SON DAKİKA

Sonuçsuz Beklentiler

11 Eylül, 2014 22:03 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Yaşadığımız şehirde alışılmış güzellikler  hazan yaprakları gibi sararıp soldukça  beklentiler  umut olmaktan çıkıyor.

Bunun en belirgin göstergesi  yerel yönetimlerin uygulamalarıyla karşımıza çıkıyor.  Yerel siyasetin hizmet üretebilme gücü  ve düzeyi ekip kültüründen çok  tek adam anlayışıyla baskıcı olunca siyasette bundan nasibini alıyor.. Basit ve küçük hesaplar peşinde koşan anlayışın neden olduğu  çekişmeler  Kentsel gelişim kültürüyle çatışınca  sade vatandaşın hizmet alabilmek umudu umut olmaktan çıkıyor. Geçmişin hizmet anlayışını aranır hale getiriyor.

Ereğli’de  bunu yaşıyor.  Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık döneminde beklentilerinin karşılığını bulamayanlar AKP saflarına geçince  çok şeylerin değişeceği düşüncelerinin hayal olmaktan öteye gitmediğini gördüler.  Bunu Belediye Başkan Yardımcısının  Hal Müdürlüğüne gönderilmesinde yaşadılar. Ortalık bir anda karışıverdi.  Hayatında hiç manav tezgahının önünde dahi durmayan Hal Müdürü olursa  çaycı  bilmem kimi de Kat Amiri yapsan ne olur..  Neyse  Başkan soyadının tersi bir davranışla birkaç saatlik Hal Müdürü’nü daha koltuğuna oturtmadan, sebze ve meyveleri incelemeden  sahip çıkmak zorunda kaldı. Yoksa  koruyucusu, hamisi profesöre bağlılığını nasıl gösterebilirdi.!

Bu gürültü patırtı arasında AKP İlçe Başkanlığı da kaşla göz arasında teşkilat başkanını görevden alıp yerine nur ışıklı bir köy muhtarını getiriverdi.  Demek ki kamu görevlisi  bir muhtar da  aktif siyasette görev alabiliyormuş.! Yarın diğer kamu görevlileri de parti teşkilatlarında görev alırsa şaşırmamak gerekir!

Siyaset dedikoduları hizmet anlayışından önce geldiğinden  ‘’istemezükkk..’’ diyenler aynı Osmanlının Yeniçeri ocağı isyanları gibi  çeşitli mazeret ve gerekçelerle  Belediye Meclisinin toplantısına katılmadılar. Bunu fırsat bilen CHP’liler önergeleri sıralayıverdiler.  İçme suyunun %30 ucuzlatılmasını, yapımı devam eden  yeni Otobüs Terminalinin adını Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminali olarak  AK Partililerin desteğiyle değiştiriverdiler.  Yetmedi, Beyçayırı sahasının yanında Posbıyık zamanında yapılan ve pazarcılara verileceği söylenen AVM, yeni belediye binası oluverdi.  Pazarcılar  şaşkınlar.

Sadece onlar mı ? vatandaş da şaşkın ve neler olacağını kestiremiyor.. Bilinen bir şey varsa çok seslilik ve dedikodu çok, hizmet ise 30 Mart’dan buyana hiç yok..

Bunları dikkate alarak bu sayımızda sokağın sesini ön plana çıkardık.  Partili partisiz  kişilere  Belediyeden beklentilerini sorduk. Yanıtlarını kamuoyuyla paylaşıyoruz.  İletmek bizden, yorumlamak ve değerlendirmek sizden.

Yeni sayımızda buluşmak dileklerimle saygılar