SON DAKİKA

Yavuzyılmaz, hayati sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Yavuzyılmaz, hayati sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğiz. 07 Mart, 2024 16:29 Güncelleme: 07 Mart, 2024 16:30
deniz,yavuzyılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde  Anjiyo (anjiyografi) tanı işlemlerine başlanılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına yapılan ısrarlı çağrılarının ardından geç de olsa adım atılmaya başlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Yavuzyılmaz, şu an Atatürk Devlet Hastanesinde anjiyo işlemlerinin yapılmasının mümkün olduğunu ancak gece acil gelişen vakalara anjiyo işlemi yapılması için biraz daha zamana ihtiyaç duyulacağını aktardı.

Uzun zamandır Zonguldak’ın merkezinde anjiyo yapılamaması ayıbının da böylelikle son bulabileceğini belirten Milletvekili, anjiyo işlemlerine başlanılması ve atıl şekilde bekletilen anjiyografi cihazının işlerlik kazanması adına çaba sarf eden, vatandaşın sesi olan ve konuyla ilgili Meclise taşıdıkları önergeleri kamuoyuna duyuran başta Zonguldak yerel basın emekçileri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Zonguldak halkının sağlık hizmetlerini başka il ve ilçelere gitmek zorunda kalmadan kendi bölgelerinde alabilmesinin en temel hak olduğunun ve il genelindeki tüm eksik sağlık kadroları tamamlanıncaya dek, bu hayati sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğinin altını çizen Genel Başkan Yardımcısı gelişmeye ilişkin şunları söyledi:

“2023 yılının Ağustos ayında, Zonguldak’ın merkezinde anjiyo işlemlerinin yapılabilmesi için hâlihazırda koroner yoğun bakım ünitesi ve anjiyografi cihazı bulunan Atatürk Devlet Hastanesine acil olarak hekim atanması çağrısında bulunmuştuk.  Başta Kardioloji branşı olmak üzere ilgili branşlardaki Uzman hekim eksikliği sorununu Meclis gündemine taşıyarak, ‘Zonguldak’ta ölüm nedeni kadro eksikliği olmasın artık’ demiştik. 

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığına yaptığımız ısrarlı çağrıların ardından geç de olsa adım atılmış olması memnuniyet verici. Şu an Atatürk Devlet Hastanesinde anjiyo işlemlerinin yapılması mümkün ancak gece acil anjiyo işlemlemi gereken vakalar için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu bilgisini aldık. Bu ihtiyaçların da bir an önce giderilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.

İşlemin tüm safhalarında görev alacak sağlıkçı kadrosunun tamamlanması ile uzun zamandır Zonguldak’ın merkezinde anjiyo yapılamaması ayıbı da böylelikle tam anlamıyla son bulabilecek. Anjiyo işlemlerine başlanılması ve atıl şekilde bekletilen anjiyografi cihazının işlerlik kazanması adına çaba sarf eden, vatandaşlarımızın sesi olan ve konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdığımız önergeleri duyuran Zonguldak yerel basın emekçilerine teşekkür ediyorum.

Zonguldak halkının sağlık hizmetlerini başka il ve ilçelere gitmek zorunda kalmadan, kendi bölgelerinde alabilmeleri kuşkusuz en temel hakları. Bu nedenle ilimiz genelindeki tüm branşlarda eksik uzman hekim ve sağlık çalışanı kadroları tamamlanıncaya dek bu hayati sorunların takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”

Yorum Ekle