SON DAKİKA

KARADENİZ EREĞLİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karadeniz Ereğli’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen programda vatandaşlar bayram sevincini hep birlikte yaşadı. 29 Ekim, 2026 18:50 •Güncelleme: 29 Ekim, 2026 18:50 KARADENİZ EREĞLİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Törene; İlçe Kaymakamı Fatih Yılmaz, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut, Belediye Başkan Vekili Çetin Yiğit, askeri ve mülki erkân, yargı mensupları, siyasi temsilciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“CUMHURİYET BİR ZİHNİYET DEVRİMİDİR”

Program kapsamında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Fatih Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Cumhuriyetin 103. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerle gazileri minnet ve şükranla andı.

Cumhuriyetin yalnızca bir yönetim biçimi olmadığını vurgulayan Yılmaz, eşitlik, özgürlük, uygarlık ve insan onurunun Cumhuriyetin temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Cumhuriyetin, milletin ortak iradesiyle kazanılmış büyük bir tarihsel başarı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin önemini dile getirdi.

Cumhuriyetin cehalet, yoksulluk ve çaresizlikle mücadelede önemli bir anlam taşıdığını kaydeden Yılmaz, Türkiye’nin çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda ilerlemesinde Cumhuriyetin belirleyici rol oynadığını belirtti.

“TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETLE MUTLUDUR”

Konuşmasının devamında Cumhuriyetin gelecek nesillere aktarılması gereken ortak bir değer olduğunu vurgulayan Kaymakam Yılmaz, Türk milletinin daha ileri hedeflere ancak Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak ulaşabileceğini ifade etti.

Demokrasiye, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Yılmaz, barış, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yılmaz, konuşmasının sonunda tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

TÖREN GEÇİŞİ ALKIŞLARLA İZLENDİ

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Program, tören geçişiyle devam etti.

Atatürk Bulvarı’ndaki geçiş sırasında vatandaşlar, kortejde yer alan öğrencileri ve kurum temsilcilerini alkışlarla karşıladı. Şehit yakınları ve gazilerin geçişi sırasında ise duygusal anlar yaşandı.

Karadeniz Ereğli’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı, katılımcıların Cumhuriyet coşkusunu paylaşmasıyla sona erdi.


Yorum Ekle