SON DAKİKA

"HERŞEY GÜLÜÇ İÇİN"

Saadet Partisi İl Başkanlığı’ndan ayrılarak AK Parti’ye geçen ve bu partiden de 20 yıldır yaşadığı Gülüç beldesinde Belediye Başkan adayı olan İsmail Yılmaz, seçilmesi halinde geleceğin Gülüç’ünü nasıl gerçekleştireceğini açıkladı. 24 Şubat, 2014 17:48 Güncelleme: 24 Şubat, 2014 17:48 "HERŞEY GÜLÜÇ İÇİN"

Röportaj: Seyhan DİKAY

Saadet Partisi İl Başkanlığı’ndan ayrılarak  AK Parti’ye geçen ve  bu partiden de 20 yıldır yaşadığı Gülüç beldesinde Belediye Başkan adayı olan İsmail Yılmaz, seçilmesi halinde geleceğin Gülüç’ünü nasıl gerçekleştireceğini  açıkladı. ‘’Her şey Gülüç için’’ ve’’İşimiz Hizmet Gücümüz Millet’’sloganıyla seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Yılmaz röportaj konuğumuz oldu.

AK Parti Belediye Başkan adayı Yılmaz,Gülüç’ün dünü ve bugününü siyasal, sosyal ve kültürel açıdan değerlendirdi. Bu dönem aday olmayan ve 30 Mart’da görevi sona erecek Belediye Başkanı  Aydın Güngör'e beldeye büyük hizmetlerine teşekkür eden Yılmaz,  söyleşimizde projelerini ayrıntılı olarak  açıkladı.  Yılmaz ile yaptığımız söyleşiyi okurlarımızla paylaşıyoruz.

S.Rota Haber okurları için kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1972 Trabzon doğumluyum, 1976 yılından bu yana Kdz.Ereğli'de ikamet etmekteyim, Endüstri Meslek Lisesi tesviye bölümünden mezun olduktan sonra  Üniversite eğitimime Maliye  Bölümü 2. Sınıfta bırakarak iş hayatına girdim.Evli ve 5 çocuk babasıyım.

Siyasete lise yıllarında Refah Partisi Gençlik Kollarında başladım.Fazilet Partisi'nde alt kademelerde , Saadet Partisi'nin de kurucuları arasında yer aldım, Gençlik Kolları Başkanlığı , 2005-2012 yılı arasında Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı yaptım. Bu arada 2004 yılında Ormanlı Belediye Başkan adayı 2007 ve 2009 Genel seçimlerinde Saadet Partisi Zonguldak 3. sıra Milletvekilliği adaylığını mevlam nasip etti. 2012 yılından sonra  Saadet Partisi  Zonguldak İl Başkanı olarak devam ettim.

Ak Parti'den aday adaylığınızın temelinde ne var?

2013 yılında yaşanan gezi olayları başladıktan sonra Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Saadet Partili kardeşlerimizi aramızda görmek istiyoruz dedi, biz bu memlekette 28 Şubat'ı yaşamıştık o olayların sonucu tekrar 28 Şubat'a dönülmesi için hareketler vardı, bizde aklı selim olarak siyasi hayatımıza Ak Parti'de devam etmemiz gerektiğine inandık, bu konuda bize teklifler geliyordu zaten , burada ki arkadaşlarla beraber olalım , bu bir nasip işiydi, bizimde kendimize göre istişarelerimiz oldu, yani karamızı Ak Parti'ye geçiş noktasında tamamladık, 2013 yılının Temmuz ayı başlarında Ak Parti'ye katıldık.Tabi bu katılımımız Gülüç'te sanki direkt  Belediye Başkanı gibi algı uyandırdı. Bu da gayet normaldir, siyasi geçmişi bu kadar dolu olan insanın istifa edip, Ak Parti’ye katılması birileri tarafından ‘’Kesin adaydır’’ diyerek algılandığı için bizim açımızdan olumlu bir gelişme oldu. Asıl sebebi de şu; diğer Belediye Başkan  aday adayı arkadaşlarımız bizden sonra ortaya çıktı.bu da benim için halkın gözünde bir artı oldu,

Şu da bir gerçek, Gülüç'te söylemlerine itibar ettiğimiz, değerli büyüklerimiz, kanaat önderleri yaklaşık 2 yıldır,‘’Başkan partine bakmadan sana oy vereceğiz’’dediler.Aydın Bey'de tekrardan Belediye Başkan adayı olmayacağını söylüyordu,böyle olunca burada da siyasi bir boşluk meydana geleceğinden, halkın teklifleriyle potansiyel bir adaydık, biz de çalışmalarımıza Ak Parti saflarında devam etmeyi uygun gördük. Çünkü özünde çok ayrı şeyleri düşünmediğimiz Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, geçmişte omuz omuza çalıştığımız ağabeylerimiz oldu.Yani bu geçiş Ak Parti'den CHP’ye, CHP’den Ak Parti'ye geçiş gibi değil. Aynı misyonun, aynı tabanın insanlarının bir arada buluştuğu bir teşkilattır. Bu geçişte benim açımdan ve halk açısından ,"Amanda niye geldi ?’’ gibi algılanmadı. Bunu da samimi söylüyorum. Belki de en rahat sindirilebilen adaylardan biriyim. Ak Parti tabanında büyük bir sevinçle karşılandı diyebilirim. Benim şahsım açısından büyük bir avantaj.Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz,İl,İlçe, Belde Başkanlarımız sağ olsun bizi bu onurlu göreve layık gördü.

Gülüç'ün çok iyi hizmet alabilmesi için Ereğli siyasetinin etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Geçen gün Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç'e geldi, konuşmasında şunları söylüyordu, ben yapacağım, o zaman bende diyorum madem siz yapacaksınız sizin Gülüç'te partinize Belediye Başkan adayına ihtiyacı yok, siz Gülüç'ten  meclis üyesi atayın, zaten görüyorum ben bunu, atadığınız zaman Başkan değil, meclis üyesi seçiyorsunuz, Hedefleri şudur, kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıktır bu normalde, Gülüç'e Belediye Başkanı seçmiyoruz, 30 Mart seçimlerinden sonra Kdz.Ereğli'ye katmanın hesabını yapıyoruz, bununla ilgili çalışıyoruz dediklerini biliyorum, bunun dışında Halil Bey, Gülüç'ü kaybetme korkusuyla beraber bunları söyledi ,dilekçe verdi, Mahkemeye verdi, Gülüç'ü Ereğli'ye katıyoruz dedi, o gün Gülüç'e geldiği zaman yaptığı konuşması kayıtlarda mevcut, Gülüç'ü CHP’ye verirseniz dilekçe'yi geri çekeceğim diyor. Bu milletle dalga geçmektir,alay etmektir, bu milletle oynamaktır. Gülüç halkı sizin oyuncağız değil.İki dönemdir de siz Gülüç'ü almak için uğraşıyorsunuz ama Gülüç halkı Gülüç'e sahip çıkmıştır. Onun için bu politika tutmayacak. Biraz gerçekçi olmak lazım. Gülüç Ereğli'den nimet alamıyor noktasına gelince,biz şunu da gördük 2009 seçimlerinde,Ormanlı Belediyesi'ni CHP almıştı. Yaşar Sever Beyefendiye  kan kusturdular. Ormanlı'ya asfalt döktüler 2011 seçimlerinde Halil Bey'in eşi Neriman Hanım Milletvekili seçilemediği için Ormanlı'dan oy alamadıkları için Ormanlı'yı kendilerine mahkum etiler. Halil Bey, durduk yere kimseye destek vermez, Açıkca söylüyorum. Ben Kdz.Ereğli'de siyaset yapmış bir insanım, Halil Bey'in tutumu Gülüç'e zarar veriyor. Şunu kabul ederim, Belediyeler arası işbirliği olur, kavgasız  bunlar geçinebilir. Biz Halil Bey ile kavga etmeyeceğiz. Öyle bir derdimiz de yok.  Ama siz Gülüç halkını pasifize ederek, Gülüç halkının onuruyla, gururuyla  itibarıyla da oynamaya kimse müsaade etmez.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın seçimi alacağını ve bu doğrultuda mı kavga etmeyeceğinizi söylediniz. Bunu biraz açar mısınız ?

Seyhan Hanım, ben o manada söylemedim, Ak Parti 25 Belediye'nin tamamını almaya talip , İnşallah Kdz.Ereğli'yi de alacağız, Gülüç'ü Ereğli'den ayrı düşünmek mümkün değil, ama Gülüç'ü Ereğli'nin siyasetine, kendi siyasetine de alet etmekte doğru değil.Burası da kurumsal bir yer. Kendini taşıyabilecek hizmeti aynı noktalara getirebilecek bir yer.  Şu an Gülüç Beldesi 7 tane İlçenin dışında en büyük Belde. Gülüç göç alan bir durumda onu da söyleyeyim, Tersaneler kapatılmış, belli bir noktaya kadar çalışmalar indirilmiş , bundan önce 7440 olan nüfus 7640'a çıkmış,Gülüç'te eksiklikler var doğrudur. Yani her şey dört dörtlük değil. Ereğli'de bugün Halil Bey'in Gülüç üzerinden siyaset yaptığı noktada Ereğli'de biz 20 yıldır katalogları görüyoruz, takvimleri görüyoruz, ama o takvimler içinde bugüne kadar bir tane proje yok.Temel attı şimdi terminal yapıyor.hedefi neydi ? o zaman hatırlarsınız, Batı Karadeniz'in en büyük terminalini yapacağım diyordu, şimdi ise en modern terminali yani güdükleştirmeye başladı, anlatabiliyor muyum , kaldı ki  o terminalin banka kredisi bizzat Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan tarafından çıkartılmıştır, Ereğli Belediye'si Ak Parti'nin Belediyesi değil. Biz bunun önüne köstek olalım denmemiş, hizmetse hizmet demişiz, İktidarın da yüzünü Ereğli'ye göstermişiz, Adliye Sarayı, Okul,Hastane, siz Hastane'nin yerini 5 Trilyona satmışsınız, böyle bir gerçek yok, yeriniz varsa verirsiniz hizmet olarak geri döner, ama Halil Bey'in böyle bir tutumu olmasına rağmen Hükümet 5 Trilyon para vererek Hastaneyi yapıyor, bunu halk bilmeli. Ak Parti Ereğli'ye hiç bir şey yapmıyor demek vicdansızlıktır.Tabi ki eksikler olacak. Şu anda  Gülüç'te iki tane Okulun temeli atılacak. Vesile Dikmen İlköğretim okulu yıkılacak, 24 derslikli tek öğretim, ayrı bir bölgede yine 24 derslikli yeri tahsil edilmiş durumda, onunda işlemleri bittikten sonra Gülüç iki tane okul kazanacak. Yani bir Hükümet bir Beldeye yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret ediyor. Yeter ki siz gidin o kapıları aşındırın. Sağ olsun Aydın Bey bu nokta'da Gülüç'e Okullar anlamında, çevre anlamında çok şeyler katmıştır.

Sizce Gülüç'ün en öncelikli sorunları nelerdir?

Gülüç'ün en büyük ve en öncelikli  sıkıntılarından birisi , belirli noktalarda yolların asfaltlarının bozuk olması ,bu da şununla alakalı yapılmış olan asfaltın, elektrik kabloların yer altına alınması , Türk Telekom ve Dergaz'ın alt yapı çalışmasından kaynaklanıyor.bu sıkıntı belli noktalarda giderilmedi, lokal çalışmalar yapıldı, biz inşallah bu eksiklikleri asfaltla, gerekli  yerlerde parke çalışmalarıyla tamamlayacağız , en büyük sorunlarından bir diğeri de pazar yeri yolunun açılamamasıydı, pazar yerinin istimlak noktasında sıkıntıları vardı, 18 Mart 2014 tarihinde istimlak sorunu da ortadan kalkmış olacak inşallah Mevlam bize o yolu açmayı nasip edecek , bizim şu sorunumuz yok, acaba biz Belediye'yi alırmıyız diye bir korkumuz yok hamd olsun, biz hangi programları daha hızlı yaparsak seçim çalışmasından sonra birden hız verebiliriz diye çalışıyoruz, kaybetme gibi bir lüksümüz korkumuz yok,bizim hedefimiz planımızı programımızı tamamen seçilmiş gibi hareket ediyoruz şu anda, bütün hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz,Geçtiğimiz hafta Kocaelin'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ile toplantı da beraberdik, bize ilgi gösterdi, eskiden beraber çalıştığımız ağabeylerimizdendi.Sayın Işık, ne istiyorsanız sizin yanınızdayız yeter ki bize proje getirin dedi.bizde bu nokta da Hükümetin de desteğini yanımıza almak için gayret ediyoruz,bazıları şunu söylüyor özellikle muhalefet partisi diyorlar ki ! Hükümetin desteği olmayan hiç bir Belediye ayakta duramamış,biz bunu söylemiyoruz Belediye'nin kendi gücü var,siz bir şeyler üretmek zorundasınız , bunu yaparken az önce söyledim Sayın Halil Posbıyık ,devletin gücünü  arkasına almıyor mu? krediyse kredi verdiler , devlet okulları, devlet kamu alanlarını kim yapıyor devlet yapıyor, bugün Halil Bey'in Atatürk Kültür Merkezinin yerini parselini Hükümet yaptı. Sayın Zonguldak Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan sayesinde verildi, siz daha ne istiyorsunuz ? hani siz destek almıyorsunuz,  80 ila 100 trilyon arasında bir bütçeye hükmediyorsunuz, bunu getiripte Gülüç'ün 300 bin-500 bin  bütçesi ile kıyaslarsanız bu çok gülünç olur.burada tabi ki sizin becerileriniz , istemelerimize bağlı siz de gidip isteyeceksiniz , bizde gidip isteyeceğiz, projelerimizi ortaya koyacağız, Sayın Bakanım, Sayın Müsteşarım kim ilgileniyorsa bu nokta da bunların tespitlerini yaptık, ne yapılabilir bunları istedik,  Gülüç'ün aman aman böyle aşılamayacak sorunu yok.

Nasıl bir Gülüç hedefliyorsunuz?

Millet bizden çok şey istemiyor aslına bakarsanız, Gülüç'ün inşallah caddelerinin  ışıklandırmayla beraber her noktasında tamamlanacak. Gülüç'e girdiğiniz zaman insanlar,’’Biz nereye girdik ‘’diyebilecek. Gülüç'ün en büyük sıkıntılarından birisi de  imar noktasında yapılan çalışmalarla alakalı. Yakında Gülüç yeni bir imar'a kavuşacak.İller Bankası’nca onaylandı.Gülüç'te dar yollarımız var.Bunun sebebi de  sağda  ve solda ki arsaların terklerinin yapılmaması. İnşallah biz geldiğimiz zaman o vatandaşlarda da birebir görüşüp onların da terklerini sağlayıp yolları ana ölçülerine getirmek için gayret edeceğiz.Yaptığımız yeri bir daha yıkmayacağız.Yapıyoruz yıkıyoruz. Ondan sonra altyapı anlamında da sıkıntı yaşıyoruz.Yazık bu milletin bir kuruşunu çar çur etmeye. Gülüç'te çocuk parkları ile ilgili sıkıntılar var.Bununla ilgili de yer tahsislerinde, mahalle aralarında imar'dan kaynaklanan, yeşil alanların olmamasıyla alakalı. Gülüç'te yapılan bütün çalışmalar arsa üzerine bina yapılmasına yönelik, ama onları parseller halinde bölüştürmediklerinden her  4 mahallenin yer anlamında sıkıntısı var. Gerekirse istimlak ederek, halkın gönlünü alarak , diyelim ki  vatandaşın ufak bir yeri varsa bir şey yapamıyorsa, değerini verip,  o yeri alıp çocuk parkı , gençlerin gelip eğlenebileceği vakit geçirebileceği yerler oluşturacağız. Gençlerin ve çocukların rahatlıkla  ulaşabileceği bir noktaya gelecek, Gençlik ve spor merkezinin dışında  bayanlarla alakalı Fitness salonu belki uç bir şey ama Gülüç halkı kendini aşmış durumda., Halk Eğitimle ortaklaşa el emeğiyle alakalı el becerisi kursları düzenleyeceğiz.

Pazar Yeri'nin üzerinde ki dükkanları kullanmayı düşünmez misiniz?

Düşüneceğiz, ancak bütün sıkıntımız şu yolun açılamaması.Pazar yeri güzel bir pazar yeri. sadece haftanın iki günü açık olması ve diğer günler atıl durumda olması buraya yapılan günahtır. Yol bir açılırsa pazar yeri kendiliğinden dolacak. Ben şuna da inanıyorum.Biz pazar yerini canlandırabilirsek, Ereğli'den de buraya pazar'a insanlar gelecek. Neden gelmiyor? Pazar yeri bitmemiş, araç park edemiyor. Pazaryerini Gülüç'e yakışır halde bir cadde haline dönüştürdükten sonra kendiliğinden oralar canlanacak.Pazar yeri tam anlamıyla bittikten sonra Belediye dükkanlarını kiralama  talepleri olacaktır.

 

Zonguldak'ın parlayan yıldızı olarak isimlendirilen Gülüç parlayabildi mi?

Gülüç tam istediğimiz noktada parlayamadı. Yani bunu da söylemek bir şey yapılmadı anlamında değil. Daha çok şeyler olabilirdi diye düşünüyoruz. İnşallah biz bu eksiklikleri tamamlamaya talibiz. ‘’Efendim 10 yıldır burayı iktidar partisi yönetiyor .Gülüç'e hizmet vermedi’’ demekte vicdansızlıktır, bunu söyleyen arkadaşlardan bir tanesi bu partinin 5 yıl Belediye Meclis üyeliğini yapmıştır.burada bir şey yapılmamışsa bunda senin de vebalin var, madem bir şey yapılmamış sen yapmamışsın derim ben, sen istememişsin , sen buranın yerlisisin öyle diyorsun her sokağa çıktığında , yani bunu söylerken farklı noktaya çekilsin diye söylemiyorum, sen buranın evladıyım dediğim zaman sen bu görevi yerine getirmediğini söyleyebilirim sana ben,bunu da kullanmak biraz insan dışı bir durum bana göre, vicdansızlık olur, çözüm, tabi ki eksikleri söylemek,evet  ben Ak Parti'nin  Belediye Başkan adayıyım, Gülüç'te Ak Parti'nin Belediyesi şu anda , eksiklikleri söylemek birilerini incitmek anlamında değil, eksiklikleri sokağa çıktığımızda illaki bizde görüyoruz, neyin eksik neyin fazla olduğunu bunu söylemek bana göre erdemdir,onun için biz Aydın Bey'e yaptığı her iş noktasında teşekkür ediyoruz, eksik olanlarını yapmaya talibiz biz,bunu yapabilecek kadrolar var bizde ,bunu yakında herkes görecek,aday  adaylığım noktasından ismimiz bile  adaylıklar bile konuşulmadan kesin aday gözüyle algılanmak bizim misyonumuzla alakalıydı,halkın bize bakışıyla alakalıydı, bizim bakışımızla normal bir vatandaşın bakışı arasında fark var, ben baktığım yerde estetik arıyorum, ben baktığım yerde imarın çarpıklığına bakıyorum, niçin böyle olduğunu sorguluyorum, bunu değiştirme hakkım şu anda yok, ama bundan sonrakilerde müdahale etme hakkımız olacağını düşünüyorum.bundan sonra Gülüç farklı noktalara gelmeli ben her zaman şöyle söylerim, ev sizin olabilir de göz bizim, göz zevkimize de hiç kimsenin bozmaya hakkı yok, mesela şunu yapmak için gayret edeceğim,Hükümetin'de bu yeni çıkan yapı denetim kanununa göre,eski binaların dış cephelerinin mantolanması noktasında 2017'nin sonuna kadar zaman tanıdı, bu şu demek eski binalarda boyalı hale gelecek demek yani onun için vatandaşında bu konuda çalışmaları var, ama biz şuna müdahele etmeliyiz diye düşünüyorum, renklerini vatandaşların seçtiği için , bir güzellik bir estetik anlamında buda bana göre belediyenin en büyük görevlerinden bir tanesi

Derenin Islahı ile ilgili bir çalışmanız ve sahil projeniz olacak mı ?

Derenin ıslahı ile alakalı projemiz var ama, Marina değil tabi ki ,öyle bir marina yapmayacağız Devletin gücü olmadan ıslahı yapmanın kimsenin şansı yok. Diğer parti'nin aday arkadaşımız ‘’Her şeyi Halil ağabeyim yapacak’’ diyor. Ben gene aynı şeyi söylüyorum. Marinayı yapmayı Halil ağabeyinin gücü yetmez. Çok uzağa gitmeyin. Kaymakamlığın yanında ki derenin yanından geçerken burnunuzu tıkayıpta geçiyorsunuz. Gülüç'e farklı projeler sunan Halil Bey,kendi burnunun dibinde ki dereyi göremiyor.  Onun için orayı yapamayanların buraya herhangi bir vaad'de bulunmaya hakları yok.Erdemir ile işbirliği yaparak sahil projemiz olacak. Çünkü karşı taraf Erdemir’e ait.

 

Erdemir ve Türk Metal Sendikası’nın Gülüç’e katkıları veya katılımları konusunda görüşünüz nedir?

Sağ olsun Aydın Bey,Erdemir ile yıllarca ilişkilerini sıcak tuttu, Erdemir ile alakalı bizde aynı yolu izleyeceğiz.Halil Bey kavga ederek alıyor farkındaysanız, Biz ikili diyaloglar içinde Erdemir ile  işbirliği içinde olacağız. Sonuçta Ereğli'nin Gülüç'ten,Erdemir'in Gülüç'ten  ayrı bir bağı yok. Bu topraklar Gülüç halkının toprakları. Yıllarca Gülüç halkı oraları ekti biçti. Gülüç halkının geçmişi, anıları var Erdemir'in toprakları üzerinde. Erdemir'in Gülüç halkına vefa borcu var. onun için  Erdemir'in   bize kucağını açacağına inanıyorum. Erdemir’in en büyük desteğini alacağımıza inanıyorum.

Gülüç Belediye Başkanı sizce başarılı değil mi?

Başarılı mıydı ? başarısız mıydı ? sorusuna cevap vermek benim hakkım değil .Aydın Bey ,çok sevdiğimiz değer verdiğimiz  bir kişi. Gerçekten bir 15 sene öncesinin fotoğrafına bakın, artıları çoktur. Aydın Beyi  başarılı buluyorum.  En azından Belediye'nin imkanlarını çar çur etmedi.  Belediye'nin , devlete kamuya borcu var.SGK, vergi ve emekli sandığıyla alakalı.

Aydın Bey burayı devir aldığında burada 120 personel çalışıyordu, bir tane adam işe almadı Aydın Bey, 65 personel emekli oldu, ortalama 80 bin Türk Lirası tazminat ödediler, 5 - 5.5 trilyon Belediye sadece tazminat ödemiş, ödemeye de devam ediyor, kısıtlı imkanlarla, borçlar tamamiyle kamuya olan borçlar. Bir başarısızlık olarak algılanmasın. Bugün Ereğli Belediyesi'nin 30-40 trilyon borcu olduğu söyleniyor.Yatırımdan kaçmıyor.120 trilyon'da gelen parası var.

Sosyal, kültürel ve özellikle eğitim kurumları açısından Gülüç belli bir konumda, Gençlere, ev hanımlarına, çocuklara ve spora bakışınız nedir?

Şimdi burada Çengel Burnu Sitesi karşısında halı saha'nın olduğu yerde,Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve spor merkezi yapıyor,  bu Gülüç için bir  katkı, aslında bu proje Ereğli'ye uygulanacaktı ama Halil bey'in inadı yüzünden, yer göstermemesi yüzünden Gülüç'den yer gösterildi, yer tespitleri bitti .İhale aşamasında şu anda, Gençlik ve spor merkezi bu gençlerin aktivitelerini çözebilecek bir noktada  her türlü ,masa tenisinden ,eğer  yapılabilirse yüzme havuzuna kadar böyle bir kompleks,Taekwondo , güreş, basketbol aklınıza ne gelirse Kafeteryasıyla da o bölge tamamen Gülüç'e hitap edebilecek.

Tersanelerin Belediye ile işbirliği ve ortak çalışması olacak mı?

Tersanelerle alakalı biz onlara düşüncelerimizi söyleyeceğiz, onlara bizim Belediye olarak yapmamız gerekenler nelerdir ? eksikleri nelerdir? bizim gücümüzü aşan noktalar var, maddesel anlamda belki sıkıntı yaşanabiliyor,dünyada küresel anlamda gemi sektörü ile alakalı  bir dönem bizde kendi şirketimizle orda hizmetlerde bulunduk, ama biz son dönemine denk geldik, gemi sektöründe yaş sınırı getirmişlerdi, 20 yılı 10 yıla düşürdükleri zaman 10 yaşına yaklaşan gemilerin yerine yenisi yapılması noktasında  bir çalışma vardı, hatırlarsınız 2015 yılına tüm siparişlerimiz dolu diyordu Tersaneciler, 10 yaştan tekrar 20 yaşa çıkınca siparişlerini yaktılar, yani teminatını yakarak bu işi götürdüler ama bu şu demek değildir ki yeni bir şey olamaz mı ihtiyaçlar geliyor ufak gemilerle alakalı , farklı noktalarda çalışmalar yapılabilir, Belediye olarak bizim onlara yapabileceğimiz en büyük destek kendilerinin bizden  belediye'den isteyeceği alt yapıdır belki ,bu hizmetleri yaparken de Devletin, hükümetin gücünü de tersaneler üzerinde desteği anlamında da her zaman yanlarında olacağımızı belirtiyoruz , gelin sıkıntılarınızı beraber giderelim.kime gidilmesi gerekiyorsa,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı , Ulaştırmaya bağlı ama sanayi ile alakalı , ne gerekiyor ne sıkıntınız var gelin bizden isteyin noktasındayız, bizi aşan noktalardan ziyade bu sanayicilere destek olmak zorundayız, önce den çalışan sayısı tersanelerde 7500 idi, şimdi ise 1000'in altında 700-800 kişiye düşmüş, çalışan sayısını tekrardan 3000-3500'e çıkardığımız zaman Gülüç kendiliğinden talep olarak kabul edilecek,inşaat noktasında kabul edilebilir, yeniden göç alma noktasında kabul edilebilir onun için tersaneler bizim vazgeçilmezimiz onu söyleyeyim, biz Belediye olarak onlar ne istiyorlarsa hangi ihtiyaçları varsa çözüm noktasında biz her zaman onların yanındayız.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığını CHP’nin veya AK Parti’nin Kazanması halinde nasıl bir işbirliği planlıyorsunuz?

Bir kere şunu söyleyeyim Belediye Başkan adaylığıma acaba orayı Ak Parti alırsa ben olurum diye girmedim, CHP'de alırsa aynısı geçerli.Öyle bir hedefim yok. Benim hedefim Gülüç'e Belediye Başkanı olmak. Gülüç'e hizmetkarlığa talibim. Bana sağdan soldan gelecek himmetlere değil, kendi gücümüzü ortaya koymaya talibim. Yani bugün yapılabilecek en büyük hatadır. O zaman biz burada Belediye Başkanı olamayız. Her şeyi bir yerden beklemek acizliktir. Kendimiz eğer bir şeyler becerebiliyorsak üstüne koymakla yardımsa buna varım. (Biz yapmayacağız Halil ağabeyim yapacak)  ise  o zaman sana gerek yok derler .  (Ben yapmayacağım Ereğli'yi Ak Parti alacak) dediğim zaman burada benim başkan olarak zaafiyetim ortaya çıkar.. O zaman bizim burada olmamızın hiç bir mantığı yok. Bunu açık ve net söylüyorum. Biz Gülüç'ün kendi çarkını döndürülebilecek durumda olduğunu biliyoruz. Çok olmaz az olur, ama Hükümet'ten destekse doğru.Belediye  ile iş birliğine gitmekse doğru. Biz kendi Gülüç'ün döngüsünü kendi içinde döndürebileceği bir Belediye arzuluyoruz.eksik olan makina parkının genişletilmesi çalışmalarımı  tamamladım.Gülüç'e nelerin ihtiyacı olduğunu , bunların sözlerini aldım, yani bugün şunu söyleyebilirler şimdi niye getirmiyorsun o zaman ? ben diyorum ki böyle bir talep gelmedi, aday adayı olduktan sonra kendime göre bir çalışma yaptım, hatta aday adaylığım sürecinden bu yana çalışıyorum , ne yapabiliriz? ne getirebiliriz? bununla ilgili de birileri şunu demesin şimdi getirsin Ak Partili Belediyesi değil mi? böyle bir talep gelmedi bu zamana kadar.

Belediye Meclisi'nde nasıl bir sıralaması düşünüyorsunuz?Mevcut Belediye meclis üyelerinden yararlanır mısınız?

En zor dönem Belediye Meclis üyelerini belirleme dönemi gibi düşünülür, pırıl pırıl, idealleri Gülüç'e hizmet olan 9 tane yedeklerimizle beraber meclis üyemizi belirledik,

Biz şu kararı verdik, yeni yüzlerle çıkalım, bir tek Çengel Burnu Mahallesinde İrfan Çalı ağabeylerimizle devam edelim, o da zaten bir dönem ara vermişti, şu an ki mevcutlardan hiç bir tanesi listemizde yok. Bu onların bu işi yapamadığı anlamında değil, biz yeni yüzlerle ortaya çıkalım imajıydı. Yeni bir heyecanla yola çıkmak istememizdendir.İnşallah iyi olacağını ümit ediyorum. Bu liste doğru bir liste. Diğer partilerin korktuğu bir noktaya geldik,

AK Parti Gülüç Belediye Meclis Adayları

1-      Baki Çakır

2-      Hasan Polat
3-      Ömür İlgi Özdemir Alp

4-      İrfan Çalı

5-      İmdat Güngör

6-      Engin Mazlum

7-      Hasan Ertaş

8-      Sinan Eryürek

 

KONTENJAN

Şükrü Arslan

Gülüç'te  bayanların ve gençlerin siyasetteki yeri nedir?

Bana göre gençlerin bire bir bu işin içinde olması lazım, bu bir jenerasyon değişikliği aslında biz yaşlılarla çekilin çok yaşlandınız demiyoruz, öyle bir derdimiz yok,onlar bizim için her zaman bir değer bizim yanımızda bizimle beraber bize güç veren bir manevi yanları olmalı, yaşlara değil, kişilerin ufuklarına bakıyorum, bir kişi 20 yaşında olur ama 70 yaşında ki bir insanın ufkuna erişemeyebilir, kişi 40 yaşındadır ama hiç bir şeyi becerememe durumunda da olabilir, ben  yaşta değil vizyona, ufka bakarım , yaşlılık benim için eksiklik değil bana göre , yaş anlamında bazen siyaset yapılıyor, ben bunu hoş bulmuyorum,bugünün gençleri yarının yaşlıları onlara da saygısızlık yapma hakkına sahip değiliz, çekilebilmesi gereken noktada çekilmeli insanlar artık tamam ben yokum diyebilmeli , bunları yaparken gençlerinde aktif olması lazım, gençler bu işin içinde olduğu zaman bir dönem sonra kendileri bu koltuklarda olacaklar ,işte biz bu işlere 1989 yılından beri en alt kademelerden geldik, ne diyorlar tırnaklarımızla bir yerlere geldik, Mevlam nasip etti, biz çizgimizde hiç bir değişiklik yapmadık, bir noktada bir hizmete talip olduk, bize dediler ki mahalle sorumlususun eyvallah dedik, Gençlik kolları Başkanı olacaksın tamam dedik, yani hiç bir zaman göreve talip olmadım onu söyleyeyim, her zaman görevi verdiler, İlçe başkanlığı da böyle oldu, Belediye Başkan adaylıklarım da böyle oldu, Milletvekili adayı olacaksın, Baş üstüne dedim, İlçe  Başkanlığından ayrıl dediler bana, ne yapacağız ? dedim, Başkan yardımcısısın dediler, dedim ki!  tamam,Biz hiç bir zaman göreve talip olmadık, çünkü biz şuna inanıyoruz, eğer ki siz bir göreve talip olursanız diyor o görevle Allah sizi baş başa bırakır, yok o görevi size birileri yapın derse kaçmayın, o zaman Allah'ta sizinle beraberdir.Ben bu destur'a göre hareket ediyorum, Belediye Başkan adaylığımda böyle olmuştur onu söyleyeyim, talepler üzerine burda olmalısın istişare'den sonra biz aday adaylığına müracaat ettik, ama mevlam nasip etti, biz adayız kesin gözüyle bakmadık,program neyse prosüdür neyse onu yerine getirdik, bu yola girdik mücadelemizi yaptık, Mevla'da nasip etti.

Son Olarak okuyucularımıza ve Gülüç halkına neler söylemek istersiniz?

Benim söylediğim ilk noktaya döneceğim, biz Gülüç'te Belediye Başkanlığı'na talip olmadık, biz Gülüç'ün halkına, kardeş, arkadaş , evlat, hizmetkar olmaya talip olduk, yani kişinin birebir kapısını açabileceği , 7 gün 24 saat hatta 25 saat noktasında hareket edeceğiz, çekinmeden kapılarını açabileceği bir Belediye Başkanı olacağız Allah'ın izniyle, bunu geçmişte yaptık, Belediye Başkanı olarak yapmamış olabilirim ama yine de bir yere hizmet vermek için bir makamınız olmasına gerek yok, kapınız düşmüşse insan sizi arayacak, bundan önce arıyorlardı, şimdi daha rahat arayacaklar , çünkü makamınız var, hizmet etmede ki imkanlarınız farklı olacak, onun için halk atılan iftiralara falan bakmaz, burada karalama kampanyaları peşinde gezen arkadaşlarımız var, ben onlar adına üzülüyorum, benim şahsımla alakalı benim ağzımdan duymadıkları herhangi bir şeye inanmasınlar, bunların yüzde yüzü iftiradır, ben o arkadaşların hiç biriyle uğraşmıyorum, düşünürün bir sözü var diyor ki ! küçük insanlar insanlarla uğraşır, orta insanlar olaylarla , büyük insanlar fikirlerle uğraşır.

Bizim kavgamız fikir, biz Gülüç'e ne yapabiliriz ? 30 Mart bitecek, sonra yine yüz yüze bakacağız, yine birbirimizin acısına ve tatlısına ortak olacağız,bunu yaparken sırf bu koltuğa oturmak için yapılanların mübah olmadığını düşünüyorum.o koltuk gelip geçiyor, tüm mesele arkanızda hoş bir seda bırakabilmek, insanlar Allah Razı olsun buda şunun eseridir dedirtmek için yola çıktık,onun için Gülüç halkı erdemlidir, adayları görür kararını verir, öyle yönlendirmelerle de bir yere varamazlar,bu halk yönlendirmeye gelmiyor, eskisi gibi iki kişinin arasında dar bir siyaset yok, eğer sizin arka planınızda kara bir leke yoksa hiç korkunuz olmasın , halk bunları değerlendiriyor, profile bakıyor, konuşmaya bakıyor, geçmişinize bakıyor, ailenize bakıyor, halk bunu değerlendirecek, bunları size söyleyeyim.belki bizim çıkışımız adaylık konusunda geç görülebilir, ama bu bir maraton, maratonu ancak bitirenler kazanır,arkamızda çok dökülenler olur, ama bizim arkamızda döküntü olmayacak,biz bu maratonun sonuna kadar varız, siyasi tecrübemizde buna müsait, bugüne kadar yedi tane seçim geçirdik, yedisinde de başında olduk, onun için zamanımız çok, halkımız bizi sabırsızlıkla bekliyor, bunu da görüyorum gittiğim yerlerde , bu kısa zamanda vatandaşa ulaşmanın  yollarını bulduk, çalışmalarımıza da devam edeceğiz bundan sonra , ben yine söylüyorum Gülüç halkına aday adaylığım sürecinden sonra gerek anketler, gerek temayül yoklamalarında verdiği desteklerle biz Belediye Başkan adayı olduk, bunu acıkça söylüyorum, hiç bir anketi manipüle etmedim burada, şahitleri vardır, beni tanımadıkları halde anket için benim yanıma geldiler, anket dolduruyoruz dediler, bu adaylardan biri benim dedim, hoş olmaz dedim, bir oydur benim için belki puanımızı yükseltebilirdi, ama biz dedik ki gerçek bir anket yapın, kimseye müdahale ettirmeyin bizde kendimizce burada görelim,her ne kadar müdahale olmasına rağmen anketlerden birinci çıktım, hiç bir müdahale yapmamamıza rağmen bakın bunu herkes bilir,onun için biz doğruyu yaptık , doğru yolda yürüyoruz, halkta taktir edecektir diye düşünüyorum, bir kendinize hizmet ederseniz bir de vatandaşa hizmet edersiniz , bunu halk seçiyor, görüyor, Hamd olsun ekibim çok güzel, burada ki yol arkadaşlarım sağlam , bu kale duvarından bir çakıl taşı sökemeyecekler hiç biri.Her türlü hileye başvuruyorlar, diyorum ki Allah herkesin gönlüne göre versin,onların da yolu açık olsun, ama onlarla alakalı da bir düşümcem yok bunu da belirtmek isterim, Size de  teşekkür ediyorum

 

 

Yorum Ekle