SON DAKİKA

ERDEMİR'DEN ANLAMLI GEZİ

23 Ocak, 2014 16:49 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Gazetecilik koşuşturmasında  özel yaşamımıza zaman ayırabildiğimiz söylenemez.   İşlerimizi bir plan içerisinde yaparken  özlemlerimizi gerçekleştirebilmek için  sürekli ertelemek zorunda kalıyoruz.

Bazen de  özlemlerle bütünleşebileceğine inandığımız fırsatları değerlendirebilirsek  huzurlu ve mutlu olabiliyoruz.

Bunlardan en anlamlısı Erdemir tarafından  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle   günübirlik  Ankara’ya düzenlediği  Kültür gezisiydi.   Önceki hafta yapılan gezimiz Anıtkabir ziyaretiyle başladı.  Büyük önderimiz Atamızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra  Anıtkabir içinde Atatürk, Milli Mücadelemizin zaferlerle dolu kurtuluş savaşlarımız ile Cumhuriyet sonrasının sanayileşmesi, devrimlerini yansıtan müzelerle tarihimize bir kez daha şahit olduk. Duygulandık. Onur duyduk.

Öğleden sonra müze haline getirilen  ünlü Ulucanlar Cezaevi’ni ziyaret ettik.  Yaşadıkları dönemlerdin önde gelen siyasetçileri, yazarları,  sanatçıları,edebiyatçıları, gençlik ve toplum liderlerinin  kader birliği ederek çile doldurduğu, bir çoğunun darağacında idam edilmelerinin hazin öykülerinden  oldukça etkilendik.   Ankara’nın Ulus semtindeki  1. ve 2.TBMM müzelerini gezdik. O yılların Meclis çalışmaları ve sergilenen eserleri büyük bir ilgiyle izledik. Ankara Kalesi içindeki Vehbi Koç Müzesini de gezdikten sonra    restauranta dönüştürülen  tarihi Ankara evlerinden biri olan Zenger Paşa Konağı’nda günün yorgunluğunu Erdemir Yöneticileri ve a geziye katılan arkadaşlarla paylaştık. Bu tür geziler kültür tazelemesi olduğu gibi kurumlar ve meslekdaşlar arasında kaynaşmaya büyük katkı sağlıyor. Erdemir’in düzenlediği bu anlamlı gezi nedeniyle Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney ve  gezinin gerçekleşmesinde katkıları olanlara teşekkür ediyorum.

Ereğli gündemini izlerken  gazetenin yayın periyodunun 15  arayla yayınlanması bazen avantaj bazen de dezavantaj oluyor. Ama olayların bizler üzerinde bıraktığı etkileri ve düşünceleri de paylaşmak zorundayız. Örneğin 11 Ocak’da Erdemir’in Ankara’ya düzenlediği gezi gibi.

Yerel seçimlerle ilgili olarak siyasi partilerin hazırlıkları ve beklentileri   yeni yeni kesinleşiyor. CHP,DSP  ve MHP adayları  daha önceden kesinleştiğinden bu partinin Belediye Başkan adayları çalışmalarını sürdürüyor. CHP’de ise eğilim yoklaması yapılmasının kararlaştırılması CHP çevrelerinde tepki yarattı. Yazımı yazdığım saatlerde Ereğli CHP’de eğilim yoklamasının iptal edildiği  öğrenildi.  CHP’deki  tartışma Belediye Başkanı Posbıyık’ın istediği doğrultuda gelişecek görünüyor.

AK Parti’de aday ismi şu ana kadar henüz belirlenmedi.   Ereğli’de belediye başkan adayı isminin yarın (Cumartesi) günü açıklanacağı söyleniyor. Dr. Hüseyin Uysal’ın adından sık söz edilmesi seçimleri nasıl etkiler   şimdiden tahminde bulunulmaz ama  ileriki günlerde göreceğiz.

Bu sayımızda  yaşadığım Gülüç Beldesinin MHP’li  Belediye Başkan adayı Atilla Tarık Semiz'in röportajını sunuyoruz.  Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle