SON DAKİKA

CURCUNALI YÖNETİM

03 Temmuz, 2014 13:19 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Seyhan DİKAY

Yerel seçimlerde  AK Parti  Ereğli Belediye Başkanlığını  kazanmasının üzerinden 3 ay geçmesine  rağmen  uygulamalardaki  keyfilikler, kritersizlikler  tam bir curcunaya döndüğü gibi komikliklere de neden oluyor.

Belediye Meclis üyeliğine seçilenlerin belediyeye yandaş aldırmak için verdikleri isim listeleri dilekçeleri dağ gibi yığılırken İlçe siyasetinde Milletvekili Ercan Candan’ın hakimiyeti   belediyenin  perde gerisinin adresi imajı olduğu sürece bizlere pek çok iş çıkacak.  Dün söylenenlerle bugün uygulananlar arasındaki çelişkiler giderilmek yerine arttıkça artıyor. ‘’Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız’’ sözünden sonra Belediyede işçi kıyımı kademe kademe devam ediyor. 17 kişinin  ardından birkaç gün önce de 15’e yakın taşeron işçisi kapının önüne konulmasını yarın diğerleri izleyeceği endişesi yaşanıyor.

Mübarek ramazana girdik girmesine ama Belediyenin uygulamaları feshane şenlikleri gibi. Sahildeki  lunapark tepki almaya başlayınca ‘Efendim sözleşmesi bizden önce yapılmış’’ laflarının ardından Milletvekili Candan’ın da karşı çıkmasıyla  tavır değişiverdi. Alel acele lunapğarktaki  o tehlikeli oyuncak kaldırılıverdi. Hani sözleşme kendilerinden önce yapılmıştı sözü ne oldu ?.  Emir  demiri kesermiş…

Ramazan etkinliğinde Uğur Işılak sahneye çıktı… Belediye başkanı ve peşindeki yöneticilerin otomobilleriyle geldiler. Otomobillerin bir sahneye çıkıp park etmedikleri kaldı. Bu sırada Denizcilik ve Kabotaj bayramının yağlı direk yarışları ramazan nedeniyle  erkene alındığı  duyuruldu.  Bozhane’de  yarışlar yapıldı.. Aaaaa bir de gördük ki 1 Temmuz Salı günüde Atatürk Anıtında resmi tören var.  Neyse  yarışlara katılanlar denize girip çıktıkça, yağlı direkten  denize düştükçe oruçları bozulmadı ya o’na şükür…

Belediye Meclisinin Temmuz dönemi toplantısı ise feshane şenliklerini aratmadı. AKP ve CHP’li meclis üyeleri  arasındaki  uslup,  söz düellolarının ötesinde işçi kıyımında Belediye Başkanının CHP’lilerin de 300 işçiyi çıkardığı şeklindeki savunması tam bir  AKP anlayışındaydı.. Geçmişi karala yeter… Hele hedef CHP’de olunca  Posbıyık’ın dönemini karala gitsin… CHP’lilerin yerel gazetelere ilan ayrımcılığındaki keyfilik, kayırmacılık ve  kritersizliğini içeren önergedeki sorular Uysal’ı huysallaştırıverdi.  Yazılı yanıt verilecekmiş. Uysal kriterleri neymiş yakında öğreniriz.

Toplum yaşamımızda kadının yeri ve ayrımcılık anlayışı tartışmaları devam etmesine rağmen  hak ettiğimiz yere ulaştığımızı söyleyemeyiz. Kadının toplumsal denge özelliğiyle birlikte anneliğinin ötesindeki sosyal  sorumluluğu ve bilincini hep savunurum. İşte buna bir örnek de İşçi Partisi’nin  İlçe Başkanlığını yapan  Alev  Aksu  ile yaptığımız söyleşidir.  Alev hanımın söyleşisini okurlarımızla paylaşıyoruz.

Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle Hayırlı Ramazanlar dilerim.