SON DAKİKA

Dikmen: Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını coşku ile kutluyoruz...

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayınladı. 29 Ekim, 2023 15:41 Güncelleme: 29 Ekim, 2023 15:41 Dikmen: Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını coşku ile kutluyoruz...

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayınladı.

Dikmen yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

Toprakları, emperyalizmin postalları altında ezilmek istenmiş bütün toplumlara örnek olan ve dünya tarihinin en muazzam bağımsızlık mücadelesi ile kurulan aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını coşku ile kutluyoruz.
Ulu önderimizin; “ikinci büyük eserim” ifadesi ile tanımladığı ve Cumhuriyet’in kurucu değeri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir nefesi olarak, kıvancım ve mutluluğum bambaşka.
Bizden önceki nice nesilden emanet alıp bugünlere taşıdığımız ve bizden sonra gelecek evlatlarımıza omuzlar üstünde emanet edeceğimiz Cumhuriyet, kimse kuşku duymasın ki, kurucusunun hedef gösterdiği çağdaşlık çizgisinde kalmaya devam edecektir.
Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’ni içteki ve dıştaki odaklarla yıkmak, ona zarar vermek emel ve gayesi peşinde olanların bile gıpta ile baktığı Cumhuriyet’imiz ve onun eserleri, yüzyıllar boyunca tüm uluslara ışık tutacaktır.
En güzel varlığımız Cumhuriyet’i kuran, bugünlere gelmesinde emek veren devlet adamlarımızın, şehitlerimizin ruhları şâd olsun. Onların kanları ve canları üzerinde kurulmuş bu vatan topraklarında, bu değerlerimizi bir gün bile unutmadan ve onları saygıyla anarak nice bayram coşkularını yaşamak en büyük dileğimdir.
Muhittin DİKMEN
CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı

Yorum Ekle