SON DAKİKA

Türkiye Oturarak Voleybol Ligi’nde ilk şampiyon belli oldu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Türkiye Oturarak Voleybol Ligi Ankara Başkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü şampiyon oldu. 21 Mayıs, 2016 13:38 Güncelleme: 21 Mayıs, 2016 13:38 Türkiye Oturarak Voleybol Ligi’nde ilk şampiyon belli oldu

Karadeniz Ereğli'de beş gündür devam eden Oturarak Voleybol Ligi’nde 2. Etap maçlarının son gününde şampiyonun belirlendiği Ankara Başkent Olimpik / Paralimpik Kulübü ve Ereğli Belediyesi takımları arasında oynanan maç nefesleri kesti. Oturarak Voleybol Ligi’ndeki ilk final maçını bayan hakemler Deniz Demirarslan ve Serpil Akçay ikilisi yönetti.

Final müsabakasında rakibi Ereğli Belediyesi’ne 25 - 23, 21 - 25, 10 - 25, 25 - 13 ve 15 - 12 setlerle 3-2 yenilmesine rağmen Ankara Başkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü, averajla şampiyon oldu. 

ÖDÜL TÖRENİ
Ödül töreni öncesinde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Oturarak Voleybol’a katkıları sebebiyle Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal’a, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz ve Karadeniz Ereğli Belediye 2.Başkanı Ayhan Atay’ a, Karadeniz Ereğli Meclis Üyesi Nazım Erdoğan’a birer plaket takdim etti.
Üçüncü olan Adana Umudun Işığı takımına kupa ve madalyasını AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İkinci olan Ereğli Belediyesi’ne kupa ve madalyasını Oturarak Voleybol Hakem Koordinatörü Ömer Ünal, Birinci olan Ankara Başkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü’ne ise kupa ve madalyasını ise Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal birlikte verdiler.

Ankara Başkent, Karadeniz Ereğli Belediyesi, Adana Umudun Işığı, Konya Engelliler, Karabük Gençlik, Karamanspor, Samsun Ekspres, Diyarbakır Ortopedik Engelliler, Fethiye Gençlik ve Alaplıspor ‘dan oluşan 10 takımın katıldığı 1. Oturarak Voleybol Ligi’nin En Değerli Oyuncuları da belli oldu.

Bireysel ödülleri kazananlar da şöyle:
En Değerli Oyuncu: Mehmet Yılmaz (Ankara Başkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulüb
En Centilmen Takım: Karabük Gençlik Spor Kulübü
En İyi Servisçi: Hüseyin Özeren (Ereğli Belediyesi)
En İyi Orta Oyuncu: Mehmet Yılmaz (Ankara Başkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü)
En İyi Blokçu: Tarkan Adik (Ereğli Belediyesi)
En Değerli Oyuncu: Samet Yılmaz (Ankara Başkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü)
En İyi Hücum Oyuncusu: Mohsen Bagheri (Ereğli Belediyesi)
En Değerli Oyuncu Mehmet Yılmaz’a ödülü Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan,
En İyi Servisçi Hüseyin Özeren’e ödülünü, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu,
En İyi Orta Oyuncu Mehmet Yılmaz’a ödülünü, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, 
En İyi Blokçu Tarkan Adik’e ödülünü Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk,
En İyi Hücum Oyuncusu Mohsen Bagheri’ye ödülünü Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz
En Centilmen Takım Karabük Gençlik Spor Kulübü’ne ödülünü Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay verdiler.

Yorum Ekle