SON DAKİKA

Sorun bitmek bilmiyor!

21 Mayıs, 2017 14:17 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Bir hikaye ile başlayalım.

Profesör elinde bir Fare ve kutu ile salona girdi. Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında fareyi kutunun içine koydu ve kutuyu kapattı. Salona dönerek: “Bu kutuya iki gün kimse dokunmasın!” dedi ve salondan çıkıp gitti. Salondaki öğrenciler olaya bir anlam verememişlerdi.Ne olacağını merak ederek iki gün beklediler. İki gün sonunda profesör salona girdi ve kutuya yaklaşarak açtı. Kutunun içindeki fare ölmüştü. Sınıfa dönerek farenin neden ölmüş olabileceğini sordu. 

– Havasızlıktan…

– Açlıktan…

– Susuzluktan… 

Her öğrenci olabilecek ihtimalleri saymıştı. Profesör kutuyu havaya kaldırıp içini öğrencilere gösterdi. Kutunun her tarafı kemirilmiş vaziyette idi. – Görüyorsunuz değil mi? Fare anlaşılan çıkmak için çok mücadele etmiş. Bunu kutunun içindeki vaziyetten anlıyoruz. Şu var ki fareyi sizin dediğiniz gibi ne havasızlık nede açlık öldürdü.Fareyi asıl kararsızlık öldürdü! Fare kutunun her yerini parçalayıp çıkacağına sadece bir köşesini parçalasaydı ve bunda da kararlı olsaydı çıkıp kurtulacaktı.

Hayatta zaman zaman kararsızlığa düşeriz. “O mu, bu mu?” derken bizim için en kıymetli varlık olan zamanı tüketmiş buluruz kendimizi. Hedeflerimizi çok iyi belirlemeliyiz. Hayat kararsızlık içersinde yüzecek kadar uzun değil. “İradesi kuvvetli insanlar, en dayanılmaz şartlar altında dahi başarıya ulaşabilirler.”   

Bu hikayeyi kentimiz için, yani Ereğli için de uyarlayabiliriz. Şehre bir göz atarsanız, bu hikayenin ana konusu ile karşılaşırsınız. Bu kent için somut, kalıcı bir karar, bir yol haritası çizilmediği için,  bugün şehir büyük sancılar çekiyor. Bu sancılardan arınmanın tek yolu, ciddi yatırımlar, yeni planlamalar ve yeni yol haritaları. 

Kim ne anlatırsa anlatsın. Artık bu şehrin yöneticileri ve sivil dengeleri, Ereğli’nin geleceği için doğru ve kalıcı planlamaların mücadelesini vermek zorunda. Bir kentin alt yapısı, üst yapısı, sosyal donatı alanları oluşturulurken, bir diğerini yıkmadan kırmadan, dökmeden yapmakta fayda var. 

Milletten meclis üyesi olarak yetki alan bazıları ise aylık meclis toplantılarında Ereğli için alınacak kararları nasıl engelleyebiliriz diye uğraş vermekte. Önce Ereğli’nin öncelikleri ve eksiklikleri giderilmeli. Sonrasında ise bu şehrin geleceği daha doğru şekilde planlanacaktır. Kişisel kavga ve çıkarlardan bu şehir deyim yerindeyse bir arpa yol ilerleyememekte. 

Ereğli’de sorunlar kar gibi eriyip gideceğine, yumak gibi daha da büyüyor. Bunun sebebi nedir? Ereğli’de siyasetçiyim diye, böbürlene böbürlene gezinenlerde., Ereğli’de tek başına iktidar olsan ne olur, olmasan ne olur!.. Ereğli çok fazla hizmeti almayı hak eden bir ilçe. Ama maalesef siyasetçiler iyi olmayınca bu hizmetlerde Ereğli’ye gelmiyor…