SON DAKİKA

ADAYLARIN PROJELERİ

06 Mart, 2014 18:50 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

Yerel seçimlere bir aydan az bir zaman kala sıra adayların projelerini sunmaya geldi. Birbirlerinin propaganda çalışmalarını takip eden adaylar  seçilmeleri halinde 2019 yılına kadar Ereğli’de gerçekleştirecekleri projeleri seçmene sunarak  beğeni ve destek isteyecek.

Bu dönemki seçimde ilklerde görülmeye başlandı. Partilerin seçtikleri seçim şarkılarıyla birlikte yerel türkülerimizle de seçmenin ilgisini ve dikkatini çekmeye çalışan adaylar  Ereğli’de klip dönemini de başlattı. CHP adayı Halil Posbıyık’ın kendi sesinden oluşan klibi dikkati çekti. Bunu AK Parti adayının görüntülü klibi izledi. Aylar önceden aday adayı olan Murat Sesli de  kendine  uyarlanmış bir müzik klibiyle  seçmenin karşısına çıkmıştı ama yargı kararı önünü kesmişti.   Terörle Mücadele yasasının kaldırılmasının ardından  yeniden umutlanan Murat Sesli Yargıtay’dan arzuladığı belgeyi alamayınca DP’den aday olacağı söylentileri geçen haftaya damgasını vurdu. Bu girişimler  siyasi partiler ve adayların yeniden oy hesabı ile  tahminler yapmalarına neden oldu. DP’nin seçime girmesi halinde  başta  CHP adayı Halil Posbıyık’tan çok AK Parti’nin etkileneceği söylentisi birkaç gün devam etti.

Ancak İlçe Seçim Kurulu’nun  adaylık başvurusunu, başvurusu süresinin geçtiği gerekcesiyle reddedildi. Aynı şekilde Aslan Keleş’in ve DP’li Belediye Meclis adaylarının başvurusu da reddedilince İl Seçim Kurulu’na itiraz yapıldı.  İl Seçim Kurulu’nun da aynı doğrultuda karar vermesi halinde Yüksek Seçim Kurulu’na başvurulup bulunulmayacağı önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.

Her seçim döneminde Halil Posbıyık’ın projeleri tartışma konusu olmuştu. AK Parti adayı Dr. Uysal, Ereğli’nin bir asırlık  yani 100 yıllık geleceğini planlamış.. ‘’Ayağı yere basan projeler’’ olarak söylesede  sanki uzayda uydulardan  Ereğli’nin geleceği planlanıyor. 100 yıllık planlama 20 yeni yerel seçim dönemi demek.   Bir dönemlik planlama mı olur.  ?  Yaptın mı  100 yıllık yapacaksın..  Öyle kolay mı geleceğin Ereğli'sini planlamak.. CHP’eyken yüreğini  yarsalar 6 ok çıkartma hayalinden ‘’Değişim ve Gelişim’’ ruhu öyle şahlanmışki  AKP’’ye geçince Ereğli’nin 100 yıl sonrasını  planlamış. Uzayın derinliklerinden Ereğli’yi keşfedebilmek için  Rasathane ve  Uzay Gözlem İstasyonu boşuna mı kuruluacak.  Uysal’ın projelerine gore Uzayda mı  yıldızlardan mı Mars’dan  Ereğli’yi planlayacağız, Yoksa Ereğli’den uzaya bakarak yıldız falına mı açacağız. Uysal’a gore, bu projeyle,’Ereğli’nin dünyaya açılan kapıları yerine ’’Bilimin ve uzayın kapılarını hep birlikte aralayacağız’’. Uysal  seçmene uzayın ufuklarını  gösterirken Başbakan bile 2073’lü yılları hedef göstermemiş miydi…Hemde tam 20 seçim dönemi yani 100 yılı dolduran tam 20 yerel seçim döneminde Ereğli’yi uzay düzeyine getireceğiz.. Allah Uzun ömür verirse..DSP’nin doktor Belediye Başkan adayının projeleri henüz havalanmadı. Bir süre daha  projelerle yüklenen  ak güvercinlerin seçmenlerin evlerine konmalarını bekleyeceğiz

CHP’ adayı ve halen Belediye Başkanlığını sürdüren Halil Posbıyık mahallelerde açılışlarla birlikte geniş katılımlı etkinliklerle rakiplerinden farklı ve yoğun bir çalışma yapıyor.Diğer adaylara göre Belediye Başkanı olmanın verdiği avantajı çok iyi değerlendiriyor.  Bir sabah mesaiye başlarken yaptığımız mini röportajımızda dikkatli ve özeni  ifadelerle rakipleri hakkında görüş ve düşüncelerini  yansıtırken   seçim stratejisinin işaretlerini de veriyordu. Rakiplerini çok yakından izleyen  Posbıyık seçim sonuna kadar  pek çok sürpriz yapacak gibi görünüyor.

Adayları ve etkinlikleri izleme yoğunluğum arasında aylar önceden ‘’Kadınlar Matinesi’’ organizasyonu  gerçekleştirdim. Geniş bir katılımlı etkinlikte bayanlar yöremizin ipek sesi Neray Kesinbaşoğlu’nun nefis yorumlarıyla sunduğu şarkılarla gönüllerince bir gün  yaşadılar. Destekleyenler ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Etkinliğin yorgunluğu gülen yüzlerin gönül destekleri yorgunluğumu giderdi ama Musa’nın Yeri’ndeki slogan yarışması ödül gecesinde klimanın azizliğinden  cereyanda kaldığım için  grip bir yandan, ses kısıklığı diğer yandan yakamı bırakmıyor.

Yeni bir sayıda buluşmak dileklerimle