SON DAKİKA

Kalay, Ereğli’yi hep beraber inşa edeceğiz...

Kalay, S Rota Haber’in röportaj konuğuydu. 06 Aralık, 2023 23:43 Güncelleme: 06 Aralık, 2023 23:43 Kalay, Ereğli’yi hep beraber inşa edeceğiz...

Mahalli idari seçimleri öncesinde, Kdz.Ereğli’de siyasi ortam hareketlenmeye başladı. Biz de, S Rota Haber olarak, Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı  Yusuf Kalay ile röportaj geçekleştirdik. Açıkça sorduk, açıkça cevap aldık.

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana 2004'den itibaren 3 dönem Belediye Meclis üyeliği yapan Yusuf Kalay, aday olup kazandığı taktirde ilk 5 hedefini açıkladı.

İşte AK Parti Kdz.Ereği Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Kalay ile gerçekleştirdiğimiz röportajın tamamı:

Yusuf bey, Ereğli ve bölge halkı tarafından tanınmaktasınız. Ancak yeni oy kullanacak gençlerimiz için kendinizi bize kısaca yeniden tanıtır mısınız?

3 Ocak 1965 yılında Karadeniz Ereğli de doğdum. İlk öğrenimimi Ereğli Nimet ilköğretim okulunda Orta öğrenimimi Atatürk Ortaokulunda, Lise eğitimimi ise Ereğli Lisesi’nde tamamladım. Yükseköğrenimini işletme ve kamu yönetim üzerine bitirdim.

2014 ve 2018 yılları arasında ise Makedonya uluslararası Sutruga Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldım.Evli iki çocuk babasıyım ticaretle uğraşıyorum.

21 Yıldır AK Parti'de siyasettesiniz. Belediye Meclis üyeliği yaptınız. Aylık Meclis toplantılarını takip eden geçmiş dönem meclis üyeleri içinde tek kişiniz. Posbıyık ve Belediye çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

21 yıldır AK Partide aktif siyaset yapıyorum. 15 Yıl Belediye Meclis üyeliği yaptım. Altı yılda AK Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu ve başkan yardımcılığı yaptım.

Bir söz vardır (Yiğidi öldür hakkını yeme)

Belediye başkanımız Sayın Halil Posbıyık liderlik vasfı yüksek belediyeciliği çok iyi bilen halkın gönlünde taht kurmuş bir kişidir. Zaten Böyle olmasaydı 5 dönem(25 yıl) bu hizmete seçilmezdi. Sayın Posbıyık Anavatan partisinin iktidar döneminde çok güzel hizmetler yapmıştır. Fakat son 15 yılda çevremizdeki iller ve ilçeler hızlı büyüyüp gelişirken Ereğli olarak biz bu gelişimi ve büyümeyi maalesef belediye olarak yakalayamadık. Bunun bir çok sebebi vardır.

Aday adayı olarak çalışmalarını nasıl yürütuyorsunuz?

Ben Ereğli’de yazılı basına, Nisan ayında aday adaylığı röportajlarımı vermeye başlamıştım. Yaklaşık 9 aydır bu konuda aktif çalışmalarım devam ediyor. Ayrıca 2009 / 2014 / 2019 yıllarında da aday adayı olduğum için tecrübe ve bilgi birikimim çok iyidir.

Her gün düzenli olarak esnafımızı, iş insanlarımızı, pazarcımızı, köylümüzü, gençlerimizi STK’ları ziyaret edip sohbet ve Ereğli’nin sorunları üzerine fikir alışverişinde bulunuyorum.

Aday olup kazandığınız taktirde ilk 5 hedefimiz nedir?

1) Öncelikle Ereğli’nin yol ağını çoğaltarak, yeni yollar açarak ulaşımdaki sorunu çözmek

2) Kangrene dönüşmüş kent meydanı ve otopark sorununu çözmek ve eş zamanlı olarak engeli kardeşlerimizin rahat edebileceği şekilde kentsel düzenlemeler yapmak.

3) Sinema, tiyatro, kültür merkezi, kütüphane vb. kültürel yapı ve faaliyetleri yapmak.

4) Elimizde var olan fakat bir türlü yararlanamadığımız tarihsel ve kültürel değerlerimizi parlatıp Ereğli’yi Turizm kentine dönüştürmek.

5) Marina inşa etmek ve su sporları ile birlikte salon sporlarında çığır açmak.

Aday gösterilmezsiniz şayet siyasetten çekilmeyi düşünüyor musunuz?

Bizde hizmet kutsaldır. Dargınlık küslük olmaz. Daha önce de üç defa aday adayı oldum ve siyasi hak benim olduğu halde aday gösterilmemişken küsmeyen Yusuf Kalay bugün de aday gösterilmezse hiçbir zaman küsmez mücadelesine ve Ereğli hizmet etmeye devam eder.

Ereğli'de siyaset yapmak zor mu?

Siyasetin doğasında her zaman bir zorluk vardır. Ereğli’miz de siyaset biraz daha zordur fakat keyiflidir.

Ereğli'nin en büyük sorunu sizce nedir?

Fiziksel sorunlardan ziyade, birlik ve beraberliğin sağlanamamasıdır en büyük sorun. İnşallah bunu benim Belediye Başkanlığımda sağlayacağız.

Aday olup seçilirseniz, nasıl bir Ereğli'de yaşayacağız.?

Rabbim bizi adaylık ve halkımızın teveccühle belediye Başkanlığı nasip ederse İnanın Cumhuriyetimizin 100 yılına yakışan modern çağı yakalamış, çok güzel bir Ereğli’yi hep beraber inşa edeceğiz.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Öncelikle geçtiğimiz günlerde Ereğli’mizi etkisi altına alan sel ve fırtınadan dolayı ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar kayıp kardeşimizin bir an önce bulunması ve zarar gören esnafımıza geçmiş olsun diyorum. Böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Size ve Ereğli’nin sesi ve kulağı olan bütün basın mensubu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum.

Bu bir hizmet yarışıdır ve hizmet yarışına aday olmaktır. Bu süreçte aday adayı olan bütün partideki arkadaşlarıma başarılar ve kolaylıklar diliyorum hepsine hayırlı olsun.

Her Partiden bir çok aday adayı var neticede her partiler bir aday göstererek seçime girecektir. Sonuçta bir parti ve adayı seçimi kazanıp Ereğli halkına hizmet edecektir. Rabbim inşallah bunu bize nasip eder diyorum.

Güzel Şehrimizin güzel insanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Yorum Ekle