SON DAKİKA

Sönmez, hepinizin Belediye Başkanı olacağım. Buna söz veriyorum...

Sönmez, hepinizin Belediye Başkanı olacağım. Buna söz veriyorum... 10 Mart, 2024 16:16 Güncelleme: 10 Mart, 2024 16:16 Sönmez, hepinizin Belediye Başkanı olacağım. Buna söz veriyorum...

Ereğli ilçesi Gülüç beldesinde, AK Parti Belde Teşkilatı’nca kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi. Büyük Anadolu Ereğli Hotel’in büyük salonunda yapılan etkinlikte, Gülüç Belediyesi’nin yeniden AK Partili belediye olacağının sözü verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Belde Başkanı İsmail Yılmaz, gördüğü kalabalık karşısında duyduğu mutluluğu ifade ederek, “bu kalabalığa bakınca 31 Mart akşamının zaferini görüyorum. Verdiğiniz desteklerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
BELEDİYE İŞÇİLERİNE SESLENDİ: HAKLARINIZI BİZ KORUYACAĞIZ
Başkan Yılmaz, ‘hizmet’ vurgusu yaparak devam ettiği konuşmasında şunları söyledi:
“Gülüç’ü Kerim Sönmez ve Meclis üyeleri ile beraber hak ettiği yere taşıyacak çalışmamıza devam edeceğimize söz veriyorum. Şunu ifade etmek istiyorum: Özellikle 2019’dan sonra Gülüç’te ne yapılmışsa AK Parti’nin deştiği ile yapılmıştır. Hiç kimse, AK Parti’nin yaptıklarını kendisine mal etmesin. Milletvekillerimizin, il ve ilçe başkanlarımız ile Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Gülüç’e, onların desteği ile yapılması gerekenleri yaptık. Bundan sonra da Kerim Sönmez ve Meclis üyeleri ile beraber bu hizmetlere Allah’ın da izni ile devam edeceğiz.
Gülüç’te bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Hemşerilerim; yalan-dolan her şey var. O koltukta bir saat daha kalabilmek için her şeyi yapmayı mübah görenlere, gereken dersi 31 Mart akşamı vereceksiniz.
Biz gönüllere girmek için mücadele ediyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimsesi ‘onunla-bununla oturmuş’ demeden-tehdit etmeyeceğiz. Özellikle belediyede çalışan işçi kardeşlerime sesleniyorum: Kimse sizi korkutamaz, kimse sizi tehdit edemez. Allah’ın izni ile biz bunun teminatıyız. Sizin haklarınızı biz koruyacağız.”
Yılmaz daha sonra, kürsüye davet ettiği partinin belde kurucularını alkışlatarak vefa örneği de gösterdi.
ANDİÇ: BELEDİYECİLİĞİ İLİKLERİNE KADAR BİLİYOR
Ardından konuşan partinin Ereğli İlçe Başkanı Muhammet Mücahit Andiç de, “Gülüç insanın ortak bir amacı var, belediyeyi ak belediyeciliğe kazandırmak. Kerim ağabeyimiz belediyeciliği iliklerine kadar biliyor. Allah nasip ederse Kerim ağabeyi 31 Mart akşamı Gülüç Belediye Başkanı olarak göreceğiz” ifadelerini kullandı.
UZUN: GURURLANMAMAK ELDE DEĞİL
AK Parti Zonguldak eski İl Başkanı Celil Uzun ise gördüğü birlikteliğin seçim zaferi getireceğine olan inancını aktardı. Uzun, “şu kalabalığa bakıyorum, hepimizle gurur duyuyorum. Bu sevdamızın, bu yolumuzun ne kadar mukaddes olduğunu, davamızın ne kadar önemli olduğunu; milletimize hizmet gayreti içinde olduğumuzu görünce gururlanmamak elde değil” dedi.
“KERİM BAŞKAN DEMEK AHLAKLI BELEDİYECİLİK DEMEKTİR”
Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer de, Kerim Sönmez ile üniversite arkadaşı olduğunu; kendisinin mühendislik Sönmez’in ise işletme okuduğunu anlatan Sezen, “bu görevi layığı ile yerine getireceğine, Gülüç’ümüzü en güzel projeler ve hizmetlerle buluşturacağına inancım tamdır” şeklinde konuştu.
Milletvekili Saffet Bozkurt’ta, “ ‘Kerim başkan’ demek ahlaklı belediyecilik demektir. ‘Kerim başkan’ demek güçlü başkanlık demektir. ‘Kerim başkan’ demek dürüst başkanlık demektir. Ben ona yürekten inanıyorum. Ereğli Belediyesi’ni, Gülüç Belediyesi’ni, Ormanlı Belediyesi’ni, Kandilli Belediyesi’ni alacağız. Hep birlikte güçlü Ereğli olacağız” sözleri ile konuştu.
KERİM SÖNMEZ SÖZ VERDİ
Son olarak konuşan Gülüç Belediye Başkanı Adayı Kerim Sönmez ise alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde, karşısında gördüğü ilgi karşısında şaşkınlığını gizlemedi. Sönmez şu ifadeleri kullandı:
“Konuşma metni hazırlamıştım ama hepsini kenara bırakacağım. Bugün, şahsım adına o kadar güzel şeyler oluyor ki! Davetimize büyük bir katılım sağladınız. Benim için söylenen sözler karşında duygulandım ve dedim ki: ‘Allah’ım. İnsanlar benim için güzel şeyler düşünüyor. Ne olur beni mahcup etme.’ Oturduğum yerden bunu düşündüm.
Siyasete girerken tecrübesine inandığım insanlar ile istişare ettim. ‘İnsanlara olmayacak öğütlerle umut vermezsin. Siyasette bunu yapanlar var, sen başarılı olamazsın’ dediler. Belediyeciliği biliyorum. AK Partili insanlarla yola çıktım. Size güvendim. Gülüç halkına güvendim. 57 yıldır Gülüç’teyim, 33 yıldır da belediyedeyim. İnanın size çok güvendim. Seçim çalışması döneminde yaptığımız onlarca etkinliğin hiçbirinde beni yalnız bırakmadınız. Size güvenerek yola çıkmakla ne iyi etmişim. Hepinizin önünde saygı ve sevgimle eğiliyorum. Tüm siyasi partileri kucaklıyorum. Asla kavga etmeyeceğiz, asla ayrılmayacağız; hepinizin belediye başkanı olacağım. Buna söz veriyorum.”


Yorum Ekle