SON DAKİKA

5 Yaşına girerken…!

25 Eylül, 2017 08:40 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Zaman hızla geçiyor. Ömür dediğin bir varmış bir yokmuş. Ömür geçtikçe insan geçmişe doğru bakıyor. Acısı ile tatlısıyla geçirdiği ömrün muhakeme ve muhasebesini yapıyor. 
Radyo – Televizyon ve Gazetecilik ile Kdz.Ereğli’de hayatımın en önemli dönüm noktası değim yerindeyse meslekte çocukluğum ve gençliğim geçti. Şimdi orta yaş sınıfımı sürdürüyorum.

Medya hayatımızın bir parçası oldu ve olmaya da devam ediyor. Neler gördük neler yaşadık. Yaş günleri gösterişli, eğlenceli bir şekilde kutlanır. Gerek insan, gerekse de kuruluşların yaş günleri farklı kutlanmalı, geçen zamanın değerlendirilmesi başarılı olup olmadığı ve gelecek yılın nasıl başarılı olabileceği üzerinde fikirler üretilmeli.

 Zaman en değerli ve en önemli varlık. İnsan zamanı çok iyi değerlendirmeli. Bir dakikasını bile boş harcamamalıyız zamanın. Hiçbir milletin kültüründe zamanı öldürme deyimi yoktur, ancak bizim kültürümüzde zamanı öldürme deyimi vardır. Kahvehaneler zaman öldürülen yerlerin başında gelmekte. Oysaki zamanı verimli kullanmak gerekir.
  İnsanlar için yaş günlerinin ayrı bir önemi vardır. 27 Eylül 2013 Tarihi gazetemiz için çok önemli bir gündür. Gazetemiz o tarihte yayınlanmaya başladı.
Gazetemiz 4 yılı geride bırakıp 5. yıla girdi.  20 yıllık meslek hayatının muhasebesini yapmak için geriye doğru baktığımda bazen duygulanıyor, bazen üzülüp bazen de keyifleniyorum. Ama en önemlisi iyi ki gazetecilik yapıyorum diyorum.
5 Yıl nasıl geçti diye kendime sorduğumda göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçti. Bu meslekte büyüdüm. 5 Yıl içinde her gün bir birinden önemli haber ve yazılarla tarihe not düştük ve zamana noterlik görevini yaptık. 

5 Yıl önce 27 Eylül 2013 tarihinde bu gazete yayın hayatına başladığında  ilk köşe yazımda ve manşette  gazetemizin yayın ilkesini yazdık.  Gazetemiz hiç bir zaman kasıtlı olarak insanların kişilik haklarına, insanlarını onurlarına ve makamlarına saldırmayacağının altını çizmiştik..
Bugüne kadar bu ilkemize hep sadık kaldık. Bugün Gazetemiz her gün binlerce kişi tarafından okunuyorsa Gazetemizin yayın ilkelerinden taviz vermeden okurlarının güvenine sahip olmasındandır. Gazetemiz sürekli kendisi ile yarış ederek 5 yıldır başarıdan başarıya koştu.   

Biz Gelişerek büyümeye devam ediyor, 5 yıl önceki ilkemizi korumayı sürdürüyoruz. Bugünlere gelmemizde emeği olanlara şükranlarımızı sunarken, yüce yaratana şükrediyoruz

27 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan gazetemizin ilk sayısındaki köşe yazımı daha dün gibi hatırlıyorum. 5 yıllık zaman nede hızla gelip geçmiş. 

Dile kolay S Rota Haber, 100. sayısına ve 5. Yayın yılına ulaştı. Bu hafta, 100. Sayımızın ve 5. Yayın yılımızın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazetemize 5 yıldır destek olan, bize inanan, bizimle bağını hiçbir zaman koparmayan tüm okurlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. 

Esenkalın…!