SON DAKİKA

SUCU: “BAŞKANLIK SİSTEMİ ZORUNLULUKTUR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Zafer Sucu neden aday olduğunu ve hedeflerini S Rota Haber’e anlattı. 23 Mart, 2015 10:06 Güncelleme: 23 Mart, 2015 10:06 SUCU: “BAŞKANLIK SİSTEMİ ZORUNLULUKTUR”

Röpörtaj:Seyhan Dikay

7 Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimler öncesinde, Zonguldak’ında siyasi ortamı hareketlenmeye başladı. Biz de, S Rota Haber olarak, bu kez Kdz.Ereğli’de bugüne kadar iş adamı kimliğiyle öne çıkan ve bir dönem Kdz.Ereğli Ak Parti İlçe Teşkilatı yönetimde görev alan ve şimdilerde Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olan Zafer Sucu’ya konuk olduk.Milletvekili adaylığı ile ilgili kararlılığını ve inancını ifade eden Sucu, bizleri samimi bir ortamda karşılayarak, sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

Sucu, “Cumhuriyet tarihi boyunca başkanlık sistemi hep gündemdedir. Ancak hiçbir liderin bunu gerçekleştirmeye zamanı ya da gücü yetmemiştir. Ancak ülkemiz açısından artık var olan gömlek vücuda dar gelmektedir. Bu nedenle de bir an önce başkanlık sistemine geçilmesi gerekmektedir” dedi.

Türkiye’nin  hedeflerine ulaşması açısından önemli olduğu için başkanlık sistemi konusunda ısrar edildiğini söyleyen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Sucu “ Bizde demokrasi içerisinde hızlı karar alma mekanizmasına ancak başkanlık sistemi ile ulaşılabileceği için başkanlık sistemi diyoruz” dedi.

İşte AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Zafer Sucu ile gerçekleştirdiğimiz röportajın tamamı:

 

Sayın Sucu, aday adayı olma düşüncesi nereden çıktı? Neden Milletvekili olmak istiyorsunuz?

Siyasete ilgim 1986 yıllarına dayanıyor.2009 yılından sonra da aktif siyaset yapmaya başladım.2009 yerel seçimlerinde aday adayı olarak,2013-2014 yıllarında İlçe örgütünde teşkilat Başkanı olarak görev aldım bu süreçte gördüklerim ve yaşadıklarım bana bu medeni cesareti verdi.

Partinizin Ereğli örgütü bu seçime hazır mı? Bir başka ifadeyle eksikleri var mı?

İlçe örgütünün seçime hazır olduğuna inanıyorum,8 Nisan’dan sonra yeni adaylar belli olduktan daha iyi motive olarak top yekün bir çalışmaya başlanacaktır.

Karadeniz Ereğli'nin Ak Parti'deki aday sıralaması hakkındaki düşünceniz nedir? İlçenin sıralaması ne olmalıdır, sorusuna nasıl yanıt verirsiniz?

Aday sıralamasında kim olursa olsun ben teşkilatçı olarak bu dava için her zamankinden daha çok çalışacağım.

7 Haziran’da seçildiniz diyelim.Biz Meclis’te nasıl bir Zafer Sucu göreceğiz? Zonguldak ve Karadeniz Ereğli için planlarınız var mı?

Milletvekili olursam eğer, ben halkın ve köylünün sorunlarını bilen bir vekil olarak çalışacağım. Anayasa, Başkanlık sistemi partimin ve benim olmazsa olmazım olacak.Bölgemiz ve Ülkemiz için Mecliste dile getirip hayata geçirilmesini düşündüğüm projelerim mevcut.

 

Ereğli halkında milletvekilleri hakkında (görev yapan eski milletvekilleri de dahil olmak üzere) Ereğli’nin menfaatleri için yeterince birlik beraberlik sergileyemedikleri ve bu nedenle çözülmesi olası çok sayıda problemin ya sürüncemede kaldığı ya da çok geç çözüme kavuştuğu şeklinde bir inanış hakim. Siz bu inanış hakkında neler söylemek istersiniz, bunu doğru buluyor musunuz?

Siyasette her zaman hedefler olur olmalı da, ama bunların hayata  geçirilebilmesi siyasi şartlara ve Ülkenin o dönemde ki sosyal ve ekonomik yapısıyla orantılı gerçekleşebilir. Eksiklikler ve hatalar olabilir ancak önemli olan eksiklik ve hataları anlayabilmek

Çok fazla aday adayı var. Bu adaylar arasında sizin şansınız nedir?

Her aday kadar şansımın olduğunu düşünüyorum ve şahsımın bir adım önde olduğuna inanıyorum.

Adaylık verilmezse herhangi bir kırgınlığınız olur mu?

Adaylık verilmezse ben bir hizmetkar olarak partim ve teşkilatım için çalışırım, durmak yok yola devam derim.

Son olarak eklemek istedikleriniz varsa alabiliriz.?

Seçmenlere ve bölgemizin insanlarına şunu belirtmek isterim Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemine geçebilmek için bizlere her zamankinden daha fazla destek vermelerini istiyorum, seçmenlerin ve halkın temsil hakkının artması ve Ülkemizin sınıf atlaması için Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi olmazsa olmazımızdır.

 

 

 

 

Yorum Ekle