SON DAKİKA

Bir çift sözümüz var…

12 Ekim, 2017 16:49 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Ekim ayında yapılacak olan oda seçimleri 2018 yılının Nisan ayına ertelendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı oda ve borsaların Ekim ayı içinde yapılması planlanan seçimleri 21 Eylül 2017 tarihli kararname ile 2018 yılının Nisan ayına ertelendi. 

Önce Ankara Ticaret Odası daha sonra ise İstanbul Ticaret Odası seçimlerinin ertelenmesinin ardından tüm Türkiye’deki TOBB’a bağlı oda ve borsaların seçimleri 2018 yılının Nisan ayına ertelenmiş oldu. 

FETÖ yapılanmasının özellikle odalarda yerleşmiş olması sebebiyle gerekli temizliği yapılabilmesi adına alındığı iddia edilen erteleme kararı sonunda tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde düzenlendi. 

Buna göre Ereğli’de yapılması planlanan Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi 2018 yılının Nisan ayına ertelendi. 

Ereğli  Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mevcut başkan Yaşar Tetiker  tekrar aday olduğunu açıklamış ve ardından bu yarışa Niyazi Özcan, Aslan Keleş’te katılmıştı.

TSO’ya aday olacak başkan ve meclis üyelerine  S Rota Haber olarak söyleyeceğimiz bir çift sözümüz var. Oda başkanlığına, meclis üyeliğine aday olmak herkesin en demokratik hakkıdır. Ereğli’li ruhuyla, bilinciyle ve şehri sahiplenerek ortaya çıkın. Meslek odalarını siyasi partilerin, anlamsız çatışmaların arka bahçesi haline getirmeyin. Meslek odalarını kişisel ve çevrenizin çıkarları için kullanmayın, kullandırtmayın. Ben merkezli hareket etmeyin, kucaklayıcı, katılımcı, hoşgörülü ve renkli olun. Ereğli’nin sosyolojik, toplumsal, kültürel yapısına, esnaf ve tüccarın değerlerine göre hareket edin ve  söz söyleyin. Odayı görevi olmayan işlerin içine bulaştırarak yıpratarak kurumsal kimliğine zarar vermeyin. Başarılı olmak için mevcut hükümet ve idare ile çalışacağınızı aklınızdan çıkarmayın. İçinizdeki kente, odaya ve üyelerinize zarar veren ayrık otlarını temizlemekten korkmayın. Kentin başarısında ve başarısızlığında en büyük payın odalara ait olduğu bilinciyle cesur, kararlı ve vizyon sahibi olun. Çünkü kamu malı olan odalar size emanettir. 

Esen kalın…