SON DAKİKA

YILDIRIM: “ŞEHİRDEKİ EMLAK YATIRIMLARINDAN KORKMAMAK GEREKİR.”

Kdz.Ereğli’de öne çıkacak bölgeler, ev alacaklara öneriler ve gayrimenkule yatırım yapacaklara püf noktalar… Gayrimenkulle ilgili birçok kişinin merak ettiği soruların yanıtlarını Emlakçım Oket Genel Koordinatörü Yakup Yıldırım’dan’ aldık. Ve işte cevaplar 23 Mart, 2015 10:10 Güncelleme: 23 Mart, 2015 10:10 YILDIRIM: “ŞEHİRDEKİ EMLAK YATIRIMLARINDAN KORKMAMAK GEREKİR.”

Röpörtaj:Seyhan Dikay

Herkesin hayalinde vardır ev sahibi olmak. Ev sahibi olanlarsa sürekli gelişen ve büyüyen gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak ister. İster oturmak için ister yatırım amaçlı, eğer ev alacaksınız iyi düşünmek ve her adımı dikkatli atmakta fayda var. Ev alma heyecanı ve telaşı ile yapılan hatalar, sonrasında büyük problemlerle sizi yorabilir. Öncelikle evin neden alınmak istendiği bilinmeli. Emlakçım Oket Genel Koordinatörü Yakup Yıldırım, amaç yatırım yapmaksa ev alan kişilerin, bölgenin genel değeri, projenin bölgeye kattığı değer, projenin özellikleri ve bölgenin genel ihtiyaçlarına cevap verip vermediğine bakılmasını öneriyor. Bu tarz alımların temelinde “Kaça aldım, kaça satarım?” sorusunun yattığını belirten Yıldırım, yatırımcının kazancının borsa ya da banka faizi gibi klasik enstrümanlardan daha fazla olması gerektiğini söylüyor.

Kdz.Ereğli’de öne çıkacak bölgeler, ev alacaklara öneriler ve gayrimenkule yatırım yapacaklara püf noktalar… Gayrimenkulle ilgili birçok kişinin merak ettiği soruların yanıtlarını Emlakçım Oket  Genel Koordinatörü Yakup Yıldırım’dan’ aldık. Ve işte cevaplar

YakupBey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Yakup Yıldırım 1978 Kdz.Ereğli doğumluyum.10 yıldır Ereğli’de emlak sektöründe iş yapmaktayım.Eski adıyla Karaelmas Üniversitesi Muhasebe bölümü ve sonrasında Anadolu üniversitesi İşletme fakültesini bitirdim.Emlak sektöründe hem alaylı hem mektepli olarak yer almaktayım.

Emlakçım olarak verdiğiniz hizmetler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Emlakçım Oket firması olarak müşterilerimize satılık ve kiralık daire, satılık ve kat karşılığı arsa temin etmek ve gayrimenkul yatırımları üzerine her türlü danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Emlakçım firması olarak müşterilerimizle yaptığımız tüm ticari işlemlerimiz firma garantisi altındadır. Firmamız hem alıcı hem satıcı müşterilerimizin yaptıkları alışverişlerde müşterilerimizi bir araya getirerek aracılık hizmeti sunmaktadır. Bu vesile ile tüm müşterilerimiz aldıkları ve sattıkları gayrimenkulün gerçek fiyatını bilerek alışveriş yapmaktadırlar. Firma olarak bizler sadece komisyon ücreti almaktayız, bu denli şeffaf ticaret yaparak sektörde kirlenmenin ve müşterilerdeki tereddütlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Neticede emlak işi güvene ve sektörde uzmanlığa dayalı bir iş koludur.

Gayrimenkul sektörü 2015 yılının ikinci yarısında hızlanır mı, yoksa geriler mi?

Kdz. Ereğli’deki emlak piyasasını seyrine gelirsek, şehrimizdeki ekonomik sorunlar ve Erdemir’e bağlı ticari faaliyet gösteren imalatçı ve tüccar esnafımızın değişen piyasa koşulları sebebi ile yaşadığı ekonomik daralma maalesef emlak piyasasını da geçtiğimiz yıllarda olumsuz şekilde etkilemiştir. Kdz.Ereğli’nin yeni gelişen ekonomik tabloya yavaş yavaş ayak uydurmaya başlaması ve  emlak sektörünün artık gerçek oyuncular ve reel alışverişlere sahne olmasından dolayı istikrarlı ve spekülasyonlardan etkilenmeyen bir yapıya kavuşmuştur. Emlak piyasasında konut fiyatlarını belirleyen etkenlerden en önemlisi taleptir. Yine talebin oluşabilmesi için alıcıların gelir durumları ve konut kredisindeki maliyetler çok etkilidir. Ereğli’deki gerçek alıcılar ağırlıklı çalışan kesimdir. Buda satışların konut kredisine dayalı gerçekleşmesi anlamına geliyor. Konut kredisi faiz oranları şuan 0,85 civarında gerçekleşmektedir buda oldukça uygun bir faiz oranı demektir. Önümüzdeki aylarda da  kredi faiz oranlarının aynı seviyelerde seyredeceğini öngörürsek 2015 yılı sonuna kadar konut piyasasındaki talepte herhangi bir azalma söz konusu olmayacaktır diye düşünüyoruz. Birde emlak sektörü Kdz Ereğli’de yaz dönemi her zaman daha hareketli olmuştur. Bunda yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin yaz aylarında tatil vesilesi ile gelip alımlar gerçekleştirmesinin yine köylülerimizin fındık geliri sebebi ile yaz sonuna doğru piyasada ciddi konut alımı yapması sebebi ile önümüzdeki yaz emlak piyasasında % 20 civarında bir artış olacağını düşünüyorum

Konut almak isteyenlere tavsiyeleriniz neler olacaktır?

Tüm dünyada olduğu gibi Ereğli’de de konutta eğilim ;ulaşım hatlarına yakınlık, eğitim ,alışveriş ve sağlık tesislerine kolay erişebilme ve sosyal alanlara sahip konutlara ve projelere olmaktadır. Alıcılara gayrimenkul danışmanı olarak bizimde tavsiyemiz konut alırken bu kriterleri göz önünde bulundurmaları ve apartman yerine site tarzı sosyal alanları, otoparkı ve çocuklarının vakit geçirebileceği oyun alanlarına sahip projelerden konut almalarıdır. Çünkü artık ülkemizde ve şehrimizde konuttan beklentiler ciddi manada değişiklik göstermektedir. Bilinçli alıcılar artık konutu odalar, mutfak ve salondan ibaret görmemektedir, konuta ait kapalı ya da açık otopark artık olmazsa olmazlardan biridir, yine konutun bulunduğu binaya ait ufakta olsa mutlaka bir yeşil alan bulunmalıdır,  konutun ilköğretim kurumlarına yakınlığı önemli etkenlerdendir. Bu bağlamda bizlerde konut almak isteyen halkımıza mahalle ve semt ayrımından çok yukarda belirtiğimiz kriterleri göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyoruz.

Son olarak yatırımcılara neler söylersiniz?

Emlakçım Oket olarak sayısını tam hatırlamasakta bugüne kadar binin üzerinde konut satışında aracılık hizmeti verdik. Ve bunca yıllık deneyim ve tecrübeye dayanarak söylüyorum ki Kdz. Ereğli’de gayrimenkul yatırımcısını asla zarar ettirmemiştir, dönem dönem durgunluk yaşanmış olsa bile uzun vadede baktığımızda gayrimenkule yapılan yatırımlar hep yatırımcısına kazandırmıştır. biz on yılı aşkın süredir Kdz Ereğli’de emlak sektöründe hizmet veriyoruz, Erdemir’in istihdam ve satış politikasındaki değişiklikler, tersanelerin faaliyetlerini durdurması, özel sektörün küçülmesi ve dünyadaki dolayısı ile ülkemizdeki yaşanan ekonomik daralmalara rağmen Kdz Ereğli’de ki konut sektörü devamlı büyüme gösteriyorsa bu şehirdeki emlak yatırımlarından korkmamak gerekir. En zor zamanlarda bile yatırımcısına zarar ettirmeyen şehirde yatırım yapmak için çok düşünmeye gerek yoktur.

 

 

Yorum Ekle