SON DAKİKA

Kdz. Ereğli Belediyespor faaliyetleri donduruluyor...

Başkan Posbıyık: Erdemir, Tat Metal Ve Çınar Boru Taşın Altına Elini Koymalı 28 Mayıs, 2024 16:08 Güncelleme: 28 Mayıs, 2024 16:08

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle Kdz. Ereğli Belediyespor Futbol takımlarında sporculara forma dahi alamayacak duruma geldiklerini belirterek, “Erdemir, Tat Metal ve Çınar Boru taşın altına elini koymazsa, futbol takımına sahip çıkan olmazsa faaliyetleri dondurmak zorunda kalacağız” dedi. Başkan Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyespor futbol takımının adını değiştirmek şartıyla isteyen olursa kongreden önce görüşmeye hazır olduklarını belirterek; “İster takımın adına Daşspor koysun, ister ismini versin. Yeter ki gençlerimiz spor yapsın, kötü alışkanlıklara gitmesinler” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle Belediyespor futbol takımlarının faaliyetlerini dondurma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

CHP Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Posbıyık, genelge nedeniyle sporculara forma dahi alamayacak duruma geldiklerini belirterek şunları söyledi:

“Belediyespor konusu var. Her zaman ifade ediyorum bana beş tane Ereğli kadar ilçe versinler idare etmekten hiç zorlanmam ama futbol kulübü idare etmek çok zor bir şey en zor şeylerden bir tanesi. Yani bizde futbol takımında 980 tane lisanslı sporcu var. Çok geniş bir kadro var. A takımımız biliyorsunuz Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ediyor. 2023-2024 sezonunda Play-Out maçı oynadı BAL Liginde kaldı. Kadın Futbol takımı, Kadın Futbol Süper Liginde mücadele ediyor. Ligi 9’uncu sırada tamamladı, başarılı bir takım. Zaten Kadın Futbol Takımı Karadeniz Ereğli’den doğdu. Köylerden topladığım kızlarımızı sosyal hayat ulaştırdık. Bu sene şampiyon olan Galatasaray’da Ebru ve Berna var. Birçok yerde futbolcumuz var yetişme yerleri burası. U-11 takımını çalıştırıyoruz, U-12 takımını çalıştırıyoruz, U-13 takımını çalıştırıyoruz, U-14 takımını çalıştırıyoruz, U-15 takımını çalıştırıyoruz, U-16 takımını çalıştırıyoruz bunların hepsinin antrenörleri var, para veriyoruz 20 tane lisanslı sporcusu var. U-17 takımını çalıştırıyoruz, U-18 takımını çalıştırıyoruz lisansı olmayan 9-10 yaşları grubunda sporcularla da ilgileniyoruz. Amacımız ne, Ereğli gençliği kötü alışkanlıklara alışmasın. Gençlerimize hizmet verelim diye uğraşıyoruz. Erkek basketbol takımı yine bizde kadın basketbol takımı bizde. Kadın-Erkek toplan 120 lisanslı sporcu, 5 antrenör bulunmakta. Basketbol okullarında değişik yaş gruplarında çalışmaya devam ediyoruz. Oturarak voleybol takımı bizde, Boks takımı var, Bilek güreşi takımı var antrenörü var sporcuları var. Hentbol kadın takımı 48 sporcu var, voleybol kadın takımı 2 antrenör 30 sporcu var. Parayelken engelliler takımı 2 antrenör 30 sporcu ile mücadele ediyoruz. Dünyada 6’ncı sıra gibi derecelerimiz var. Yamaç paraşütü şuanda faal değil. Folklor grubumuz var, müzik grubumuz var. Yine futbol kulübüne bağlı futbol okulları var.

-ERDEMİR, TAT METAL, ÇINAR BORU TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI-

Bu iş bana düşmemesi lazım, belediyeye düşmemesi lazım. Bölgemizde üç tane fabrika var. İlk beş yüze giren Demir-Çelik fabrikaları, Tat-Metal, Çınar Boru delikli kuruş dahi vermiyorlar bunlar. Ben onların fabrikalarında çalışan insanların evlatlarını spor dalında yetiştirmek için dilenciye döndüm. Her taraftan para istiyoruz . Futbol kulüplerinin yönetim kurulları hem ceplerinden büyük paralar veriyorlar Allah razı olsun onlardan kar, çamur demeden her türlü maça gidiyorlar. Onlara burada saygıyla eğiliyorum. Çünkü onlar hem maddiyatlarını büyük bir ölçüde bu işe veriyorlar hemde büyük fedakarlık yapıyorlar. Ailelerine ayırdığı zamanları bu işe veriyorlar. Futbolla uğraşıyorlar sadece parayı onlar veriyorlar. Belirli spora düşkün sponsorlar  var onlardan  para alamıyoruz ama Ereğli’de sporu seven yüzde 85-90’ı durmadan işleri güçleri bir lira para vermezler bu yönetim istifa işte bu böyle yapıyor o öyle yapıyor karıştırmak için ellerinden geleni yaparlar. 5 tane milletvekili var kaç tane bizde spor branşı olduğundan haberleri dahi yok, ilgileri yok. Ereğliyle zaten ilgileri yok ki. Bir gün gelipte sormazlar ancak boş zamanlarında eğlenmek için önemli maç olduğunda buraya seyretmeye gelirler kahkaha atarlar, gülerler veya üzülür çeker giderler. Bu kadar açık konuşuyorum. Spor yazarları var sırf dedikodu bizi eleştirmek için, yermek için ellerinden geleni yaparlar. Hiç demezler ki madem spor yazarısın ula Tat-Metal ula Demir-Çelik, ula Çınar Boru, ula zenginler bu çocuklar bizim evlatlarımız bunlar spor yapacaklar, sağlıklı yetişecekler, kötü alışkanlıklara gitmeyecekler bu takıma sahip çıkalım bunlara para verin diye önerilerde bulunacağına işte 15 kişilik yönetime para veren, zamanlarını ayıran, kar-çamur demeden her türlü maça giden, büyük maddi varlıklarını ortaya koyan o değerli insanlara zamanlarını küfür etmekle geçirirler. Hiç kimseye para verinde bu takıma sahip çıkalım bunlarda bir yerde pes edecekler demezler. Açık ve net olarak söylüyorum hiç kimse sahip çıkmaz. Bu sahayı on binlerce kişi doldurur önemli maçlarda bir tek kuruş para vermez hiç biriside. Sadece laf atar, pislik atar.

-50 MİLYON BÜTÇESİ VAR-

Bu seneki bütçe değerlendirmesi kulüp genel bütçesi 35 milyon 934 bin lira. Belediye katkısı 14 milyon lira, belediyenin katkısı ayni yardımlar, yeme-içme, yatma yeri, bir yere giderken otobüs parası uçak parası bunlar ayni yardım verebiliyorduk bunların hepsinide. Belediye ayni yardımlarını yapmamış olsa hiçbir şahıs bu işi yönetemez. Bugüne kadar hep şahıslara verdik biliyorsunuz ancak az evvel saydığım fabrikalar bu işe sahip çıkabilirler. Ereğlinin gençlerinin geleceği için. Ama şimdi arıyoruz ayrı ayrı sayın Halil Bozkuş’u da Akın Katı’yı da diğerlerini de hepsiyle teker teker görüştük ama hiç kimse bu işe girmiyor. Yönetim kurulunu topladım onlardan rica ettim hiç değilse dedim Kadın Futbol Takımını birinci süper lig’de 20 milyon gibi bir masrafı var buna sahip çıkalım yani 15-20 kişilik yönetim hiç değilse bile 1’er milyon lira kimse vermiyor. Sadece eleştiri, eleştiri vurun abalıya, vurun abalıya. Maalesef hiç biride yok dedi önümüzdeki günler çok karanlık biz bu işe girmeyiz, ürkmeye başladık dediler ve bu işe girmiyorlar. Biz ona rağmen birkaç gün daha uzattık teklif bekliyoruz, kulübünüzü alırız yönetiriz diye. 2024-2025 tahmini bütçe 50 milyon civarında diye düşünüyoruz. Burada kulübe yüzde 41 civarında ayni yardımlarla belediyenin katkısı oluyordu. Az evvel okuduğumuz tasarruf tedbirlerinde görüyorsunuz. Bir lira dahi veremiyorum, bir forma dahi alamam. Bu çıkan Cumhurbaşkanlığı genelgesi emirleri doğrultusunda o futbolculara bir tane forma dahi alamam. Hiçbir işlem yapamam yani bırak bu işi diyorlar. Yine festivalde yatma yerleri, davetiye basımı, araba verme 500 kişilik gelen dışarıdan gelenlere ihaleyle yemek verme falan hep belediyeden yaklaşık yüzde 40 falan belediyenin. Dışarıdan topladığı iş adamlarından topladığı paralarla bu işe katkıda bulunuyorduk. Yüzde 60’da sağolsun bu işi destekleyen iş adamlarından para topluyorduk. İş adamları şimdi iş adamları derken esnaf telefon ediyor. Çek yazdım, stok yaptım üç ayda malzeme alıyorum ki çünkü 3 günde bitiyor. Ona göre festival var diye çek yazdım ben bilmem ne yapacağım diye haykıranlar da var.   Esnafta büyük bir sıkıntı içerisinde maalesef. Ama bu şartlarda açık ve net olarak söylüyorum futbol takımını da eğer talip çıkmazsa önümüzdeki günlerde futbolla ilgisi olan arkadaşlar daha iyi biliyorlar bir kongre hazırlayacağız ve dondurmaya bırakacağız işte onun lisanı neyse. Futbol lisanı yani maçları durduracağız. 

-GENÇLERE SAHİP ÇIKACAK BİRİLERİ ÇIKSIN-

Allah rızası için bu gençlere sahip çıkacak birileri çıksın. ERDEMİR’den falan para gelmiyor. ERDEMİR Ereğli halkının paralarını alıyor, emlak vergimizi vermiyor. Her gün mahkemeye veriyor ERDEMİR bizi emlak vergimizi vermemek için bu Ereğli halkına yardımcı olmamak için. Elektrik hava gazı tüketim vergisini Karabük ödüyor ama ERDEMİR ödemiyor. Mahkemelerde uğraşıyoruz tabii ki mahkemelerde biz güçlü değiliz onlar güçlü haklı olduğumuz davaları bile kaybediyoruz. Üzülerek söylüyorum yüzde yüz haklı olduğumuz davaları onların kudretiyle kaybediyoruz. Mahkemelerde karar vermiyor, altı ay evvel biten mahkemeler lehimize neticelendi onun bir yazısı yazılacak biz paramızı alacağız, yazdırmıyorlar, beklesin diyorlar. Biraz daha faize tutalım da oradan para kazanalım diyorlar. Açık ve net konuşuyorum. Daha bundan sonrada konuşmaya başlayacağım. Ereğli halkının menfaatleri söz konusu olduğunda beni hiç kimse susturamaz. 3 tane fabrika var Ereğli’de Türkiye’de ilk 500 fabrika içine giren. Bu Ereğli’nin gençleri ne olacak? Onların sırtından para kazanıyorsunuz. Demir-çeliğe işe almıyorsunuz, ‘İmtihanı kazanamıyorlar diyorsunuz. Diyorsunuz ki Ereğli’nin gençleri beyinsiz. Ne faydanız var sizin Ereğli’ye? Hepsine de söylüyorum, bir sosyal olaya girmezsiniz, halkın eğlencesi için her hangi bir para vermezsiniz. Belediyenin haklarını vermezsiniz ki oda parke alsın, asfalt döksün. Şu ortama göre geçti zaten asfalt falan dökme. Bakın tekrar ediyorum bu dönem orta ölçekli belediyelerde çöpü toplayan, suyu evlere veren, memur ve işçisinin maaşını ödeyen belediye başkanı başarılı belediye başkanıdır. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Kolay kolay yanılmadım, yanılmam da. Çok dertliyim. Ereğli’de koskaca Erdemir var, her gün bizi zehirliyor. Gençlerimizi işe almıyor, yağdırıyor Karabük’ten, diğer illerden. Neymiş, sizinkiler imtihanları kazanamıyormuş. Beyinsiz mi bu uşaklar. Eğer bu uşaklar sınavları kazanamıyorsa senin saldığın zehirden dolayı beyinleri çalışmıyor demektir. 

-Takımın ismini değiştirirsem yardım ederim- diyen varsa, kim istiyorsa futbol takımını alsın, adını Daşspor koysun, ne koymak istiyorsa koysun. Yeter ki gençlerimiz spor yapsın, kötü alışkanlıklara gitmesin. Kongre var, kongreden evvel ayarlayalım, gelsinler isterse kulübe adını koysunlar.”


Yorum Ekle