöyle devam etti:
“Erlider Demir Çelik ve Tat Metal şirketlerine çok teşekkür ediyoruz. Bu iki şirket, gerçekten çok ince bir düşünceyle bu işi gerçekleştirdi. O yüzden, bu şirketlerin yöneticileri ve çalışanları teşekkürü hak ediyorlar. Engelli vatandaşlarımız sandalyelerini güle güle kullansınlar. Derneğimizin geçmişine baktığımızda, 642 adet sandalyenin engelli vatandaşlarımızla buluşturulduğunu görüyoruz. Bunların piyasa değeri 471 bin TL. Gerçekten ciddi bir rakam. Dernek Başkanımız İsmail beyi ve ekibini kutluyorum. Bugün dağıttığımız sandalyelerin değeri de 30 bin TL. Bu iki şirketimizin yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyor, diğer şirket ve firmalara örnek ve emsal olmalarını diliyorum” dedi.

UYSAL: “BUNU HEP YAPIYORLAR”

Şentürk’ün ardından konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, fiziksel engellilerin toplumun her katmanında bulunması gerektiğine inandığını belirterek, “Dernek Başkanımız İsmail Şentürk ve ekibi göreve geldiklerinden bu yana bu hizmetleri yapıyorlar, tebrik ediyorum. İnşallah uzun yıllar bu tür hizmetleri sürer” dedi.

Konuşmaların ardından protokol, dernek yöneticileri, hayırseverler, engeliler ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞENTÜRK: “AMAÇ BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEK”

Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, törende yaptığı açılış konuşmasında derneğin 20 yıl önce kurulduğunu anlatarak yürütülen çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Dernek olarak yaklaşık 2 bin engelliye hizmet verdiklerini belirten Şentürk şöyle konuştu:
“Dernek binamızda çeşitli alanlarda açtığımız 5 ayrı kursumuz devam etmektedir. Burada bizim amacımız engellilerimize balık vermek değil, balık tutmasını öğretmektir. Kurulduğumuz günden bu yana 243 arkadaşımızın da istihdam edilmesini sağladık. Bugün dağıttığımız sandalyeler de bizim için çok güzel sevgililer günü hediyesi oldu.”

DEMİRSU: “İSTİHDAM KAZANDIRICI KURSLAR ÖNEMLİ”

Törenin ardından Kaymakam Madenoğlu ve protokol üyeleri, Dernek bünyesinde Halk Eğitim ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Kasa Şefi Elemanı Meslek Edindirme Kursu’na ziyarette bulundu.

İşkur İl Müdürü Gönül Demirsu, kurs hakkında bilgi verirken, kurs için 72 bin lira bütçe ayırdıklarını belirterek şunları söyledi:

“Kursiyerlerimize günlük 35 Lira harçlık veriyoruz. Genel Sağlık Sigortası, İş Hastalığı ile ilgili sigortalarını yapıyoruz. Yüzde 20 İstihdam garantili olduğu için bazıları işe girecek. Dernekle yaptığımız kursların çoğu yüzde 20 istihdam garantili. Bugüne kadar 243 kişiyi iş sahibi yaptık bu kursların sonucunda. Her seferinde dernek başkanı ve hocamızın girişimleriyle kurs sonrası istihdamlar gerçekleşiyor.Bir defasında haberleri yokken geldim. Tahtada hocamızın anlattığı notları gördüm. Gerçekten çok şaşırdım. Ben üniversitede muhasebe hocalığı da yapıyorum. Benim üniversitede öğrettiğim bilgiler onlara öğretiliyordu. Soru sorunca da çok güzel cevap verdiler. Önemli olan, hobi kurslarından ziyade bu şekilde istihdama yönelik kurslar açılması. Başkanımızı ve hocamızı tebrik ediyorum.”

Madenoğlu da, İşkur İl Müdürlüğü, Fiziksel Engelliler Derneği ve iş bulma konusunda destek verecek hayırseverlere teşekkür ettiğini söyledi.

 

Yorum Ekle