SON DAKİKA

AK Parti’nin bumerangcıları !

15 Nisan, 2017 18:02 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Ereğli’de AK Parti  Hüseyin Uysal’ı CHP’den ithal ederek Belediye Başkanlığını kazandığından buyana bir türlü,”Beraber yürüdük biz bu yollarda’nın belediye meclisinin ihtisas komisyonları seçimlerinde Nisan yağmuruna tutularak, “Beraber ıslan(ma)dık biz bu yollarda” şarkısıyla bumerang siyasetinin kağıt kaplancıklarını aratmadılar. 

Referandum oylamasında geri sayımda olduğumuz  bugünlerde Belediye Meclisin  ihtisas   komisyonlarına aday olan AK Parti’li üyeleri ilk gün hayırcı, ertesi gün evetçi oluverdiler. Parti grubunda perde arkasındaki çekişmelerin bilinmezlikleri meclisteki oylamaya yansıyınca kişisel egolar yüzünden ihtisas komisyonlarında CHP’yi güçlendirdiler. Sonuçta AK Parti’li Belediyede komisyonlarda muhalefet, CHP  İktidar oldu. 

Belediye meclisinin ilk gün oylama şokunun ardından AK Parti’lilerin salonu terk ettiğini, başkanlık divanın dağılması ve yeniden oluşturulduğunu  duyunca milletvekillerinin yoğun telefon trafiğiyle meclis üyeleriyle bir araya gelen İlçe Başkanı komisyon üyeliklerinden istifaları önlerken ikinci oturumu izlemek zorunda kaldı..

Bunlar işin şekil yönü. Acaba öyle mi ? 3 Ak Parti’li üyenin mazeret bildirerek katılmaması ile komisyonlarda daha önce görev alan ancak henüz  bilinmeyen nedenler yüzünden tepki göstererek istifa edenlerin ikinci oturumda suspus olmalarını çözümlemek gerekir.  Hele Belediye Başkanı Uysal’ın,“Bu güne kadar belki anlaşılmamam yada bu sıkıntıları çekmem şundandır ki, ben baştan beri (Yemeyeceğim, yedirtmeyeceğim. Dik duracağım) dedim, (Eğilmeyeceğim. Hiçbir menfaat odakların da isteklerine cevap vermeyeceğim) dedim. Bütün bu problemlerin altında yatan neden o.” diyor. 

Uysal’ın sözleri  genel ve yerel de İktidar olan siyasetimizle ilgili, “Devlet malı deniz, yemeyen domuz”deyimini hatırlattı. Başkanın iddialı  sözlerini ihbar olarak  düşünülürse beraberinde pek çok şaibeler getirebileceği gibi inceleme ve soruşturmalara yol açabilir. 

Referandum sürecinde Belediye meclisinde bu olay yaşanırken Başkan Uysal ile CHP İlçe Başkanı Ocakcı gülümseyerek,"İşte tek adamlık böyle bir şey" sözüne Uysal’da gülerek; "Tek adamlıksa tek adamlık.Var mı itirazı olan? Nereye gittiğimiz belli. Nerede olduğumuz belli.", şeklinde karşılık verdi.Referandum oylaması arefesinde  Uysal’ın konumu,”Tek adamlık mı?”  yoksa ,”Yalnız adamlık mı ?” bilemem ama bu gelişmeler saha çalışmaları ve sandığa nasıl yansır ? Tahmin ve gözlem yapmasak dahi siyasette de ”Her hayırda bir şer var” ise AK Partinin siyaset uzmanlarıyla dolu belediye meclisinde”Her hayırda bir hayır” varmış !” 

Böylesi bir referandum ortamında  önce Türkiye’nin geleceğini daha sonra da buna bağlı olarak önümüzdeki yerel seçimlere yolalıyoruz. Gazetemizin yeni bir sayısını okurlarımızla paylaşmak dileğimizle.