SON DAKİKA

TANITIM HEVESİ TURİZMCİLİĞE DÖNÜŞMÜŞ

20 yıldır Ereğli’de Turizm Acentacılığı yapan Baykan 67 Tour ,Rota Haber’in röportaj konuğu oldu.Eşiyle birlikte çalışan Ayşe Baykan, bölge turizminin tanıtılması ve geliştirilmesi için etkinlikler ve projeler üretmeyi planlıyor. 25 Nisan, 2014 18:18 Güncelleme: 25 Nisan, 2014 18:18 TANITIM HEVESİ TURİZMCİLİĞE DÖNÜŞMÜŞ

Röportaj: Seyhan DİKAY

Ereğli ve çevresinde 20 yıldan bu yana sessiz sedasız bir şekilde bölgenin tanıtılması, yerli ve yabancı turistlere hizmet veren Baykan 67 Tour, bu sayımızın röportaj konuğu oldu. Bölgeyi  iç turizme kazandırmak hevesiyle işe başlayan  Ayşe-Gökhan Baykan çifti  Turizm Acentacılığını meslek olarak profesyonelce sürdürüyor. Ereğli’yi merkez üs olarak seçen ve Batı karadeniz’in eşsiz doğal güzelliklerini tanıtarak bölgesel turizmin gelişmesi için etkinlikler ve projeler planlıyorlar.

Baykan 67 Tour’un yöneticisi Ayşe Baykan ile mini röportaj yaptık.  Gökhan Baykan ile evlenerek 30 yıl  önce İstanbul’dan Ereğli’ye gelen  Ayşe Baykan  yöreyi tanıtım hevesiyle turizmciliğe’’Merhaba’’demiş. Ereğli Belediyesinde çalışan personeli kaynaştırma amacıyla düzenledikleri ilk gezi turunu diğerleri izleyince Turizm Acentacılığı profesyonel işlerine dönüşmüş.  Bölgenin tanıtılması ve iç turizme kazandırılması için yeni projeler  üretmeyi planlayan Ayşe Baykan  ile röportajımızı okurlarımızla paylaşıyoruz.

Ayşe Hanım öncelikle sizi tanıyabiliriz? Ve Baykan 67 Tour’un hikayesini paylaşır mısınız?

1967 İstanbul doğumluyum Ereğli’ye gelişim eşim dolayısı ile oldu 84 de geldim 30 yıl oldu  iki kızım var Büyük kızım Ayten Baykantur da yurt içi ve yurt dışı operasyon sorumlusu Küçük kızım üniversitede okuyor ikinci yılımız (Yazılım mühendisliği ) 19 yıldır turizmle uğraşıyoruz .Başlangıç amatörce eşim Gökhan bey’in işi dolayısı ile Kdz.Ereğli belediye personeli kaynaştırma gezileri ile başladı, dışarıdan gezi talepleri gelmeye başlayınca meslek olarak düşünmeye başladık ve Acente açmaya karar verdik

Baykan 67 Tour’un statüsü nedir ?

Büyük bir acenteyiz diyemeyiz. Biz yerel acenteyiz .Türkiye’nin büyük acenteleri ile çalışıyoruz.Satış temsilcileriyiz bu şekilde misafirlerimize çok daha iyi hizmet ve seçenek sunabiliyoruz . TURSAB seyahat acentesiyiz .Enformasyon memurluğu sertifikamız var . Bakanlığa bağlı turizm işletme belgemiz var.

Firmanızın faaliyet alanları nelerdir?

Turizm alanında her şey ; Yurt içi  yurt dışı seyahat tur organizasyonları uçak biletleri Cruise  turları  yaz tatili rezervasyonları tüm bunları en iyi şekilde sunabilmek adına 2014 yılı anlaşmamızı CORAL Travel ile yaptık. Baykan67 Tour aynı zamanda Coral  Travel acentesidir.

Firmanızı rakiplerinizden farklı özellikleri nelerdir?

Rakip olarak düşünmüyorum . Türkiye bir turizm cennetidir inanılmaz bol seçeneği olan bir sektör her acentenin hizmeti farklı olabilir .Biz sadece elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz .Müşteri memnuniyeti çok önemli  misafirlerimizin  bütçesi ve ne istediğini iyi analiz etmek gerekiyor .Sonunda doğru yere karar verdirmek çok önemli .Son yıllarda denetimsizlikten çığ gibi büyüyen kaçak acentacılık faaliyetleri karşısında 'yasal seyahat acentaları' seslerini yükselterek tepkilerini dile getiriyorlar.

TÜRSAB belgeli seyahat acentası olarak bu  konudaki görüşünüz nedir ?

Belgesiz ve yasa dışı tur ve geizi düzenlemeleri inanamayacağınız kadar çok . Bu kağsamdakilerle giden kişiler  kaçak gittiklerinin farkında değiller .Burada önemli olan bilinçli tüketiciler yaratmak . TURSAB bu konuda sürekli savaşıyor .BYK oluşturduk her bölgede denetleme kurullarımız var . Şikayet ettiğimiz zaman denetleme yapıp  Maliye ile birlikte 5000 tl den başlayan cezalar  uygulanıyor. . Kaçak faaliyet yapan kişilerle tura çıkılıyorsa sormanız gerekenler,  aldığınız  hizmetin  faturası , Zorunlu seyahat sigortası (sadece acente adına düzenlenebilir ) Gezi programında yer alan tur rehberinin Bakanlığın verdiği rehberlik belgesinin olup olmadığı gibi detayların sorgulanması gerekir.

Gerçekleştirmek istediğiniz hedefiniz var mı?

Hedeflerimiz var tabi  Bu biraz da Ereğli’nin geleceğine bağlı ekonomik yapı ve sosyolojik yapısı değişmesi lazım .Sanayi bölgesi konumundayız Ereğli coğrafi  ve doğal konumuyla muhteşem bir ilçe. Turizm alanında gelişmesi lazım .Turistleri bölgemize çekecek plan ve projeler üretmeliyiz . Hedefim bölge turizmciliği.  Gelen misafirlere bölgeyi tanıtmak ,yeme içme ve konaklama hizmetleri ile birlikte kültürel yapısını  gösterebileceğimiz etkinliklere ağırlık vermek istiyoruz

“S Rota Haber” aracığıyla seyahat ve gezmesini bilenlere ne söylemek istersiniz?

Tatile çıkmadan önce mutlaka tatil danışmanınızdan yardım alınız. İnternet üzerinden tatil alırken firmanızın güvenli olmasına dikkat ediniz .Resmi seyahat acentelerini tercih ediniz .Resmi olup olmadığını  TURSAB  sitesinden sorgulayınız . Acente hizmet sözleşmesini mutlaka isteyiniz .  Herkese mutlu tatiller diliyorum .

Adres: Orta Sok. İris İş Hanı Kat :1 No:50 Kdz.Ereğli

Tel: 323 86 60- 323 90 99

e-mail. [email protected]

Yorum Ekle