Ereğliyi 5 yıl daha yönetmek için ekibiyle seçim çalışmalarını sürdüren duayen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gün içerisinde Gökçeler ve Kandillide İl Genel Meclis Üyesi adaylarına destek verdi. Ardından Gülüçe geçen Posbıyık, CHPnin adayı Gökhan Demirtaşın mitinginde halka seslenerek, Gülüçün de bu dönem yola Gökhan Demirtaşla devam etmesi gerektiğini anlattı.
Posbıyık, Ereğlide sürdürdüğü mahalle gezilerini ise Güldere ile sürdürdü. Burada Gülderelilere seslenen Posbıyık, Bu sevgi ve ilginizden anlaşılıyor. Güldere bu kez kararını vermiş dedi.
Başkan Posbıyık, ardından Kepez ve Bağlıkta düzenlediği halk toplantılarında büyük kalabalıklarla karşılandı. Ereğlinin en büyük 2 mahallesi olan Kepez ve Bağlıkta halkın gösterdiği ilgiye çok teşekkür eden Başkan Posbıyık, 2 Meclis eski başkanı Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptanla birlikte miting düzenleyen AKPye seslenerek; Bu halkın sevgisi karşısında siz bana az gelirsiniz, karşıma Tayyip Erdoğanı getirin dedi.
DAĞITTIKLARI SIVI SABUNU KULLANMAYIN, ONLARA LAZIM
Posbıyık, AKPnin Ereğlide mahallelerde evlere sıvı sabun dağıttığını belirterek; AKPye CHPden geçen Hüseyin Uysal ve Ercan Candan, mahallelerde sıvı sabun dağıttılar. Sakın onları kullanmayın. Televizyonlarda izliyorsunuz, ayakkabı kutularından çıkan dolarları, avroları.. Telefonlardaki konuşmalardan çıkıyor ortaya milyon dolarlar.. O sıvı sabunları onlara iade edin, çünkü onlara lazım. Yıkansınlar, paklansınlar.. Onlara yıkanmak da yetmez.. Kırklanmaları lazım dedi.
HALKIMIN BU SEVGİSİ KARŞISINDA, BANA SİZ AZ GELİRSİNİZ
AKPnin düzenlediği mitinge Köylerden arabalarla insanların getirildiğini söyleyen ve halkın tezahüratları eşliğinde konuşmasını sürdürmeye çalışan Posbıyık; İşte olay bu. Ercan Candan ne yapacağını şaşırdı. Hüseyin Uysaldan bahsetmiyorum zaten. O abileri ne derse onu yapıyor..Zaten konuşamıyorda.. Halkın karşısına geçip bir bilgi birikimi yok ki ne anlatsın..Onun yerine Ercan Candan konuşuyor.. Oda gördü Ereğlide bu iş bitmiş, şimdi 2 tane eski Meclis başkanını getirmişler, miting yapıyorlar. Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin.. Bunlar kendi bölgelerindeki belediyelere sahip çıkamamışlar, gelmişler Ereğliye konuşuyorlar.. Köksal Toptanın seçim bölgesi Zonguldakda CHP, Mehmet Ali Şahinin seçim bölgesi Karabükte MHPli kardeşlerim seçimleri almış.. Buradan sesleniyorum.. Hayalet Milletvekili, mıy mıy milletvekili Ercan Candan.. Yüreğin yetiyorsa sen kendin çık karşıma, kimi getirirseniz getirin, halkımın bu sevgisi karşısında siz az gelirsiniz bana, gücünüz yetiyorsa Tayyip Erdoğanı getirin karşıma.. dedi.
FAZLI ERDOĞAN, CANDANA YALAKALIK YAPMAYA BAŞLAMIŞ
Posbıyık, AKPnin eski Milletvekili Fazlı Erdoğanın, Göktepe ve Topçalıda Ercan Candana yalakalık yaptığını söyleyerek; Şimdi bu Ercan Candan ile Fazlı Erdoğanın arası açıktı.. Fazlı Erdoğan sülalesini başbakana şikayet etti Ercan Candanın milletvekili olmasın diye, oradan dargınlar. O yüzden protokolde dahi elini vermiyordu Ercan Candan.. Baktı, Ereğlide Halil Posbıyık yine gümbür gümbür geliyor, Fazlı Erdoğandan medet ummuş.. Göktepe ve Topçalıya getirmişler.. Daha önce 3 defa kündeyle yenmiştim o yalancı pehlivan Fazlı Erdoğanı.. Oda başlamış Ercan Candana yalakalık yapmaya..30 Mart akşamı ikinizi de tuş etmezsem bana Posbıyık demesinler dedi.
Başkan Posbıyıkın konuşması Kepez ve Bağlıkta sık sık sevenlerinin tezahüratlarıyla kesildi. Kalabalığın coşkusu karşısında oldukça moral bulan Posbıyık, hedefimiz 30 Mart akşamı yüzde 75 oy ve 31 Belediye Meclis Üyesi. Siz görevinizi yapın, gerisini bana bırakın diye konuştu.