SON DAKİKA

GÜZELLİK HER KADININ HAKKI

İşletmesine gelen insanları müşteri olarak değil en yakın arkadaşı gibi görüp onları doğru yönlendirmesi Dilara güzellik salonunun marka olmasını sağlamış. Sektörün en büyük eksiği eğitimli iş gücünün azlığı diyor, Songül Ovalı; S Rota Moda dergisi aracılığıyla okuyucularımızla bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı. 10 Mayıs, 2015 11:10 Güncelleme: 10 Mayıs, 2015 11:10 GÜZELLİK HER KADININ HAKKI

Röportaj:Seyhan Dikay

Dilara Güzellik Salonu işletmesinin sahibi, başarılı, idealist ve hırslı bir iş kadını, alanında ilklere imza atmış başarılı bir Güzellik uzmanı, yaptığınız işi tutkuyla ve severek yapmazsanız başarılı olamazsınız diyor, kendini seven, iyi hissetmek isteyen tüm kadınların Songül hanımla tanışması gerekiyor.Sürekli gülümseyen yüzü ve konuşurken etrafına saçtığı pozitif enerjisiyle tam bir moral kaynağı.

İşletmesine gelen insanları müşteri olarak değil en yakın arkadaşı gibi görüp onları doğru yönlendirmesi Dilara güzellik salonunun marka olmasını sağlamış. Sektörün en büyük eksiği eğitimli iş gücünün azlığı diyor, Songül Ovalı;  S Rota Moda dergisi aracılığıyla okuyucularımızla bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı.

Songül hanım, öncelikli sizi tanıyabilir miyiz?

Songül Ovalı, 1968 Karabük doğumluyum 32 senedir Kdz.Ereğli’de ikamet etmekteyim, Oktay ve Gökhan adında iki oğlum var, eşim Kemal Bey ise esnaf.Kdz.Ereğli Yenimahalle’de Dilara Butik olarak 5 sene işletmecilik yaptım.Eşim Kemal bey emekli olduktan sonra İstanbul’da 1,5 sene Güzellik uzmanlığı üzerine eğitim aldım, ardından Dilara Butik tamamen bayanlara hitap eden bir giyim mağazasıyken, Butik’i aynı isimle erkek giyime çevirdikten sonra eşim ve çocuklarım işletmeye devam etti ve halen  Dilara Butik olarak hizmet vermekte,

Ben ise 8 sene Orta sokak’ta Ereğli’li bayanlara hizmet verdikten sonra 2 seneden bu yana Murtaza Mahallesi Beyçayırı Sokak Çalışkan İş Hanı Kat:3 No:5’de daha ferah bir ortamda hizmet vermeye devam ediyorum.

S Rota Moda okuyucularına Dilara Güzellik Salonundan ve bahseder misiniz? Bu salonda neler yapılıyor ? Hangi hizmetler veriliyor ?

İnsanların güzelliğine önem vermesi bizim için çok önemli, müşteri güveni ve memnuniyeti de ayrıca bizim için her zaman çok önemli.

Güzellik salonumuzda cilt bakımı yapıyoruz. Bayanlara,ayda bir muhakkak ciltlerini temizlemelerini öneriyorum, ayrıca salonumuzda masaj, manikür-pedikür, ağda, kaş ve bıyık alımı, Bunların yanında vücut peelingi de yapmaktayız. Elle yapılan peeling vücuttaki ölü deriye atıyor, gözenekleri açıyor ve cildin nefes almasını sağlıyor.

Bayanlar niçin cilt bakımı yaptırmalı?

Cildimiz 28-30 günde bir kendini yeniler. Ölü hücreler cilt yüzeyine itilerek ciltte kalın, mat bir tabaka oluşturduğu gibi siyah nokta (komedon) sivilce ve akne (lezyonlu sivilce) oluşumuna da neden olur. Bu yüzden her cildin ortalama ayda bir defa cilt bakımına ihtiyacı vardır. Cilt bakımında bu ölü hücreler ve cildin aşırı yağ salgısından oluşan artıkları ciltten uzaklaştırılarak cildin derinlemesine temizlenmesi sağlanır. Cilt yapısına uygun ürünlerle cildin yağ ve nem oranı dengelenir. Cildiniz temiz ve sağlıklı bir görünüme kavuşur. Cildimiz UV ışınları, makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, yanlış beslenme gibi nedenlerle sağlığını kaybeder. Cildimizin sağlığı ve güzel görünmesi için, temizlik ve bakımına özen göstermek gerekir. 20 yaşından sonra cildinde hiçbir problem olmayanların dahi, ayda bir kez cilt bakımı yaptırmasını öneriyorum.

İşinizde kendini kanıtlamış bir işkadını olarak , başarılı bir iş kadını olmanın sırları nelerdir?

Bir iş kadını olmak herşeyden önce çetin bir yolculuğu beraberinde getirir. Ancak bu yolculukta çalışkanlık, sabır ve sebat başarıyı beraberinde getirir.. Bugüne kadar inandığım hiç bir şeyden asla vazgeçmedim, hep sonuna kadar gittim.. Her zaman başarmanın yollarını aradım, yılmadan inanarak.... Şunu da unutmamak gerekir ki; hayatta başarılı olmanın yüzde doksanı doğru hedefler koymak ve bu yolda yılmadan çalışıp, başaracağınıza inanarak ilerlemektir.

Kdz.Ereğli’li bayanlar Dilara Güzellik Salonu’nu neden tercih ediyor?

“Aslında bu sorunun kısa ve net bir cevabı var; ‘bakımlı olmak için’. Güzellik tek başına yeterli değildir, bir kadının güzelliğini ortaya çıkarmak için sihirli dokunuşlara ihtiyacı vardır.”

Hanımlar salonumuza geldiklerinde kendilerini evlerinde, kendi salonlarında gibi hissediyor, kullanılan ürünlerin hepsi orijinal,sağlıklı, hijyenik, uygun fiyatlarda olması, profesyonel oluşumuz, hizmetimizi özenle yapmamız tercih edilmemize neden olmakta.

Songül Hanım sizce , Ereğli'li bayanlar bakımlı mı?

Çok güzel bayanlar var. Gerçekten iddialı bayanlar var Kdz.Ereğli’de.

İleriye yönelik hedefleriniz neler? Yeni projeleriniz var mı?
Dilara Güzellik Salonu olarak önceliğimiz mevcut kalitemizin devamlılığını sağlamak. Bu bağlam da kalitenin müşteri memnuniyeti olduğu gerçeğinden hareketle müşterilerimizin hizmet almaktan mutlu ve memnun olmaya devam edecekleri Güzellik Salonu olmaya devam edeceğiz.

S Rota Moda  okuyucularına son olarak ne söylemek istersiniz?

İşimi severek yapıyorum başarı zaten kendiliğinden geliyor, benim için burada para ikinci planda kalır her zaman. En önemlisi ne kadar kişiyi memnun ettiğimizdir. Bize ne kadar insan gelirse biz o kadar mutlu oluruz. Her zaman para kazanabilirsiniz ama insan kazanamazsınız. Bizim amacımız insan kazanmak. Biz güzellik sektörüne farklılık kazandırmak için buradayız. Biz hanımlara birçok alanda hizmet veriyoruz.

Bu alanlarda çok iddialı ve bunu başarmak için sürekli çalışan, güzellik sektörüne ayrı bir kavram getirmek için uğraşan bir yer burası. Hiçbir masraftan kaçmayıp daima müşterilerimizin memnuniyetini düşünüyoruz. Bizim hedefimiz mutlu kadınlar.

Son olarak bizimle iletişim bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Murtaza Mah. Yukarı Beyçayırı Sok. Çalışkan İş Hanı Kat:3 No:5 Kdz.Ereğli

Tel: 0(372) 323 54 78

Yorum Ekle