SON DAKİKA

Kdz. Ereğli'nin Kurtuluşunun 105. Yılı Kutlu Olsun..

Kdz. Ereğli'nin Kurtuluşunun 105. Yılı Kutlu Olsun.. 18 Haziran, 2025 08:08 Güncelleme: 18 Haziran, 2025 08:08 Kdz. Ereğli'nin Kurtuluşunun 105. Yılı Kutlu Olsun..

*AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’un Kdz. Ereğli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümü Mesajı*


Milletimizin istiklal ve hürriyet uğruna verdiği büyük mücadelenin Karadeniz kıyısındaki onurlu bir yansıması olan, 18 Haziran 1920’de düşman işgalinden kurtarılan Karadeniz Ereğli’mizin kurtuluş yıl dönümünü idrak ediyoruz.


Tarih boyunca stratejik önemiyle öne çıkan Ereğli, 8 Haziran 1920’de Fransız işgaline uğramış; ancak halkımız bu işgale boyun eğmemiş, bağımsızlık tutkusunu topyekûn bir direnişe dönüştürerek 10 gün sonra şehrini özgürlüğüne kavuşturmuştur. Bu direniş; sadece silahla değil, inançla, kararlılıkla ve vatan sevgisiyle yürütülmüş bir onur mücadelesidir. Ereğli’nin kurtuluşu, Karadeniz’in yeniden milletimizin hâkimiyetine geçmesi demektir.


Bugün bizlere düşen görev; bu aziz mirasa sahip çıkmak ve Ereğli’yi sanayi, eğitim, kültür ve altyapı alanlarında daha da ileri taşımaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ilçemizi her alanda geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bu topraklarda millet iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Zira bu millet, bağımsızlığı uğruna her fedakârlığı göze alacak yüreğe sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Haziran Kurtuluş Günü’müzü bir kez daha kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Ereğli halkını saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Yorum Ekle