SON DAKİKA

Zoru başarabilme gücü…

16 Mayıs, 2016 18:52 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Ereğli’nin yarınlarını gerçekleştirebilecek konuları gündem listemizde öncelik sıralaması yaparak değerlendirelim. 

Dünya gemi yapımcılığındaki rekabet ve fiyat dalgalanması yüzünden uzun süredir atıl durumda kaldığından çözüm yaratabilmek amacıyla AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun girişimleri dikkat çekiyor. Savunma Sanayimizde kısa adı Milgem  olan Milli Gemi projemiz Deniz Kuvvetlerimize öz kaynaklarımızla özel sektör tersanelerinde  çeşitli tipte karakol, muhrip, hücum bot ve lojistik gemiler yapımı devam ediyor. Milletvekili Çaturoğlu bütçe görüşmeleri sırasında  Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülürken Bakandan Ereğli’deki tersane işletmecilerinin projeden yararlanmalarını temenni etmişti. Bu amaçla da Ereğli’de bazı meslek kuruluşları,  tersane işletmecileri ve siyasetçilerle Ankara’ya giderek Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileriyle görüşmelerin ardından basına yaptığı açıklamada,’’Tersane Güvenlik Belgesi’’ alınması için gerekli evrak işlemlerinin yapılacağını duyurdu. Bu aşamaya kadar ki  girişimler ilgiyle izlendi. Yaptığım araştırmaya göre, Milgem projesinde Tersane Güvenlik Belgesi sürecine gelinceye kadar pek çok işlemler gerekiyor. Tersanelerin örneğin AQAP 2110 Endüstriyel Kalite Güvence Seviyene ulaşması, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi, NATO & MGTG kriterleri, Milli Savunma Bakanlığı Üretim İzin Belgesiyle birlikte  ileri teknoloji ve ileri mühendisliğinde içinde yer aldığı alt ve üstyapıların oluşturulması öngörülüyor.Ereğli’deki tersanelerin altyapı ve üstyapı donanımları ve teknoloji yenilenmeleri ve istenilen düzeye  ulaşarak milgem kapsamındaki bir  deniz aracının yapımına ilk kaynak ne zaman yapılabilir bunu zaman sürecinde görebileceğiz. 

                     x           x           x            x            x 

Tersaneler bölgesi Gülüç’ün CHP’li Belediye Başkanı belde girişine Bayrağımızdaki  ay-yıldızımızı  metal bir panoya ışıklı olarak düzenlemiş. Bembeyaz olan ay-yıldızımız gündüzleri metalik, geceleri kırmızı renge bürünüyor. Bu da yeni moda  renk herhalde !

Tam bunları yazarken  asbestli ve kanserojen  özellikli olduğu ileri sürülen içme suyu borularından belde sakinlerine,’’Kanser yapan borularla su içirdiler’’ iddiası göze çarptı.4 km boyunca su hattı yenilenirken acaba su numuneleri alındı mı ?. Numune sonuçlarına göre  kansorejen maddeye rastlandı mı ?  Siyasi çizgisi belli ve de partisiz Gülüçlüler hariç bütün partilerin belediye başkanı olduğunuza göre 4 km su hattı yenilenmesine,’’Altyapı vardı da ben niye bunları yapıyorum o zaman’’derken benim gibi Gülüç’de yaşayan ve Gülüç’ün suyunu içen vatandaşları da aydınlatı ver ki suyumuzu gönül rahatlığıyla içelim. Sayenizde  kanser olmadığımıza şükredelim! 

                         x          x          x           x           x 

Belediye ve  Erdemir Yerel gazetelere çeki düzen vermeye yönelik bir düzenlemeye geçti. Kendilerine göre kriterler oluşturarak abonelik yaptılar. Erdemir’e birkaç cılız sesin dışında ses çıkaramayanlar Belediye yönetimine veryansın ettiler.. İşin özü yerine, yerel etki ve algı kalitelerini de bireyselleştirdikçe düzeyimizi ortaya koydular. Ama sesler kesildi derken EGD’ye dernek yeri verilmesi konusu Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Belediye Meclisi,’’Kaymakam onayı’ şartıyla topu Kaymakama atıverdi. Üyeleri arasında Gazete ve Yayın kuruluşu imtiyaz sahibi olmayanın mumla arandığı EGD Başkanın Hacı Murat’ın bagajında imzadan imzaya güneş yüzü görenler yorulmayın. Tek kişilik beyniyle çözer.. 10 Ocak’ın 2.nci ay yemeğinde AK Parti Milletvekili Devrekli Ulupınar’a ne demişti. ? Söyleyeyim.

“Biz başkanımızı yedirmeyiz. İstediğimizi seçer, istemediğimizi bitiririz’’der mi ? yoksa  ’’Biz derneğimizi yersiz bırakmayız. Basın yayın ve internet yasalarını karıştırıp beynimi  karıştırmadan seçmen kayıtlarıma göre hay Allah yanlış oldu. EGD için onaylayıverin.’’der mi ki. ! Sahi ya Mübarek Ramazana yaklaşıyoruz. Bakarsın  yer alabilmek uğruna iftarlı yer yemeği verir. Mübarek ramazanın suyu hürmetine teravih’e kadar Belediye Meclisinden başlayıp Kaymakamlık katlarını dolduranların hepsine Yer onur ve teşekkür belgeleri verirse  şaşırmam. Basın özgürlüğünü,Gazeteci haklarını ve yer hakkını korumak, kollamak ve savunmak o kadar kolay mı !