SON DAKİKA

Seçmenler Değerlendirecekler

05 Aralık, 2013 17:44 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Günler ne kadar hızla akıp gidiyor.

Uzun gibi görünen 15 günü dolduran konular, olaylar içinden gündemimize aldıklarımızı yeni sayımız için seçerken seçici davranmada zorlandım..

Geçen ayın son haftasında 12. Ereğli Hamsi Festivali gerçekleşti. Belediye  Sosyal ve kültürel etkinliklerdeki deneyimini ve başarısını bir kez daha gösterdi. Kışa girmemize yakın güneşli bir gün Hamsi Festivali’ne olan ilgiyi beklenenin üzerine çıkarmıştı.

Amfi Tiyatro ve çevresindeki alanda  binlerce vatandaşla birlikte meslek kuruluşları, dernekler  yürüyüş yolları kenarlarına kurulan yüzlerce  mangalda  50 tona yakın hamsiyi pişirirken damak zevkinin tadını da çıkardılar. günün tadını çıkartmıştı. Hamsi kokulu dumanlar göğe savrulurken halk oyunları ekiplerinin müzik eşliğindeki gösterileri

Karadeniz insanının kaynaşmasını bir kere daha gösterdi.

Özgün müziğin sevilen isimlerinden Karadenizli Volkan Konak’ın konseri akşamın karanlığını müziğin coşkusuyla aydınlatırken izleyenler hareketli ritmleriyle soğuğu hissedemediler. İzleyenleri adeta büyüleyen ve müzikle coşturan Volkan Konak’ın konserini havaifişek gösterileri gökyüzünü adeta çiçek bahçesi görüntüsüne çevirirken  mangallardaki son hamsilerde  tükendi.  Festivalin göze çarpan ilginç görüntüleri bir güzelliğin anıları   duygularımızla bütünleşti.

Etkinliği geride bırakırken yeni bir sayımızın sayfalarını dolduracak konuları oluştuırma koşuşturmamız içinde mahalli idareler seçimlerinin Ereğli’deki Belediye Başkanlığı yarışı gündem devamlımız oldu. Aday adayları yavaş yavaş kesinleşmeye yol alırken  ilçemizin sevilen  doktorlarından  Recep Erdoğan bu defa CHP yerine DSP’den aday olarak halkın önüne çıktı.  12 Haziran Genel Seçimlerinde CHP’den Milletvekili aday adayı olan  Opr.Dr. Recep Erdoğan, bu defa DSP’yi tercih etti.

Parti değiştirmenin mutlaka önemli gerekçeleri olmalı düşüncesiyle okurlarımızla buluşturmayı planladım. DSP’nin Belediye Başkan adayı Opr.Dr. Erdoğan’ın siyaset tercihindeki  bilinen ve bilinmeyenlerine  çok net ve  içten cevapları röportajımızı oluşturdu. Röportajın ilçe siyasetinde ünlerce yeni tartışmalar yaratacağına  inanarak  değerlendirmeyi okurlarımız, vatandaşlar, seçmenler ve siyasi rakiplerine bırakıyoruz.

Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle.