SON DAKİKA

ÖZKANCA:“EREĞLİ’NİN HONG KONG GİBİ OLMASINI İSTİYORUM”

MHP Kdz.Ereğli eski İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Özkanca ile Röportaj gerçekleştirdik, S Rota Haber olarak yaptığımız mini röportajda Özkanca Ereğli’nin ekonomik yapısını değerlendirdi. 05 Nisan, 2015 10:42 Güncelleme: 05 Nisan, 2015 10:42 ÖZKANCA:“EREĞLİ’NİN HONG KONG GİBİ OLMASINI İSTİYORUM”

Röportaj:Seyhan Dikay

MHP Kdz.Ereğli eski İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Özkanca ile Röportaj gerçekleştirdik, S Rota Haber olarak yaptığımız mini röportajda Özkanca Ereğli’nin ekonomik yapısını değerlendirdi.

Her şeyin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ifade eden Özkanca, siyasiler ve kitle örgütlerinin bir araya gelerek, Ereğli’de ki noksan projeleri gündeme getirerek çözümü hep beraber sağlamalıyız”dedi.

Yatırım yapabilmek için birlik ve beraberliğin şart olduğunu özellikle, siyasi gücü elinde tutan kitle örgütleri, belediye, siyasi partiler ve iktidar partisinin önemine değinen Özkanca, Ereğli’nin bir yerlere gelebilmesi Ereğli’de ki siyasi yelpazenin projeler üretip bir an önce Ereğli’de yatırımların başlaması ile olacaktır”ifadesini kullandı.

Yaptığımız mini söyleşimizde Özkanca çarpıcı açıklamalarda bulundu.Gerçekleştirdiğimiz söyleşinin detaylarını  siz okuyucularımız ile paylaşıyoruz

Kdz.Ereğli’nin ekonomik yapısını ve açılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kdz.Ereğli’de, ekonominin daralması bütün esnafı etkilemiştir.Büyük esnaf küçük esnaf bu daralmanın içindedir.Ereğli’de geçmiş dönemde ki seçimlerde siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri, milletvekilleri Ereğli’yi temsil eden kişiler verdikleri sözlerinde durmamışlardır.

Kdz.Ereğli’de tersanelerimizin hala kapalı olduğu ve bunun yanında bir çok profil fabrikalarının kapandığı veya zarar ettiği sac tüccarlarımızın, aradan çıktığı tamamen bir çoğunun iflas ettiği, esnafın gerçekten zor durumda olduğu bir dönem yaşıyoruz, tabi bunun en büyük etkilerinden bir tanesi ekonomik seviyenin Ereğli’de düşmesi.Ereğli’de istenseydi ekonomi bu kadar ayaklar altına alınmazdı. Yani Ereğli için kimse taşın altına elini koymuyor dolayısıyla bu Milletvekilleri hala biz aday adayız diye sokaklara çıkmışlar aday olmaya çalışıyorlar.

Ereğli kültür seviyesi çok yüksek olan bir yer, Zonguldak’ın en güzel ilçelerinden bir tanesi bizim insanımız ne yapacağını kime oy vereceğini çok iyi bilir. Onun için biz Ereğli’de kim hizmet edebilecek kapasitede insanları görürsek bundan sonra ben inanıyorum ki bu toplum bu halk ona oy verecektir ona yönelecektir.

Artık eskisi gibi insanlarımızın fikri sabit değildir, Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de hatta Zonguldak’ta da bir şeylerin yapılmasını istiyoruz. Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan Ereğli’ye ve Zonguldak’a hiçbir şey vermemiştir. İsim olarak ifade ediyorum zaten Ereğli’ye geldiğinde nasıl geldi ? niye geldi? Kiminle geldi ? kimsenin yanına gitmeden tekrar hiç görünmeden gidiyor başka yerlere, belirli bir ekibi var ekibi ile beraber yemek yiyorlar, lak lak yapıyorlar ve Ereğli’yi terk ediyorlar.Ereğli’ye hiçbir yatırım gelmemiştir özellikle bu Hükümet döneminde 57.Hükümetin yapmış olduğu projeleri sadece burada uyguladılar o çıkan paraları, dünya bankasından çıkan paraları ve 57.Hükümetin gerçekleştirdiği projeleri sadece devam ettirdiler onun haricinde Ereğli’de proje üretmediler. Ereğli’ye katkı sağlamadılar. Ereğli şu anda gerçekten ekonomik anlamda daralmıştır ve daralmaya da devam edecektir. Bunun önlemine bir an önce almak lazım ben burada sadece siyasetçileri görmüyorum. Ereğli TSO’da yatmış aşağıya herkes kendi menfaatleri için bir yerlere mesajlar gönderiyor bir yerlerle kavga ediyor, o kavgalar halen devam ediyor Ticaret ve Sanayi Odası’da bireysel olarak kendine çalışıyor ve hiçbir katkısı olmuyor.

Ereğli TSO gibi diğer kitle örgütleri de hiçbir şey yapmadığı aşikar ortadadır, Ereğli kent konseyi kuruldu bu kent konseyinin Ereğli’de ne gibi projeler ürettiği, ne yaptığı belli değil, yani şu mudur! ben kent konseyinde oturuyorum güzel şarkılar söylüyorum demek için mi oraya geldiniz ?  bilmiyorum belki de onun için geldi yaptıkları Ereğli’ye verdikleri hiç bir şey yok.

Ereğli’de Belediyenin de yeterli derecede aktif olarak çalıştığına inanmıyorum ve gördüğümüz herhangi bir şeyde yok yani gelen gideni arattı. Bu da tabi Ereğli’ye bir şeyler vermedi herkes tarafından apaçık söyleniyor. Gerçi buda belediyenin de umrumda değil ya! Oraya gelenlere bakıyorsun çoğu müteahhit, belediye ile iş yapan insanlar bir çoğu meclis üyelerine baktığımız zaman devamlı aynı kişiler birinin kardeşi gidiyor ötekinin kardeşi geliyor, birinin kardeşi A partide diğerinin ki B partide her yeri sarmışlar yani.

Ereğli’de ekonominin düzelmesi anlamında sizin çözüm öneriniz nedir ?

Her şey birlik ve beraberlik içerisinde olacak, siyasiler ve kitle örgütleri bir araya gelecek Ereğli’de ki noksan projeler  gündeme getirilecek ve dolayısıyla çözümü hep beraber sağlayacağız. Yatırım yapabilmek için birlik beraberlik şart, siyasi güçte şart, siyasi gücü elinde tutanlar kitle örgütleri, belediye, siyasi partiler. İktidar partisinin burada önemi çok büyük. Ereğli’nin bir yerlere gelebilmesi Ereğli’de ki siyasi yelpazenin projeler üretip bir an önce Ereğli’de yatırımların başlaması ile olur.

Sizce mevcut yerlerin tekrardan faaliyete geçirilmesi daha uygun olmaz mı? Yeni iş istihdamı oluşturmak şehre ve bölgeyi tekrardan zaman kaybetmesine sebep olur.

Ereğli’nin Hong Kong olmasını istiyorum, Ereğli’yi Ereğli gibi düşünürsek boş dumanların tüttüğü, tersanelerin çalışmadığı, Limanların boş olduğu, istihdam alanlarının yaratılmadığı, fabrikaların kapandığı, profil fabrikalarının yok olduğu hatta sac ticareti yapanların yok olduğunu görmekteyiz, yani biz elimizde ki mevcutları koruyamıyoruz ki istihdam yaratalım, bu, şu anki iktidarın çalışması ile olur. Buraya ne gibi katkı sağlar? Şu anda Hükümetin bir lafını bağlı Ereğli’de ki tersaneler harekete geçecek dediği zaman hiç bir şey yapmasa bile askeriyeden hücum bot olayını gerçekleştirsin, veya Tuzla’da yoğun olan bazı siparişleri bu tarafa versin bunları iyi değerlendirmek lazım.

Yorum Ekle