Toptan, AK Parti İlçe Teşkilatının iftarına katılmak üzere geldiği Ereğlide, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaşı ziyaret etti.
Yerel seçimlerde Türk Metal Sendikasından çok büyük destek gördüklerini belirten Toptan, şöyle dedi:
Türk Metal Sendikasının Ereğli ve Türkiye siyasetinde- tırnak içinde söylüyorumvaziyet almasını demokrasimizin gelişimi açısından önemsiyorum. Zaman zaman Türkiyede sendikalar yahut sivil toplum örgütleri partilerin, hükümetlerin lehinde, aleyhinde beyanlarda bulunurlar, herkes de bunlara kızar. Halbuki memnun olmak lazım. Çünkü eleştirisel anlamdaki sivil toplum sesi yol göstericidir. Destek anlamda sivil toplum beyanı cesaret vericidir. Bu nedenle hepsini kabul etmek lazım, benimsemek lazım, sevmek lazım. Daha doğrusu eleştiriyi de sevmek lazım. Eleştiri, beğeniyle beraber at başı giderler. Birinin olduğu yerde öbürü de olmalı ki, her birinin değeri olsun.
Bu anlamda Türk Metal Sendikasının Ereğlideki Sayın Başkanı ve yöneticilerimize teşekkür borçluyuz. Meydanların hepsinde sesiniz vardı, sizin nefesiniz vardı. Bize bu durum çok büyük cesaret verdi. Bunun sonucunda da burada zor olan bir başarıyı elde etme imkanı bulduk. Size teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarınıza teşekkür etmek istiyorum.
ODABAŞ: EREĞLİ BUNA HAZIR DEĞİL!
Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, gerçekleştirdikleri ziyaret dolayısıyla Toptana teşekkür ederken, şöyle konuştu:
Bizim arzumuz Ereğliye bir şeyler yapılması ve bir yerlere gelmesidir. Çünkü yaşadığımız yer burası. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile Ereğli bir biriyle özdeşleşmiş bir noktadadır. Bizin ne için mücadele yaptığımızı çalışanlarımız ve Ereğli kamuoyu biliyor. Sağ olsun vekilimle olsun, belediye başkanımla olsun istişarelerimiz her zaman iyidir ama fazla da istişare etmek istemem. Çünkü Ereğli buna hazır değil. Çok fazla istişare ettiğiniz zaman farklı yerlere çekiliyor. Sayın Başkan vekillerimizle beraber bölgeye hizmet üretsin, biz takip edelim yeterli olur. Başka bir beklentimiz yok.
BAŞTA SAYIN GENELBAŞKANIM
Bu dönem; başta Sayın Genel Başkanım Pevrul Kavlak olmak üzere, genel başkan yardımcılarım, yönetim kurulum, temsilcilerim ve işçi kardeşlerimizin bu davaya sahip çıkmasıyla, bir sivil toplum örgütü olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun bir göstergesi olmuştur. Bu doğrultuda emeği geçen işçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Zonguldak için iyi şeyler alacağını düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşu olarak da her zaman yapılan iyi şeylerin yayında oluruz.
AK parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, AK parti İlçe Başkanı Adem Çakır, bazı belediye meclis üyeleri, Türk Metal Şube Sekreteri metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, şube yönetim kurulu üyeleri, İş Yeri Baş Temsilcisi Yakup Yılmaz ile partinin ilçe yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu ziyaret, basına kapalı olarak devam etti.