SON DAKİKA

İDEALLER YILDIZLARA BENZER

27 Aralık, 2013 16:57 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Yeni yılın ilk sayısını  hazırlamanın yoğunluğu arasında  çok sevdiğim  ağabeyimin  sms’i  hayat mücadelemin özetini ve hedefimi hatırlattı.

Mesajda,’’İdealler yıldızlara benzer. Onlara ulaşamazsınız, ama size yol gösterir-Waldo Emerson’’ yazıyordu. ‘’2013’deki mücadele gücüne 2014’de ışık olması dileklerimle ‘’diyerek yeni yılımı kutladı.  Yeni yıla girmemize çok az günler varken aldığım ilk kutlama mesajıydı.  Gülümseyerek sevindim.

Çalışma arasında nescafe içerken düşünce turu yaparak  mesajı yeniden okudum. Hayat  idealim ve hedefime ulaşmada karşılaştığım ve aşabildiklerimi sıraladım. Hedefime ulaşabilmedeki engellerle yol gösterebilme desteği verenler arasındaki farkı görerek yaşadığıma sevindim. Gökyüzününü dolduran yıldızların bir parlayıp bir sönüşleri ile tek yıldızın da ışık yansıtarak yol gösterebildiğinin içtenliğine olan inancım güç verdi. Güneş günümüzü aydınlatırken gecelerin yıldızları hayatın akışınına da yön verebiliyor. Tercihlerimiz  geleceğimizi belirliyor.

Bu sayımızda Gülüç beldesinde AK Parti’den Belediye Meclis üyeliği yaptıktan sonra beldesine hizmet alamadığı için   önce CHP’den  Belediye Başkan aday adayı olan, sonra da önseçimi kazanan  Gökhan Demirtaş’a yer verdik.  Kdz.Ereğli Umum Servis Araçları Derneği Başkanlığı da yapan  CHP’nin Belediye Başkan adayı , sorularımızı cevaplarken  yaşadığım beldenin artıları ve eksilerini de dile getirdi.  Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın büyük desteğini alan Demirtaş, AK Parti yönetiminde,’’Zonguldak’ın Parlayan Yıldızı’’ sözlerinin slogan olmaktan başka bir işe yaramadığını iddialı şekilde söylerken seçim hedeflerini de verdi.

Yerel seçimlerle ilgili olarak adaylar  kesinleşirken   AK Parti’de patlak veren yolsuzlukların neden olduğu  kriz  Ereğli’yi ve Gülüç’ü  nasıl etkiler.  AK Parti ‘de 3 bakanın  bir hafta sonra istifaları ve  10 yeni bakanın atanması halka  nasıl yansır. Ereğli’de  AK Parti halen güçlü bir aday çıkaramazken  seçimler çok farklı geçecek gibi görünüyor.

Siyasetin yeni yıldız adaylarına  halkımız yol gösterecek. Birine yol verirken birinin de yolunu kesecek.  Adaylar halkımızın  vereceği destek oranında ideallerine ulaşabilecekler.

Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle saygılar, sevgilerle.