SON DAKİKA

Kaymakamlık, 65 Yaş üstü vatandaşın görüşüne başvuruyor

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı özel Çilek Halk Otobüslerine ücretsiz biniş hakkı için 65 Yaş üstü vatandaşın görüşlerine başvuruyor 22 Kasım, 2021 10:52 Güncelleme: 22 Kasım, 2021 10:52 Kaymakamlık, 65 Yaş üstü vatandaşın görüşüne başvuruyor

Koronavirüs salgını sürecinde askıya alınan 65 yaş ve üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarında serbest kart kullanımını Türkiye genelin de yeniden kullanıma açıldı. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Kdz. Ereğli'de yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar normal ücretli binişlere devam etmekte. Ereğli'de ücretsiz biniş kapsam dışı.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta,Kdz.Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen ve Kdz. Ereğli Şöförler Odası Başkanı Cevdet Civelek Kdz. Ereğli Kaymakamlığı'nın aldığı karara tepki göstermişlerdi.

Çimen ve Civelek, şoför esnafımız borç batağında. Çıkarılan bu yasa, kabul edilebilir değildir. Bunun bir adaletsizlik olduğu aşikardır.Banka kredilerinin 180 günden 90 güne indirilmesi, SGK ve vergi borçları, sanayi esnafına ve belediyelere olan borçları belini bükmektedir. Borçlara gelen faizlerde cabasıdır.

Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Zonguldak Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve devletimizden yardım bekliyoruz. Şoför arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderileceğine inancımız tamdır.Kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz." Açıklamasını kamu oyu ile paylaşmışlardı.

Öte yandan, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı,  özel Çilek Halk Otobüslerine ücretsiz biniş hakkı için 65 Yaş üstü vatandaşın görüşlerine başvuruyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfın da görevli bir Memur, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden görevli bir Polis ve Belediye den görevli bir personel gün için de Kdz. Ereğli duraklarda bekleyen 65 Yaş vatandaşlara otobüslere ücretsiz binip, binmediği hakkında görüşlerine başvurmakta.

Otobüs şöförü ile karşı karşıya kalmamak adına ücretli toplu taşımadan faydalanmanın daha mantıklı olduğunu söyleyen yolcuların yanı sıra azınlıkta kalan bir kısım 65 Yaş üstü kişiler ise Kaymakamlığın görevlendirdiği memurlara imza karşılığın da itrazda bulunmakta.

Yapılan her itraz ise; Halk otobüslerine günlük otobüs başına 160 TL Civarın da ceza kesilmesine sebebiyet vermekte.

Yorum Ekle