SON DAKİKA

S ROTA HABER SORDU VATANDAŞ YANITLADI

Ak Parti’nin Ereğli’de Belediye Başkanlığını kazanmasıyla bir dönem bitip yeni bir dönem başlasa dahi hiçbir kesim 6 ay’dan bu yana iş üretilememesinden yakınıyor. 13 Eylül, 2014 17:14 Güncelleme: 13 Eylül, 2014 17:14 S ROTA HABER SORDU VATANDAŞ YANITLADI

Bu sayımızda sade vatandaşların yerel yönetimlerden beklentilerini ve isteklerini gündeme getiriyoruz.Sokakta ki vatandaş Belediye’den umduğunu bulamadığından yakınıyor, bazıları ise, iç çekişmeler yüzünden Belediye’nin hizmet üretemediğini bununda hizmeti engellediğini belirtiyorlar, yerel seçimlerde Halil Posbıyık’a karşı olmalarına rağmen Ak Parti Belediye Yönetiminden umduğunu bulamayınca “Halil Posbıyık’ı arar olduk” deme noktasına geldiler.

Ak Parti’nin Ereğli’de Belediye Başkanlığını kazanmasıyla bir dönem bitip yeni bir dönem başlasa dahi hiçbir kesim 6 ay’dan bu yana iş üretilememesinden yakınıyor.

Yerel Basını ayrıştırmakla işe başlayan Belediye oluşturduğu yönetimle ters düştüğü gibi çıkar gruplarının küçük gruplara bölünmesi vatandaşı huzurunu kaçırıyor, özellikle Belediye Hizmetlerinin hiç birinin yapılamaması Parti içinde ki çekişmenin de gündemden düşmemesi geçmişi aratır hale getirdi.

S Rota Haber olarak sokakta ki vatandaşın görüşlerine başvurduk, ve açıklamalara bağlı kalarak vatandaşın eleştirilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Yerel seçimden bu yana sizce ne değişti?

İSMAİL GÜNAY: Ereğli Belediyesini Ak Parti’nin alabilmesi ve kazanabilmesi için mücadele edenlerdenim, ancak Ak Parti’nin iç kavgalarıyla geçen bir dönem var.şu ana kadar Sayın Belediye Başkanın ve ekibinin, ilçe yönetiminin, hatta sayın milletvekili Ercan hocanın bu kavgaya son vermesi gerekiyor. Ereğli’de taş taş üzerine konamadı konamayacakta, ben yine umutluyum. İnşallah bir düzen kurarlar ve kazanan Ereğli olur yoksa göndermek için mücadele verdiğim Halil Başkanı ararız.

ZEKİ ODABAŞ: Yönetim daha yeni geldi, birşeyler yapılıyor mu yapılmıyor mu bilemeyiz ancak, inşallah herşeyi zaman gösterecek.

BÜLENT TAŞDİBEK:Belediye Binası

EMİN KURT: Ben soğanlı tarafında Köy’de ikamet etmekteyim, yolumuz yapılmakta.Kepez yolu yapılıyor.

CEM KUTAN : Hiç bir şey değişmedi

BÜLENT ÖZTÜRK: Hiçbir şey değişmedi, belediyenin yapması gereken ne varsa Halil Posbıyık döneminde  yapıldı. Posbıyık  prim yapmasın diye Ereğli’ye getirilmeyen hizmetleri şimdi ki mevcut Belediye Başkanı getirebilseydi, elle tutulur somut, en azından umut verici bir kac adım atmaları gerekirdi. Ereğli’nin sorunu şudur, Zonguldak yöre Milletvekilleri çok pasif, hele Ak Partili vekiller bildiğin kedi.

CEMAL BEKTAŞ: Ereğli’de şu an için değişen bir şey yok.

MEHMET ALİ ÖZSEÇEN : Genel olarak Ereğli Sosyal ve ekonomik anlamda geriye gitti. Temizlik olayında, lafım yok temizliği yapıyorlar, bazı dikenler yolları sarmış durumda.

FAHRİ SARAL:Yerel seçimden bu yana Ereğli’de değişen pek fazla bir şey yok. Fakat bazı şeyler var mesela Belediye’de şu an ki bu yönetimin Yaşlılar ve Gençler evinde çay 0,35 Kuruş, Limanda ki su ürünleri kooperatifinde yine Belediye işletiyor  0,75 Kuruş, yanlış.Bu ne Perhiz bu ne Lahana turşusu.

YUNUS EMRE BEŞİNCİ: Hiçbir şey değişmedi, bilakis aynı devam.

Belediye 6 aylık süreçte beklentilerinize cevap verebildi mi?

İSMAİL GÜNAY: Ereğli belediyesi beklentilerime cevap veremedi, Hayal kırıklığı yaşıyorum.İnşallah 5 yılımız boşa geçmez.

BÜLENT TAŞDİBEK:Kendi kendilerine cevap veremeyenlerin, bizim beklentilerimize cevap vermesini beklememizin mümkünatı yok.Beklenti içine girersek, çok şey istemiş oluruz,bize daha sıra gelmedi

ZEKİ ODABAŞ :Zaman en iyi ilaçtır.

EMİN KURT : Şu an için bir şey söylemek erken, en güzeli yol bizim için.

CEM KUTAN : Hayır, hiçbir çalışma görülmüyor.Eski Belediye ne bıraktıysa aynı şekilde devam ediyor.İlerleyeceğini de sanmıyorum, daha da kötüye gidecek, Ak Parti’nin olduğu Belediyeler belli zaten.

BÜLENT ÖZTÜRK: Ereğli’ye belediye zaten pek bir şey yapamaz,Halil Posbıyık yapacağını yaptı.Şimdi İktidarın bir Belediyesi olarak, Ereğli’ye umut versinler de görelim.Herkes kendi rantı peşinde,ya da koltuğu,Laf olsun torba dolsun gün kurtulsun.

CEMAL BEKTAŞ: Hayır hiçbir şekilde vermedi, Ereğli’nin ticaret yönünden cazibe merkezi haline gelmesi lazım en önemlisi de Ereğli’ye teşvik gerekiyor.Körfez ülkeleri Türkiye’ye 500 Milyar dolar yatırım projesi gündemde.Zonguldak ve Ereğli bunun neresinde ?Yöre Milletvekillerinin Zonguldak ve Ereğli ile ilgili hiçbir girişimleri yok.

MEHMET ALİ ÖZSEÇEN (Hakim Olan) :Ereğli’nin ilerlemesine ve kalkınmasına yönelik bir şey göremedik, Hüseyin Uysal koltuğa daha alışamadı, etrafı kuşatılmış şekilde.

FAHRİ SARAL: Şu anda bir şeye cevap verdiği yok, Hüseyin Uysal’ın daha aktif olması lazım, daha kendini benimsetmesi gerekiyor.HüseyinUysal’ın şu an masaya vurması lazım, birilerinin vekili olmasın kendi işini üretsin ben onu isterim.

YUNUS EMRE BEŞİNCİ : Beklentilere cevap vermek bir kenara daha da eksiye gittiler,hala koltuğa alışamadılar, Koltuk için birbirlerini yiyecekler neredeyse

Yorum Ekle