SON DAKİKA

BUKALEMUNLAR

25 Nisan, 2014 19:23 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Batı Karadenizin Avrupa kenti olmakla övünülen,  sevgi, barış dostluk sözleriyle adından söz edilen Ereğli iş ve sosyal çevreye çok farklı kültürüyle de  hizmet veriyor.

81 il’den insanların  bir arada yaşadığı kentte öyle tipler var ki asla bir başkasına nasip olamayacak meziyetlerle söz ettiriliyor. Bunlar her dönemde öne çıkabılmek için  hokkabazlara, ilizyonistlere dahi parmak ısırtacak cinstenler.

YEDÜÜ  nedir ? Yerel Basının Dedikodu Üretim Üssü.  Dün, bugün, yarın,  geleceğin sosyal, siyasal, ticari, dini ve de uhrevi gelişimleri, çelişimleri.. her derde deva ulufe çeşitleri ne ararsan bulursun.

Yerel basını  ölçerek ons ve karat ayarlı cinsiyet ayrımcılığının hoşgörüsüzlüğü  kimilerine kahkaha, kimilerine haydi yavvvv,  bazılarına da yokk yavvv abovvvv… öylemiymiş… dedirtiyor.

Ticaret- siyaset-hidayet  üçgeninde ön safta yer alabilmek için,’ bir zamanlar arım balım peteğim ve papatya  hayranlığından petekte oğul, saksıda papatya kalmayınca halkın  devrim bulvarında. Günün 24 saati  sevgi barış dostluk türküleriyle.. siyaset ticaret  boy göstermedik dernek bırakılmamış. Her gün bir bahaneyle 40 gazetede fotokopıli görülsünde.. Görülmedi mi !  10 liralık  ambargo ayarı.

Ne yapsam etsem de bir yere baş olsam fikri sabitliği  otomatiklikten psikomatikliğe geçince  siyasette ilahi adaletle kalkınma döneminde zikir ile fikir karışmasından  başta kaşıyacak saç da kalmamış. Her oluşumun fırsatlarından  nasip almaksa hedef  baş olamazsa  vekil  olmaz mı ?.   Aday adaylığı  bedelini taksitlendirme önerisiyle en alttan liste başı oluvermiş. O da büyük sükse.. Siyasetin odak merkezinin ayar kulisleri hoş, neticesi boş olunca  hidayete eremeyince  iş gezileri Ege,Akdeniz suları kaplıca suyu niyetine şifa aramış.

Bukelemun  varolabilmek için renk değiştirir. Ereğli’de  dün Posbıyık, bugün hoştbıyık lay-lomları komik olduğu kadar ’’Sesi çok, para çok, yara çokkkk ama bir türlü  karar yok, ayar zaten yokkkk

GAZETECİLİK İLKELİDİR,DURUŞTUR, VAROLUŞTUR.