Ereğli'ye bağlı Gülüç beldesi Büyük Ereğli Anadolu Otel’de Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karadeniz Ereğli Şubesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 21.’sini düzenlenen MÜSİAD Eğitim Başarı Ödül Töreni yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, MÜSİAD Genel Merkezi tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasıyla devam etti.
MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından, her sene geleneksel olarak Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçeleri Lise ve Dengi Okullarından ilk üç dereceyle mezun olan öğrencilerin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen MÜSİAD Eğitim Başarı Ödül Töreni Programı’nın 21.’sinde toplam 108 öğrenci ödül aldı.
SEZER: “21. YIDA 108 ÖĞRENCİMİZ ÖDÜL ALIYOR”
MÜSİAD Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Karadeniz Ereğli’de 28, Alaplı'da 8 olmak üzere toplam 36 okuldan 108 öğrenciyi ödüllendirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Sezer konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Öğretmenlerimize İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Bugünden bilgi üretiminin teknoloji üretiminin önüne geçtiği günümüzde çalışarak bilgi üretimimizi artırmalıyız. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversite sınavındaki başarıyla eğitiminizi taçlandıracaksınız. Daha sonraki yıllarda sizleri bu salonda iş adamı bürokrat olarak ödül verirken görmek istiyoruz. “
MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Reis Topçu ise, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “ 21. Cisi gerçekleştirilen MÜSİAD Başarı Ödül törenimizde Karadeniz Ereğli’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimizi başarılarından ötürü kutluyor, bundan sonrakı yaşamlarında mutluluklar diliyoruz. Öğrencilerimizin başarılarında destek olan öncelikle ailelerine ardından da öğretmenleriniz sizlerin nezdinde kutluyorum”
MADENOĞLU : “BAŞARI BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞANLARIN ÇİZDİĞİ UZUN BİR YOLDUR”
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise, Karadeniz Ereğli’de öğrencileri iyi yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini vurguladı. Madenoğu konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “ "İnsanlar yetiştirmek ve hayata atıldıklarını görmek, amaçlarını, ideallerini, hedeflerini gerçekleştirmiş olmalarını görmek , o anı yaşamak istiyoruz. Türkiye'miz artık ne yapacağını düşünen insanlarla değil, bir şeyler yapan insanlarla kalkınmaya devam ediyor.. Artık bir şeyler yapmak zorundayız ki Allah'a şükür bunu yapan çok sayıda insanımız var. Bu sayımızı çoğaltmak, ülkemizi kalkındırmak, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak ve o düzeye ulaşmak zorundayız. Bu da ancak eğitimle olur. Başarı hiçbir zaman son değildir, başarı, başarıdan başarıya koşanların çizdiği uzun bir yoldur"
“ORMANLI SİNİTLİ İLKOKULU’NUN BAŞARISI”
Toplam 65 il'den 905 projenin katıldığı, '3. Ulusal Özgün Öğretim Materyal Geliştirme Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Ormanlı Beldesi'nde bulunan Sinitli İlkokulu'na ise MÜSİAD tarafından ödül verildi.
Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer başta olmak üzere MÜSİAD yöneticilerini kutladı.
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Madenoğlu, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Reis Topçu'ya günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli hediyeler takdim edildi. Başarılı öğrencilere ilçe protokolü tarafından şilt ve altın hediye olarak verildi.
Gerçekleştirilen törene, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Reis Topçu, Genel Merkez Yönetim Kurul Üyesi Soner Meşe, farklı il ve ilçelerden gelen MÜSİAD Şube Başkan ve Yöneticileri, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Önceki Dönem Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli TSO yöneticileri, Ak Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Sarıhan, Karadeniz Ereğli İlçe MEM Numan Korkmaz, eğitim camiasının yanı sıra ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı.