SON DAKİKA

İMAM HATİP ORTAOKULU'NUN YAPIMINA BAŞLANDI

Ereğli'de İmam Hatip Ortaokulunun yapımına başlandı. Okul binasının 2015 yılı Ekim ayında teslim edileceği belirtildi. 21 Eylül, 2014 16:08 Güncelleme: 21 Eylül, 2014 16:08 İMAM HATİP ORTAOKULU'NUN YAPIMINA BAŞLANDI

Ereğli' ye bağlı Kavaklık mahallesi Halkapınar Sokak’a geçtiğimiz yıl yapılması planlanan ancak itirazlar nedeniyle geciken 24 derslikli okul inşaatı için çalışmalara başlandı. İnşaat çalışmaları hakkında bilgiler veren harita mühendisi Gökhan Göktaş, Okulun yapımına bir yıl önce başlanması gerekirken gelen farklı talepler nedeniyle geciktiğini dile getirdi.  Göktaş “24 derslikli İmam Hatip Orta Okulu bu bölgemizde yapılacak. Bu okul bu bölgeye geçen sene yapılacaktı. Fakat bazı iyi niyetli fakat bilgisizce yaklaşımlar,farklı talepler, önü ardı düşünülmeden yapılan taleplerle 32 dersliğe uğraşılmıştı. Bu bölgede 1 sene önce vurulacak kazma 1 sene sonraya kalmıştır, olsun yine de yine de başladık inşallah. Bölgemizde İmam Hatip ile ilgili büyük sıkıntılar vardı. Bu İmam Hatip ile ilgili emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

OKUL BİNASI 2015 EKİM AYINDA TESLİM EDİLECEK

Okulun yapım ihalesini alan Alim İnşaat Firması’nın sahibi Halim Şen’de 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu’nu en hızlı şekilde yaparak eğitim-öğretime açılmasını sağlamak istedikelrini söylediği konuşmasında "Okulun maliyeti 2 milyon 400 Bin TL. Biz inşaat 2015’in Ekim ayı sonuna kadar teslim etmeyi düşünüyoruz. Fazla hızlı çalışabilirsek 2015 yılı öğretimine yetiştirmeyi düşüyoruz. “Bismillah” dedik işte bugün hafriyat için. Belediyenin imar yollarını bulduktan sonra okul inşaatına başlayacağız. Şimdi arazinin bir temizliğini yaptık. Ondan sonra belediye çevrede olan imar yolarını bulacak, bizde inşaatımıza başlayacağız. Projemiz normal tip proje 24 derslik. İçinde sadece çok amaçlı salon var. Mevcut bu Kepez de Ören de yapılan okul projesinden. Biz bu civarda bu sene Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu’nu teslim ettik 8 derslikli. Şu anda da Ekim ayı sonunda Allah nasip ederse 16 derslikli Ören İlköğretim okulunu teslim edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle