SON DAKİKA

KDZ. EREĞLİ CHP’DE, KRİZ VE KAOS BİTMİYOR!

KADIN KOLLARI SEÇİMİNİ DAHİ YAPAMADILAR 03 Haziran, 2024 21:40 Güncelleme: 03 Haziran, 2024 21:40 KDZ. EREĞLİ CHP’DE, KRİZ VE KAOS BİTMİYOR!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in normalleşme adımlarını attığı dönemde CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü, Milletvekili Eylem Ertuğrul’un partiyi dizayn etme egosu nedeniyle kriz ve kaosun adresi olmayı sürdürüyor.  Seçimleri yapmakla görevli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Milletvekili Ertuğrul ile ziyaretlere gitmeyi tercih etti, kadın kolları seçimi kargaşaya döndü. Destekledikleri adayın seçilemeyeceği anlaşılınca da ‘sandık güvenliği yok’ gerekçesiyle seçimler başka bir tarihe ertelendi. CHP’li kadın üyeler isyan etti; “Bu yönetim, bu anlayış ikinci seçimi nasıl yapacak” dediler.

31 Mart Yerel Seçimlerinde ortalarda görünmeyen ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın dolayısıyla CHP’nin seçim başarısı için kılını kıpırdatmayan CHP İlçe Örgütü, 31 Mayıs Cuma günü yapılması gereken CHP Kadın Kolları Başkanlık seçiminde de kriz ve kaosun adresi oldu.

CHP Ereğli İlçe Merkez Binasında yapılması gereken Kadın Kolları Başkanlık seçimleri yüksek katılım ve izdiham yaşanması nedeniyle “Sandık Güvenliği yok” gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Mevcut Başkan Naile Bingöl, Neslihan Pamuk ve Ayla Özsoy’un Başkanlık için aday olduğu seçimler saat 13’de başlaması gerekirken gerekli çoğunluk sağlanamadığı için saat 15’e ertelendi.

Bu süreçte kadın üyeler,  CHP İlçe Binasını hınca hınç doldurması, dışarıda da uzun kuyruklar oluşturması yapılması beklenen seçimi zor duruma düşürdü.

CHP İLÇE BAŞKANI MİLLETVEKİLİYLE GEZMEYİ TERCİH ETTİ

Seçimleri yapmakla görevli CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ve İlçe Yönetimi Kadın Kolları Başkanı seçimleri öncesi salon güvenliğini ve düzenini sağlamak yerine Milletvekili Eylem Ertuğrul’un ziyaretlerine katılmayı tercih etti.

Salonda bulunan masaların bile kaldırılıp alan açılması için hiçbir çalışma yapmayan CHP İlçe Yönetimi Divan Başkanı ve Başkan adaylarının konuşma yapabilmelerini sağlayabilmek için salonda bir “Mikrofon” dahi bulundurmadı.

Yaklaşık 1200 Kadın Delegesi bulunan CHP Ereğli İlçe Örgütü’nün bu seçimler için özel tedbirler alması ve uygun bir salon belirlemesi gerekirken normal bir toplantı havasında hiçbir çalışma yapmadan CHP İlçe Binasında CHP Kadın Delegeleri toplaması seçimlerin ertelenmesinde başrol oynadı.

DİVAN KURULU VE GÖZETMEN SEÇİMLERİ İPTAL ETTİ!

Seçimlere katılımın yüksek olması,  düzen ve intizamın sağlanamaması, oy kullanacak yaşlı üyelere öncelik verilmemesi, bazı üyelerin baygınlık geçirmesi sonrasında seçimlerde Divan Başkanlığı yapan Gönül Çelik ve Zonguldak’tan gelen “Raportör” birlikte seçimi iptal ettiklerini CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu’na bildirdiler.

Yaklaşık 6-7 üyenin oy kullanmasına rağmen “Sandık Güvenliğinin” sağlanamaması Divan Heyetinin bu kararı almasına yol açtı.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ EYLEM ERTUĞRUL SEÇİMLERE KATILMADI!

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Ereğli’de olduğu halde CHP İlçe Binasında yapılan Kadın Kolları Başkanlık seçimlerine katılmadı, CHP delegelerine yönelik bir konuşma yapmadı, Başkan adaylarına “Başarılar” bile dilemedi.

Ertuğrul’un seçimlerin yapıldığı CHP İlçe Binasına gelmemesi ve üyelere yönelik “birlik ve beraberlik” konuşması yapmaması da büyük eleştirilere neden oldu. Bir çok kadın üye  Milletvekili Eylem Ertuğrul’un partiyi dizayn etme egosu nedeniyle kriz ve kaosun oluştuğunu belirterek; “; “Bu yönetim, bu anlayış ikinci seçimi nasıl yapacak” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Yorum Ekle