SON DAKİKA

Halk otobüsü ücretleri yenilendi

Halk otobüsü ücretleri yenilendi 08 Eylül, 2023 15:41 Güncelleme: 08 Eylül, 2023 15:41 Halk otobüsü ücretleri yenilendi

Ereğli’de, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin bir süre önce Ereğli Belediye Meclisi’nde görüşülmesi üzere ilettiği zam talebi sonuca vardırıldı.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantı 2. Oturumu, Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirdi. Dün (6 Eylül) yapılan toplantıda; kooperatifin, belediye birimi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bildirdiği zam talebi komisyona iletilmişti. İncelemesini tamamlayan AK Parti ve CHP’li komisyon üyelerinin raporu bugünkü Meclis’te okundu. Şoförlerin istekleri haklı görüldü, toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Buna göre; tam biniş kredi kartı ile 17 lira Kentkart ile 16 lira, öğrenci bin işleri ise 10 liraya yükseltildi.

NE DEMİŞLERDİ ŞOFÖRLER?

Kooperatif yönetimi, 24 Ağustos’ta verdiği dilekçede, zam taleplerinin gerekçesine ilişkin şunları kaydetmişti:

“16 Haziran 2023 tarihinden itibaren akaryakıt fiyatları 22,64 liradan 38,45 liraya, yüzde 70 oranında çıkmıştır. Yaşanan yüksek enflasyondan dolayı Ağustos ayında araçlarımız yüzde 44 zarar etmiştir. Bir aracın amortismanı gelir-gideri ortadadır. Tek geçim kaynağımız olan toplu taşımada, ücretlere yüzde 80 oranında zam istemekteyiz.”

EN SON ZAM 2 AY ÖNCE YAPILMIŞTI

Öte yandan, kooperatifin bir önceki zam istekleri Temmuz Belediye Meclisi’nde kabul edilmiş; 8,5 lira olan sivil 11 liraya, 5.5 lira olan öğrenci biniş ücreti ise 7 liraya yükseltilmişti.

Yorum Ekle