SON DAKİKA

Kasım’da “seçim” başkadır

15 Eylül, 2015 19:44 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Siyasi Partiler seçime mevcut liste ile mi gidecek?  Yoksa bazı değişiklikler mi yapacak?Kent kamuoyunun gözü Ak Parti ve CHP’nin milletvekili aday listelerinde.

7 Haziran seçimleri öncesinde emekliye, işciye, çiftciye büyük vaadlerde bulunan ve seçim sonrasında koalisyon hükümetinin kurulması için ılımlı politika izleyen CHP Zonguldak’ta  oylarını artırabilmesi için mutlaka değişime gitmeli. Parti çevrelerinden alınan bilgilere göre CHP Genel Merkezinin 1 Kasım seçiminde Zonguldak  listesine sürpriz bir ismin yer alacağı da düşünülüyor.

Ak Parti Zonguldak’ta değişiklik yapmalı. Ak Parti aslında 7 Haziran seçimlerinde kritik bir dönem yaşadı.1 Kasım seçimleri haziran seçimlerinden daha kritik olacak. Herhalde bu seçimin bir öncekinden daha kritik olduğu herkesin malumudur. Bunun için bu seçim bütün partiler için önemli.

O nedenle bu seçimde Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da  adaylar konusunda oldukça dikkatli davranmalı. Bir dönem önce yapılan hatalar yapılmamalı.

Ak Partinin bu seçimlerde mutlak suretle, her anlamda farklı adımlar atacağını düşünüyorum. Yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi, şunun, bunun adamı söylemleri ile şuralı, buralı ayrıştırmaları oldu. Liste yapılırken bu çeşitliliğe dikkat edilerek, senin, benim adayım tartışmaları engellenip, toplumun her kesiminin kendini listede görüp, oy verdiği bir ortam sağlanabilirdi.

Tabii ki bir tek bununla da bitmiyor.Ak Parti bir çok konuda kendini yenilemeli.
Partinin yaptırdığı işlerden belediyelerin iş verme biçimine kadar her konuda kendisine çeki düzen vermeli.

Tabi bu seçimde sadece doğru adayları göstermekle de iş bitmeyebilir. Bu sefer risk büyük beyler. Ak parti açısından gerçekten de bu seçimler var oluş mücadelesi. İşte buna göre kendinizi yeniler misiniz yoksa aynı şekilde devam mı edersiniz bilmem.

Genel siyasette olan iyi şeyler kadar bir o kadar da yerel siyasette absürt şeyler oluyor.
Onun da yansıması böyle “Seçim yaklaştı, rekabet kızıştı!” oluyor. Bu tabi ki sadece bizim ilimizde olmuyor ama durum bu.

AK PARTİ:

AK Parti'de aday listelerinin değişeceği kulislere bomba gibi düştü..! Zonguldak’ta Ak Parti'nin yepyeni bir listeyle seçime girmesi kuvvetle muhtemel görülüyor.  Bu arada mecliste yeni vekiller henüz görev almadıkları için AK Parti'de 3 dönem kuralının uygulanmayacağı da ifade ediliyor.

CHP

Otuz yıl aradan sonra eğilim yoklaması yaparak sandık koyup listeyi bu şekilde belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi'nde 1. Sıra adayı Şerafettin Turpçu’nun yerini koruyacağı fakat diğer adayların değişebileceği konuşuluyor.2. Sıra Ünal Demirtaş’ın değişeceği kulislerde konuşulurken Yaşar Balcı tekrar aday olmayacağını ifade ederken, kontenjan adaylarından Halil Posbıyık ise sessizliğini koruyor.

MHP

Zonguldak MHP İl Başkanı Hamdi Ayan geçtiğimiz gün yapılan Milletvekilliği müracatlarını sosyal medya üzerinden duyurmuştu. Açıklanan isimler şu şekilde

Milletvekili Zeki Çakan, Eski Vali Yavuz Erkmen, Doktor Emre Bayramoğlu, Maden Müh. İlyas Altun, Avukat Burhan Çınar, Iktisatçı Metin Ayan, Adem Ayvacık.

Hoşcakalın